ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Учителите от ОУ "П. Славейков" пред стачка, не искат директорката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 29.10.2010Коментари (7)4297
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Регионален синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" намира ситуацията в ОУ "Пенчо Славейков" за изключително напрегната и деликатна след огласените резултати от финансовата проверката на община Пловдив.

Синдиката, в чиято структура членуват около 90 % от работещите в учебното заведение пое ангажимента пред РИО и МОМН за неутрализиране на съществуващото напрежение и гарантиране на нормален учебен процес в това специфично училище, което до настоящия момент вече е факт. Но за съжаление след последните информации за финансовия произвол на директорката Георгиева, след нежеланието й да информира, преговаря и изпълнява основните и задължения към работещи, синдикат и институции, скрита зад съмнителни болнични, търпението и доверието на работещите е безкрайно изчерпано и вече само те самите ще решат днес в 17 часа, дали започват ефективна стачка.

Надежда това да не се случи има при условие, че днес директорката Георгиева се появи в училището, седне на масата на преговори със синдикат "Подкрепа", предостави исканата според Кодекса на труда и ЗУКТС информация, предостави счетоводни документи за сумите които е получил нарочения лидер на "Защита" Петър Димитров, който между впрочем след гръмките слова доказа, че е обикновен далавераджия.

Работещите в ОУ "Пенчо Славейков" настояват за отстраняване от директорския пост на Стоименка Георгиева и прокурорска намеса за връщането в бюджета на сумите източени от тандема Георгиева - Димитров.


Още по темата: общо новини по темата: 40
21.02.2023 »
29.10.2021 »
24.06.2021 »
25.03.2021 »
15.11.2019 »
20.06.2018 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
абе, защо все се намира някой, който за "предишните" да говори. Като има зор с предишните-има си институции, днес има проблем с фрапиращата некадърност и корумпираност на новите гербери, поставени за да точат явно всичко до което се докопват. Приказките за старите прикриват мераците, а и вече се изтъркаха.
на 29.10.2010 г.
0
 
 
този е престъпник, Димитров имам предвид. Когато върне парите в Садово, ще има време и за "Пенчо Славейков" да пооткрадне
+2
 
 
Браво! Само стачка и организяция, а не да си стоят вкъщи и да си говорят само, така кой ще им чуе гласа?? Имам една приятелка, която работи в детска градина, директорката е новоназначена и си прави важности колко е компетентна, а тя нищо не може да направи, изисквала какви ли не глупости и отчети от учителите,крещяла им пред децата, говорила с високия тон и им казвам- вдигнете се на протест, не работете 1 ден и да видим тогава и моята приятелка ми казва: Да, но не мога да се вдигна само аз, другите ги е страх да не си загубят мястото, а ние трябва да сме единни и ако се надигна само аз, тя веднага ще ме уволни''! Тук искам ДЕБЕЛО да подчертая , че тази директорка са я сложили с нужните връзки, защото е била позната на не знам си кой от управата на града, Хайде , сега кажете ми за какво иде реч??!?!?!?!?!?!?!?! И затова българинът няма да се оправи, защото само си стои и си говори, а нищо не прави от страх- да се вдигат всички на протест и ще стане много добре- вижте какво правят във Франция и Англия, да не говорим пък за Гърция- шапка им свалям на гърците! А ние все чакаме някой да дойде и да ни оправи, и търпим, търпим.....
-2
 
 
Като седиш на неприятен пост те мразят... Не знам кой е бил предишният директор на това училище. Нито предишният помощник директор. Ама знам че като цяло тия хора седят по постовете си с години и крадат адски много. Вероятно новата директорка е неудобна на някого, тъй като има шанс да разкрие далаверите на предишното ръководство. И заради това се подстрекават такива бунтове и протести. Това е просто предположение, но като знам как по принцип се действа в България ми звучи адски логично... П.С Btw като прочетох заглавията на всички статии ми се струва, че тия учители не знаят какво искат... Което само потвърждава горното ми мнение, че някой ги подклажда...
на 29.10.2010 г.
+3
 
 
Не мога да разбера защо в БГ, когато някой е нежелан от мнозинството по очевадни причини, защо умира да се натиска и непомръдва? Обикновено, след време, такива са изритани и оплюти, но как намират сили да се движат из града все едно нищо не е станало и да претендират за следващата службица? От години търся отговора и ще съм благодарна, ако някой ми помогне. На три континента съм живяла, в екип от 44 националности съм работила, ама с този феномен се сблъсквам само на родна почва.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: