ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Горан Благоев: Тежко и горко ни, ако пловдивският митрополит Николай стане патриарх
Автор: Георги Кирилов 09:56 / 15.03.2024Коментари (9)47078
© Plovdiv24.bg
"Бих искал да призова българския народ да се моли за един достоен патриарх, защото тежко и горко ни заради този, който се е задал от Пловдив. Забележете, той се опита два дни преди кончината на Неофит, да покаже каква власт се демонстрира пред Светия Синод, защото хората, които бяха от Сливенската епархия и подкрепяха протеста за каноничен избор за Сливенски митрополит, бяха наистина спонтанно организирани“.

А протестът от Пловдивската епархия беше под строй. Демонстрацията на власт от този митрополит пред Светия синод е наистина много опасна. Той разполага с бизнес и политическо влияние. Българската църква не я чака нищо добро, ако нещата тръгнат в посоката, в която той е тръгнал.

Това каза в предаването "Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия "Евроком". Той е автор на единственото интервю на български патриарх, дадено директно в ефир – журналистът и историк Горан Благоев.

Според Благоев има един, двама кандидати, които биха били подходящи да заемат поста на новия български патриарх.

"Един от тях е изключително балансиран, човек, който е добре приет, пази дискретен баланс по отношение на руската църква, което не е маловажно и има добри контакти с други поместни църкви. Мисля, че този човек е подходящия, но се опасявам, че понеже не е много в кръговете и няма много шансове“.

"Искам да припомня кои бяха тримата кандидати преди 11 години за български патриарх. Това беше митрополит Неофит – агент “Симеонов", Старозагорският митрополит Галактион, известен като агент "Мишо" и ловчанския митрополит Гавриил, за който се знаеше, че няма досие, но има някакви подозрения, че може би няма досие в България, защото е някъде в Москва. Казвам го като хипотеза, но представете си, ако този човек Гавриил, с неговата откровена русофилия, беше в момента български патриарх, какво щеше да се случи“, допълни той.

"Сега не знам дали има опция да стане патриарх, но определено Неофит беше подходящия патриарх, в подходящото време. Друг е въпросът, че очевидно не му стигна времето и силите да свърши много неща, като например да има куража да застане срещу една част от Светия Синод“, каза още журналистът и историк.



Още по темата: общо новини по темата: 32
18.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Рорекса щеше да го продаде и да плати тока на метрополията.И днес да влезеш в Св Марина отдясно има място дето бабичките да си пускат последните ливчета за ток на черквата.Иститнски комунист не ме гледай какво правя слушшай ме какво говоря.
0
 
 
Когато не си гледат Господа а Порлитиката! Явно става така!
+2
 
 
Дано НЕ. Легенди се носят за морските му приключения на яхти по гръцко с бивш кмет. Няма и да забравя как кълнеше хората, които ходиха на концерта на Мадона.
-2
 
 
Има кой да съди,както нас така и него....Всеки,според заслугите му!!!!
+7
 
 
все още не мога да забравя преди години репортажа на Господарите, докато се събираха пари, за да се плати тока на храма, дядо Николай се разхождаше с Ролекс за около 100 бона и 2 бр. телохранители...
+9
 
 
Този грешен избор не трябва да се допусне !
+8
 
 
Нищо в родната ни действителност не би ме учудило... Като например (Да пази Бог!) дядо Николай - патриарх и Гонзо - президент на БФС...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 15.03.2024 г.
+4
 
 
Роден е 1969 година в София със светското име Николай Методиев Севастиянов. Баща му е милиционер, който по-късно оглавява взвод в Специалното поделение за борба с тероризма при Шесто управление на Държавна сигурност. Завършва гимназия в София и двугодишен паралелен курс в Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“. След завършване на Богословския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ продължава обучението си в Московската духовна академия, хааааааа! Първанов го наложи за Пловдивски митрополит.
+4
 
 
май има доста клипчета как си играе с момченца.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: