ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Програмата за "Hills of Rock 2024" започва да се запълва, обявиха още банди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 15.03.2024Коментари (1)5716
©
Едно от най-дългоочакваните рок събития в България за 2024 HILLS OF ROCK продължава да добавя нови имена в програмата си. Към вече обявените Bring Me The Horizon, КoЯn, Spiritbox и Loathe на основната сцена се присъединяват още: PAIN, Skindred, Imminence, Baroness, Ghøstkid и Me And My Devil. И това лято в Пловдив ни очакват актуални имена сред най-добрите от международната и българска музикална сцена.

HILLS OF ROCK се провежда на Гребната база от 25 до 27 юли.

Безспорно PAIN са неочакваната изненада, част от програмата на 27 юли, Ден 3 на HILLS OF ROCK 2024. Много повече от индъстриъл и дет метъл икона, шведският изпълнител и продуцент, фронтмен на култовите Hypocrisy, един от безспорните лидери на скандинавската метъл сцена, Peter Tägtgren или просто – Пешо, е име познато и обичано от стотици български фенове на тежкия звук. През месец май PAIN ще издадат "I Am" - нов албум след осемгодишна пауза, което прави включването им във фестивала още по-вълнуващо.

Към вече обявените КoЯn, Spiritbox и Loathe за първия фестивален ден на основната сцена на HILLS OF ROCK, 25 юли, се присъединяват и Skindred. Бандата от Уелс съществува от 1998, но последният им албум oт 2023 е този, който достига до най-високо в рок класациите. “Smile" излезе миналата година, а с него Skindred се отправиха на дълго турне, в което, освен голям хедлайн концерт на Уембли Арена днес, се включва и фестивалната дата у нас. Идиосинкратично за тях е смесването на хеви метъл, пънк рок, реге, рага и дъбстеп и ще го чуем на сцената на HILLS OF ROCK 2024.

Фестивала от основната сцена открива българската супергрупа Me And My Devil. Психeделични и класически китарни рифове, които любовно срещат поп клавири и индъстриъл звук. Музиката им е мощна, вълнуваща и смела. Секси текстовете и завладяващите видеоклипове добавят към техния дяволски чар и магнетизъм.

На втория фестивален ден, 26 юли, на Main Stage, освен сензационните Bring Me The Horizon, ще се качат още и Imminence, Baroness и Ghøstkid.

Imminence идват от Швеция, корените им са в мелодичния дет метъл и метълкор, но – в комбинация с… виола. Бандата е в състав Eddie Berg, Harald Barrett & Alex Arnoldsson, Peter Hanström и Christian Höijer и вече веднъж са били на сцената на фестивала през 2017. Приятелските чувства между музикантите и публиката, която пожела да ги види отново, помогнаха Imminence да станат част от програмата и през 2024.

Изтънченият атмосферичен метъл на Baroness, освен че ускорява пулса на публиката, им носи и номинация за Grammy през 2017. Отличителните смели аудио и визуални експерименти на американската банда до голяма степен са благодарение на техния фронтмен John Baizley – вокалист, китарист, художник и арт директор на Baroness.

С Ghøstkid ще се гмурнем надълбоко в мрака, но въпреки повърхностната агресия – мелодиите им запазват емоционалността и усета на музиката. Ghøstkid, новото име на Sebastian "Sushi“ Biesler (екс Eskimo Callboy), заедно с групичка от приятели и съмишленици Steve Joakim, Jan Marco Heinz, Chris Kisseler и Stanislaw Czywil се качват на сцената на 26 юли.

На 25, 26 и 27 юли 2024, освен световните артисти на основната сцена, на Гребната база в Пловдив ще има и още две партньорски сцени. На Тъмно и Строежа тази година са селектирали едни от най-интересните и любими артисти от българска музикална сцена и любопитни международни включвания.

На сцената на Строежа се качват Babyface Clan, ТДК, Жлъч/Григовор/Гена, АLI, No More Many More, Amoral, O.H., Nocktern, Gigashadow. Пак там ще се случат и три любопитни риюниънa – Портокал, Кокоша глава и Panican Whyasker се събират специално за фестивала в Пловдив.

Най-бързо набиращата скорост словенска банда – Joker Out e международното участие на фестивалната сцена на софийския клуб. Инди рок групата разпродава концертите си в цяла Източна Европа и са определяни като следващата голяма инди група в световен мащаб.

На партньорската сцена "На Тъмно" вносните имена идват с испански темперамент и интернационален парти език - La Ganga Cale и N.O.H.A. От българска страна засега са потвърдени Керана и Космонавтите, Цар Плъх, SEVI, Fyeld, Coolden, Спални Места, Toy Letters, The Fourtones.


Още по темата: общо новини по темата: 4
08.03.2024 »
06.03.2024 »
25.12.2023 »
14.12.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няколко дни пир за врабчетата ааааа... комарите по гребната. Програмата как да е, обаче преди и след е такъв ужас всичко, че не е истина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: