ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пропадна мегаинвестиция у нас, компанията фалира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 13.03.2024Коментари (21)6028
©
Регистрираната в Германия компания за производство на електромобили Next.e.Go Mobile, която планираше да построи фабрика в Ловеч, е подала молба за защита от фалит на фона на предизвикателствата в индустрията и нестабилността на капиталовите пазари, пише Investor.bg, като цитира информация от сайта на дружеството. Документите за несъстоятелност са подадени в окръжния съд в Аахен, Германия. 

Next.e.Go е изцяло притежавано дъщерно дружество на Next.e.Go N.V., което е листнато на борсата Nasdaq.

Решението да се подаде молба за защита от фалит се случва на фона на забавеното търсене на електромобили и неблагоприятните борсови условия.

Очаква се другите дъщерни дружества на групата да започнат съответните процедури по несъстоятелност, изтъква германската медия Wirtschaftswoche.

Next.e.Go възнамеряваше да построи три нови микрофабрики в Европа и САЩ, като целта бе да разшири производството на своите малки електромобили за градска мобилност.

Компанията подаде инвестиционно предложение през 2022 г. за изграждане на монтажен завод в индустриалния парк "Балкан“ в Ловеч. Съоръжението трябваше да бъде напълно оборудвано до края на 2023 г., като беше планирано да достигне пълен производствен капацитет през втората половина на тази година.

Капацитетът на завода по проект трябваше да бъде 30 хил. превозни средства годишно.

Единственият модел на компанията на пътя е e.wave.x – четириместно превозно средство подобно на Smart на Mercedes-Benz Group. e.wave.x струва най-малко 24 990 евро, докато Smart, който е и по-малък модел, се продава за 18 370 евро.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сами сме си виновни. Българинът все чака някой да го "оправи". Били сме работливи? Трънки и глогинки - един от най-мързеливите народи станахме с тия 50 години комунистическа промивка. Хората свикнаха някой да се грижи за тях - Партията-майка да им казва какво и кога да прави. Нали имаше покрив над главата и храна в стомаха? Също като овцата в кошарата - нахранена, "обслужена" от овена, чакаща кога ще и дойде реда за ножа, и молеща се тоя път да не е тя. Докато и последният човек, роден през комунизма, не си отиде от тоя свят, България няма да се оправи. То като гледам какви поколения идват, и след това няма да се оправи... Ама засега е така - чакаме поредният "оправящ" да дойде да ни лъже и да му дадем властта, въпреки че знаем, че ни лъже. Лошото е, че лъжците са все по-очевидни от самото начало, а все повече хора им се връзват. Което значи, че дебилите май вече надхвърлиха 80%
+1
 
 
Възраждане правилно ги нарича тези неможачи
+2
 
 
От измамниците и шарлатаните от ПП и ДБ, токова! Спомням си, че по същото време Кирил Петков обещаваше основен завод за електроколи също и пет моста над Дунав и три тунела под Стара планина. Къде са те?!
+1
 
 
Продължаваме Промяната трябва да се казват Продължаваме Измамата, което тече вече 35+ години.
+1
 
 
До завчера всеки с който се хванехме на “хорото” фалираше или губеше войни, от няколко години обаче, всеки с който си помислим да се кооперираме фалира!! Ставаме все по-добри!
+2
 
 
Да не губим кураж, ще чакаме следващия тираж. :-)
+2
 
 
:-)))) Този Ловеч, бе. Центърът на автомобилната индустрия у нас. Москвичите бяха лоши и социалистически. След тях Роувър реши, че тук живеят аборигени и тръгна с модел на 10 години. После Великата стена на кльощавата мутра и ДДС играч, които си идваха сглобени от Китай. Сега електрика, която нито е еко, нито е евтина взела, че фалирала. Няма да се търсят тия глупаво тролеи, които 200 км ги караш и после час и половина зареждаш. Ако имаш късмет да няма много хора на зарядната станция... Левче за киловат, а в панелката няма гараж и си веем разклонителите над главите на хора.
+4
 
 
Майтап-първо ще правим ала бала с хората да гласуват за нас балъците,после ще правим ала бала с резидента.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Олиото стигна цената на зехтина
Природни стихии
Великден 2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: