ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Работодатели мамят с "изпитателен срок"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 28.10.2010Коментари (16)5059
© Plovdiv24.bg
Все по-често хората, натиснати от безработицата, склоняват да работят няколко месеца на изпитателен срок. Мениджърите ги лъжат, че така ще изпробват трудовите им качества. Почти масова практика става след втория месец да им намират различни кусури и ги изпращат по живо-по здраво, без да им платят стотинка. Тези случаи стават все по-чести, твърдят трудови посредници. Понеже хората нямат никакъв подписан договор, а дължимата сума е прекалено малка, те се отказват да си търсят правата в съда заради дългите срокове на производството и големите разходи по адвокати.

Пак сред обичайната практика е, когато работниците се осигуряват на минимална заплата, а остатъка получават под масата, при освобождаването им работодателят да си го спестява. В подобни случаи обикновено заплатата се забавя с няколко месеца и неплатената сума накрая набъбва солидно.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В Балгария освен да лажат и крадат хора и политици нищо немогат,смахната даржава
+2
 
 
те само ни лажат така ще е като сме болна и тапа нация
+2
 
 
то това си е от много години практика на разни тарикати
+1
 
 
Цитат: "сред обичайната практика е, когато работниците се осигуряват на минимална заплата, а остатъка получават под масата" - точно такъв е случаят и с дъщеря ми, която въпреки авторитетното си висше образование и достатъчния си опит в работата с клиенти (вкл. корпоративни), сега трупа стаж и осигуровки с минимална работна заплата, а "под масата" получава огризки от трапезата на боса... Но какво да прави, като няма изход и "светлина в тунела"; ако "гъкне", ще бъде изхвърлена на мига, защото за нейното място на продавач-консултант чакат десетки гладни и безработни младежи...
0
 
 
Всички дела срещу работодатели са безплатни и се печелят от работниците! Може един работодател да назначи работника на постоянен трудов договор със срок на изпитване и ако не му хареса да го освободи, но не може да не му плати за изминалия период на работа! Няма как да не се изпита даден работник дали има качества, за да изпълнява тази работа и дали е уравновесен като личност, защото може да заплаши сигурноста на предприятието и на другите служители в него. Това, че има мушеници и от двете страни е безпорен факт, но няма как да назначиш работник с постоянен трудов договор от раз. За да не ви лъжат с трудовите договори си купете Кодекса на труда, прочетете го и си защитавайте интересите, а като подписавате трудов договор, го четете внимателно!
ПИЯ КАФЕ , ИСКА ЛИ НЯКОЙ ?
на 28.10.2010 г.
+1
 
 
Не само да го констатирате , а направете нещо .....дайте конкретни примери за такива работодатели в медийното пространство
+2
 
 
От няколко месеца, та на половин година отива работата... Три месеца обучение, три - изпитателен срок и накрая ''чао'', друг наивник ще си намерим .. и все така, нали сме си българи, ще си траем.
+3
 
 
По закон дори и човек да е на изпитателен срок тои трябва да е на договор с мин. работна заплата.И мен са ме лъгали и вече парен каша духа :))).Тръгнеш ли на събеседване и видиш ли,че "работодателя" започне да се пазари направо му подаи един среден понеже ти ще го отнесеш винаги.Последният път така отидох да кандидатствам за работа в пловдивска обществена телевизия.Евгени Тодоров най-нагло ми заяви,че работа има а пари няма.Казах му културно,че тогава и мен ме няма.Това е начина,по които хората трябва да отстояват правата си.Ромите в чистотата ги осигуряват на 400лв. заплата.Ние къде сме?
+5
 
 
Така наречените български "работодатели", в по-голямата си част са полуграмотни тъпанари, които нищо не разбират от това, което за се захванали да вършат. Съответно си наемат мениджъри, които да изпалняват службата на копои и понеже целта на цялото занимание е само да се печели, като по възможност не се внасят никакви и ли почти никакви данъци и осугировки. Ето защо на хората които са имали "щастието" да бъдат нети на такива места се случват тези нещо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: