ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Служителка в ресторант в Пловдив: Удари ме с юмрук!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:18 / 09.03.2024Коментари (2)14041
© БНТ
Майка с трите ѝ деца от Пловдив са поредните жертви на домашно насилие. Те са потърсили помощ в новооткрития център за безплатни правни консултации към адвокатската колегия в града.

Теменуга Бошнакова твърди, че тормозът върху нея е от години и до момента не е успявала да получи защита от институциите. Едва сега мъжът ѝ е арестуван и срещу него се води производство по няколко обвинения.

Историята на Теменуга Бошнакова вероятно е била предопределена още от детството, когато след смъртта на родителите ѝ, едва 13-годишна, е дадена за жена на много по-възрастен мъж, който често злоупотребявал с алкохол и наркотици. Подложена на системно насилие и унижение Теменуга е подавала многократно жалби към институциите.

Жената работи като миячка в ресторант, за да изхранва четирите си деца, три от които малолетни. Пребита е от мъжа си отново преди дни, щом се прибрала у дома след дълга работна смяна.

"Малкото дете първо е ударил и му е спукал главата, аз от страх дори не можах да му кажа нищо. Той ме бутна, удари ме с юмрук", разказва Теменуга Бошнакова.

Лекарите установили счупване на ребрата и комоцио, а от полицията се свързали с адвокат от центъра за безплатна помощ, за да бъде издадена спешно ограничителна заповед срещу насилника. Така той вече е арестуван с постоянна мярка за задържане.

"Освен по този състав - причиняване на лека телесна повреда в условия на домашно насилие, има повдигнато още едно обвинение за блудство спрямо детето си, тепърва ще се събират доказателства и за закана с убийство", допълни адвокат Марияна Чечкова.

Бързата реакция този път е заслуга на центъра за безплатна правна помощ в Пловдив, в който са заявили участие повече от половината от всички адвокати в града. Консултират се жертви на домашно насилие, както и хора с доходи под прага на бедност.

"От една година насам полицейските участъци са длъжни, когато има някакви данни за извършено насилие спрямо някое лице, да ги насочат към това, че има регионален център за консултиране, където може да им бъде оказана безплатна правна помощ", каза още адвокат Георги Баев пред БНТ.

Недостигът на места в кризисни центрове е огромен проблем заради който няколко дни Теменуга и децата ѝ прекарали на хотел, платен от работодателя ѝ. Те не могат да се върнат в жилището си, защото роднините на бащата ги заплашват със саморазправа. Сега майката и трите деца вече са в защитено жилище и с надежда очакват кошмарът в живота им да свърши.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А роднините на бащата, заплашващи със саморазправа… За тях няма ли закон и наказание?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: