ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бойко Борисов и Иван Тотев дадоха старт на строежа на пътен възел "Скобелева майка"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 31.10.2010Коментари (28)8067
© Plovdiv24.bg
Министър-председателят Бойко Борисов и областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев дадоха старта на изграждането на пътен възел "Скобелева майка" - път ІІ - 86 югоизточен обход на гр. Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Проектът е на стойност 7 261 142 лв. без ДДС и е изцяло финансиран със средства, осигурени от държавния бюджет. Обектът е входно-изходна артерия на Пловдив и служи за провеждане на транзитния автомобилен трафик.

Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай извършва водосвет за успеха на начинанието в съслужение със свещеници от Пловдивската Света митрополия.

Изпитвам чувства на голямо задоволство и удовлетвореност от това, че всички заедно сме тук днес и само след броени минути ще дадем началото на изграждането на пътен възел "Скобелева майка". Реконструкцията на пътен възел "Скобелева майка" е само част от целия проект за изграждането на Околовръстния път на Пловдив - югоизточния обход, заяви в приветствието си към гостите областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев. Няма да се спирам в детайли на важността на този проект. Само ще спомена, че със стартирането през следващата седмица на редовните полети от летище Пловдив и с предстоящото удвояване на пътя Пловдив - Асеновград, този инфраструктурен проект се превръща може би в най-значимия за Пловдив и региона, допълни инж. Иван Тотев. Положихме много усилия, за да бъдем днес тук и да постигнем това, каза още областният управител и изказа благодарност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на Агенция "Пътна инфраструктура" и на председателят на УС на АПИ Божидар Йотов, за свършената работа и отделеното време.

Искам също да благодаря и на човека, без чията може би нямаше да сме тук сега, а именно на г-н Бойко Борисов, който бе гарат за това този проект, който е един от моите приоритети като областен управител, да бъде финансиран, въпреки че през последната година не успяхме да сключим споразумение за съвместно финансиране с Община Пловдив. В момента средствата, които са необходими за изграждането на пътния възел, са сто процента от републиканския бюджет, подчерта инж. Иван Тотев. На строителите той пожела спорна работа, да осъзнават важността на обекта и че ще бъдат подложени на постоянен мониторинг.

"8 млн. лева сме осигурили за започване на строителството на пътен възел "Скобелева майка" още от днес", заяви от своя страна министър-председателят на Република България Бойко Борисов и връчи строителното разрешение на фирмата-изпълнител "Пътища" АД. Той съобщи, че днес по същото време стартира изграждането на южната дъга на околовръстното на София, осигурени са средства за още 10 км за магистралата от Варна за Шумен и кръговото движение с естакадата на Меден рудник - Бургас. Постарахме се възловите места на всички градове да бъдат изпълнени в рамките на 15,18 и 24 месеца. И на мен ми харесва това, което правим - по времето на финансова криза, а не във времето на бюджетни излишъци ние се опитваме да направим това, което българите са искали и чакали 20 години. И това е нашата антикризисна мярка и се ангажирам да оставя държавата след моя мандат с естакади и магистрали, заяви още министър-председателят Бойко Борисов.

След това областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев в присъствието на премиера Бойко Борисов, кметът Славчо Атанасов, народните представители от ПП ГЕРБ Величка Шопова, инж. Зоя Георгиева, Костадин Язов, Павел Шопов от "Атака", председателят на УС на АПИ Божидар Йотов, на директора на Областно пътно управление инж. Атанас Ташков и на останалите официални гости разби бутилка шампанско за успеха на начинанието. Фирмата-изпълнител от своя страна обеща съоръжението да е готово в рамките на една година.


Бойко Борисов даде старт на пътен възел "Скобелева майка"


Още по темата: общо новини по темата: 62
20.03.2019 »
01.09.2015 »
31.08.2015 »
24.07.2015 »
10.07.2015 »
10.07.2015 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ехе, хора, чакайте първо да стане работата, че тогава да се израдваме.
+6
 
 
Бойко счупи поредното шампанско:) Дано работата да бъде качествена и с добри материали. Успех!
+2
 
 
Бате Бойко е човека за България... само гърч му е майката... всички свикнаха на готово с червените пе**ли... к*р за бсп дпс и всички останали.. г-н Борисов ще оправи наща иначе красива страна :)
+4
 
 
Много ми стана интересно...защо кмета Славчо Атанасов, стоеше не сред останалите при представянето на проекта, а дойде накрая за първата копка и гледайки отстрани само се смееше ехидно??? Много смешна картинака беше...а доколото разбрах и от коментарите там, май точно Славчо Атанасов не е дал съгласие за проекта.....ами какво прави там а ?
на 31.10.2010 г.
-2
 
 
доста често,светлината в тунела е от идващият насрещен влак.
+4
 
 
Покрай грандиозния ремонт, дано остане количка асфалт, за дупката на "Сточна гара", която си стои от месец и никой от безхаберната управа не си мърда пръста!
+2
 
 
Е как успяват да намерят пари в най-голяма криза за толкова обекти, а когато нямаше криза все не се намираха пари?
+2
 
 
Хахаха снимка 14 кърти отвсякаде. Славчо и Бойко глеите кво здрависване само
+7
 
 
Дай , Боже, след година да е завършен обектът качествено и навреме! Ще бъде и сериозно разтоварена централната част на града от транзитния поток в посока към магистрала "Тракия"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: