ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители са притеснени от ремонт в пловдивско училище, директорката не искала среща
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 20:00 / 04.03.2024Коментари (1)13601
©
Притеснени родители на седмокласници се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg, за да споделят опасенията и тревогите си във връзка с ремонт на ОУ "Елин Пелин". 

По думите им строителните дейности, които ще бъдат извършвани на територията на школото, са несъвместими с нормалния учебен процес. Големият проблем е настъпил за учениците, които са последен клас на прогимназиалния етап. Налага се те да преминат в различна смята на обучение от досегашната, което затруднява тях и родителите им. Повечето деца са записани на извънкласни уроци, които трудно биха посетили предвид тази ситуация.  

Публикуваме целия сигнал без редакторска намеса:

"Уважаема редакция, Пише ви озадачен и много притеснен родител на дете, ученик в 7ми клас на ОУ "Елин Пелин" Пловдив. За какво става дума - по-долу ще намерите ретроспекция как стигнахме до днешната ситуация и какво притеснява мен и останалите родители на седмокласниците.

В началото на учебната година 23/24 се бяха появили слухове, че поради предстоящ ремонт на училището, ще местят учениците от 7ми клас в сградата на друго училище. Това провокира дискусия и задаване на въпроси от нас родителите към учителите и директорката - г-жа Вангелова. Отговор и уверение получихме веднага - учениците няма да бъдат местени.

След началото на годината, същата тема беше коментирана още няколко пъти със същият резултат. След като децата са 7ми клас, родители, загрижени за бъдещето на децата си, предприехме стъпки за повишаване нивото на децата и подготовката им за предстоящите матури и кандидатстване.

Или казано по народному - записахме децата на уроци. До момента, всички ученици от ОУ "Елин Пелин" са били само първа смяна, съответно организацията, която всеки родител създава, спрямо възможностите си, са съобразени с работните си графици и с възможностите за придвижване на децата.

Преди месец или малко повече започнаха ремонтни дейности в сградата на училището, като информацията подадена към децата беше, че се изгражда асансьор за деца с проблеми в придвижването, както и ремонт на физкултурният салон. Във фейсбук страницата на училището беше публикувано писмо от директорката г-жа Вангеловa, в което се казва, че учениците от 5,6ти и 7ми клас ще бъдат преместени в друго училище и то втора смяна.

Съответно много родители изразиха своите притеснения и несъгласие със създалата се ситуация. Съответно поискахме среща с директорката г-жа Вангелова за разяснения, но тя отказва директна среща, вероятно тъй като не желае да дискутира темата очи в очи с родителите, които реално е излъгала.

Някои родители поискаха съдействие от РУО Пловдив, но от там не могат да помогнат, тъй като според информацията от тях, от РУО, училищата са към Община Пловдив и РУО не биха могли да вземат страна по въпроса с ремонтите на училищата в града, а само да помогнат учебният процес да тече нормално.

Проблемът обаче остава - ако учениците бъдат преместени, ще възникнат два основни проблема - от една страна ученици, които никога не са били друга смяна освен първа, ще трябва да свикват  с тотална промяна на графици и учене. Другият проблем обаче, който е по-сериозен, е как да продължат с уроците с допълнителното обучение?

Ако образователната ни система позволяваше учениците да се представят на ниво без допълнителни уроци, нямаше да има проблем. Но за съжаление това не е така. Средствата за ремонта на училището са отпуснати сега и според РУО трябва да бъдат усвоени бързо, а ремонтните дейности са несъвместими с нормалното протичане на учебния процес.

С други думи лошото планиране поставя на карта бъдещето на около 60 деца, които ще бъдат преместени в друго училище, в друга смяна и няма да могат да посещават допълнителните уроци. т.е. няма да могат да се подготвят за предстоящото им външно оценяване.

Зададохме и въпрос - а не би ли могло децата от 4-ти клас да бъдат преместени, за да може да не се налага учениците от 7-ми клас да бъдат местени в друга смяна? Отговорът обаче беше отрицателен, тъй като според разпорежданията на РУО и Община Пловдив, учениците от 1-ви до 4-ти клас могат да посещават учебни занятия само първа смяна. Или с други думи заради лошо планиране

60 деца или 2 и 7ми класа ще бъдат лишени от възможността за равен шанс в развитието си. Във връзка с изложеното по-горе молим за вашето съдействие и помощ за бързо намиране на решение в помощ на децата  ни.

От загрижените родители на децата от седмите класове на ОУ "Елин Пелин" Пловдив".

Репортер на Plovdiv24.bg многократно позвъни на телефона, упоменат за връзка, но не се свърза с никого.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Айде глупости. А в други училище, където са си на две смени през месец как ходят на уроци? То уроците така или иначе не са задължителни, нито гарантират оценките от матурата... Чак такава драма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: