ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Летището, пътищата и Римския стадион не са отделни обекти, а обща стратегия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 04.11.2010Коментари (17)4449
© Plovdiv24.bg
Точно за седмица Иван Тотев прие работния проект за Римския стадион, разби бутилката шампанско при първата копка на пътния възел "Сколебева майка", посрещна първия редовен полет от Лондон на летище "Пловдив" и скъси дистанцията към изпълнението на приоритетите, подредени в ТОП-3 при встъпването му в длъжност като областен управител.

В интервю за  Plovdiv24.bg  Иван Тотев отговаря дали те ще бъдат доведени успешно докрай и кои ще са следващите:

- Господин Тотев, пловдивчани станаха томаневерници...  Уж започне нещо добро за града, а после така се забавя, че чак се забравя кога е трябвало да свърши... Няма ли пак някоя черна котка да пресече пътя на хубавите неща, които породиха много положителни емоции през последните дни?

- За да тръгне нещо видимо, има един много, много дълъг и невидим за гражданите процес, в който са всичките подводни камъни, свързани с документалната подготовка и осигуряването на средства. За многото ми срещи и разговори, които не са интересни за широката публика, и с министър Росен Плевнелиев, и с Александър Цветков всеки може да си припомни от многобройните новини в Plovdiv24.bg. Те се материализират в резултат точно сега, към края на годината. Щастлив съм, защото можеше и да не успея.

Освен че довършихме започнатия от предшественика ми Тодор Петков проект за пътя Пловдив-Баня, по регионално развитие започнахме и двете нови отсечки Скутаре-Шишманци и Красново-Черничево през Старосел с дължина около 40 км. В програмата за следващата година вкарахме пътя до язовир "Пясъчник", който е един от най-окаяните в областта. С 200 хил. лв. повече ни отпуснаха дори за кърпенето на дупки през зимния сезон. Всичко, което започнах, се движи в график. Имам и други приоритети.

- Кой сред тях е най-актуалният?

- Разширението на пътя Пловдив-Асеновград, по което също страшно много работя, но все още e в невидимата фаза. Подготвят се, а после ще бъдат обявени парцеларните планове. Това са все документални дейности, с които са ангажирани много институции. Чувам нетърпението: какво става, къде са парите за Пловдив-Асеновград, защо още не се строи? По-голямата работа се върши преди да влезе багерът. Влезе ли, пишете пътя готов.

- А финансирането сигурно ли е?

- От работата и на премиера, и на министрите вече е ясно, че влезе ли багер, значи има пари. Правителството на ГЕРБ така работи - почне ли нещо, го довършва. На всички трябва да ясно - влязъл ли е багерът на "Скобелева майка", значи ще стане. 

- Кога ще влезе багерът на пътя за Асеновград?

- Догодина. Искрено се надявам. Този ще е основният ми е проект следващата година. По-лесно ще е със също много важния за областта път Асеновград-Кърджали, защото ще е по  програма "Регионално развитие". Току-що там направихме над 4000 кв. м кръпки, но трасето се нуждае от цялостна реконструкция.

- Лично Вие на кое от всички тези неща се радвате най-много?

- Макар и различни на пръв поглед, всички са свързани. Крайната ми цел е да развием икономически регион Пловдив. Това е резултат от условията за достъпност и съдържание - как ще дойдат тук външните хора и какво съдържание ще намерят. Затова правим пътища и развиваме летището. Няма разумен управленец, които да си въобразява, че регионът може да се развива без летище. Самото то веднага задава изискванията за транспортна връзка с Пловдив и други градове, пътната инфраструктура с Околовръстното и удвояването на Асеновградския път. И после веднага идва Римския стадион.

Какво ще правят хората тук, като дойдат от Англия? Могат да правят бизнес, но са им необходими подготвени кадри от университетите, нужни са им инженери. В Пловдив трябва да се развиват образованието, културата и туризмът. Тези неща ще доведат и външния бизнес, и туристите. Някой може да гледа на всеки от обектите, за които работя, като на нещо отделно, но за мен те са една обща стратегия.

- Опишете го в картинка.

- Всеки, още щом кацне на летището, в информациония център, който ще открием там, ще получи всичката интересуваща го информация, ще може дори билет за който си иска музей да си купи. По този начин ще работим, защото първата разлика, която се набива между България и развитите страни, е оскъдната информация, каквато там получаваш на всяка крачка. Пред летището ще чакат автобусите за Пловдив, а и за други градове, там има място да изградим цяла автогара. Нормално е  тук да спрат на "Юг", защото е близо до Централна гара. По входните артерии на Пловдив си представям големи табели със сменящи се надписи - пак с информация. В проекта на пътния възел "Скобелева майка" например не е заложено осветление. В следващия момент общината ще трябва да го направи, защото е нейна грижа.

- Славчо Атанасов вече подсказа, че не е далеч от мисълта да повтори още един кметски мандат. При първата копка на "Скобелева майка" Бойко Борисов случайно ли даде на Вас бутилката шампанско? Случайни ли бяха думите му, че трябва вече да започне да Ви тренира? За какво ще Ви тренира премиерът? За кмет ли?

- Кандидаткметските амбиции и надпревара са нещо добро, тъй като е състезание на идеи. Никога не съм крил, че ГЕРБ има намерение да управлява Пловдив. Това, което правим аз и всички от ГЕРБ, е състезание с идеи. Имаме идеи и използваме всяка една възможност да ги реализираме. Още е рано да се каже точно кой ще е кандидатът ни за кмет. Поласкан съм от отношението на премиера, но не съм си помислил нищо повече.

- Действията Ви като областен управител могат ли да се тълкуват като генерална репетиция за мястото на петия човек в държавата, какъвто по думите на Славчо Атанасов в момента е самият той?

Тук Иван Тотев замълча и се усмихна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичко що се отнася за развитието на града ни и областта са положителни неща, които подкрепяме безрезервно! За тези неща - Браво Тотев! Но за това, че си е изтъркал подметките към финансовото министерство да уговаря Дянков да не дава пари на община Пловдив, на Славчовото управление, никак не му прави чест! Такова поведение е престъпление срещу града ни, Тотев! Фактът за сговора на Тотев с Дянков срещу Славчо вече е известен на повечето общински съветници. Ако ще се говори за кандидатура за кмет на Пловдив от ГЕРБ, бих предпочел Здравко Димитров! Иначе определено ще подкрепя надпартийна кандидатура!
+1
 
 
аз подкрепям всички които допринасят за развитието на града без значение зелени лилави ако ще и пимбяни да са щом правят нещо добро (разширяват пътища оправят исторически обекти и т.н. и т.н.)подкрепям
+3
 
 
Аз също подкрепям Тотев по отношвнив на есичките ми прояви, свързани с Пловдив, НО се замислям ако стане кмет на Пловдив дали няма да бъде пионка на Бат Бойко и да изпълнява всяко нареждане като например това са софийския боклук?
+1
 
 
Иван Тотев е един много кадърен млад човекр който работи с все сили за доброто на Пловдив Изпълнява си обещанията и се стреми да превърне гради ни в една много желана дестинация която от своя страна ще донесе много позитиви за всички ни
+3
 
 
Като сдържан оптимист по отношение на Иван Тотев, за когото ми е все още малко рано да си формирам точно мнение и оценка, мога само да кажа, че определено си личи, когато един човек е продукт на друго време. Време, в което няма празни приказки, кухи фрази, излишни ритуали, замразено мислене, липса на въображение. Време, което ще започне да тече отново, когато станат все по-малко номенклатурните и милиционерски елементи в политиката в България.
+1
 
 
Г-н Тотев е един много умен и кадърен човек, независимо какъв пост заема, съм сигурна, че ще даде най-доброто от себе си и ще спази всяко свое обещание!
+3
 
 
Определено млади хора с по-напредничаво мислене ни трябват... картинката която описа Тотев и аз я видях... обаче се нагледах на картинки, 3D визуализации и нищо реално... проектите от ТОП 3 - и трите не са негова заслуга... хайде да видим дали поне изпълнението (да влезе багера) ще стане.... А относно Асеновград-Пловдив - от магистрала, стана двулентов път (в едната посока) с кръгови движения, да не премине в разширение с едно платно, че ще се изложим.... А дали Славчо е петия човек в държавата ще кажа - КМЕТА НА ГРАД ПЛОВДИВ е петия човек в държавата, не Славчо....
+1
 
 
Колкото и да го плюят някои среди, Иван Тотев се държи адекватно и действа. Той и Здравко Димитров са най-дейните хора в този град.
+3
 
 
Иван Тотев е един от най кадърните управници които сме имали в този град. А изказването на Славчо, че бил 5-ят човек в държавата просто .... ок и аз само ще се усмихна понеже не ми идва подходящата дума за това колко е нелепо...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Удължават бул."Санкт Петербург" до "Скобелева майка"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: