ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Освободиха Асан Кучкаря и бивш общински съветник в Пловдив, който едва говори български
Автор: Ивет Калчишкова 20:04 / 16.03.2024Коментари (2)7975
© Plovdiv24.bg
Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция трима от задържаните за закана за убийство на Ашим Асан. На четвъртия от арестуваните не бе наложена никаква мярка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С това си действия съдът не уважи желанието на прокуратурата да останат за постоянно в ареста.

Асан Кучкаря, Айдън Шолов и Айри Мурад излизат от ареста под гаранция от 2000 лева. Синът на Кучкаря - Шеркан Мехмет беше освободен без мярка за неотклонение.

По време на заседанието представителят на държавното обвинение сподели, че казуса е специфичен заради дългогодишния конфликт между семействата на Ашим Асан и Асан Кучкаря

"Заканите са ескалирали в стрелба по внука на Ашим Асан,което е и предпоставка за повдигане на обвинение за опит за убийство. После е започнала подготовка за ликвидация на Ашим Асан и полицията е предотвратила по-тежки последствия", каза представителят.

Според държавното обвинение са налице всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо подсъдимите и допълни, че те са носили хладни оръжия, свински опашки и тиксо. Той уточни, че е налице явна опасност подсъдимите да извършат друго престъпление или да се укрият, предвид криминалното им минало.

В зала защитникът на на Шеркан и Айдън адвокат Баков счете, че нито една от предпоставките не е на лице. Съгласи се единствено, че подсъдимите са привлечени като обвиняеми за извършване на тежки умишлени престъпления по смисъла на закона. Той допълни, че липсват конкретни данни за авторство.

След заседанието адвокат Баков уточни следното:

"Прокуратурата действително застъпи такава теза, но тя не бе възприета от съдия Евстатиева! Неколкократно тя посочи в мотивите си към определението, че изцяло споделя доводите, изложени от адв. Баков за липса на каквито и да е доказателства, от които да може да се направи обосновано предположение за авторство досежно опит за убийство от страна на Шеркан Мехмед , както и за закана с убийство от него и от баща му срещу Ашим Асан и членове на семейството му. По тази причина Шеркан бе освободен без мярка за неотклонение!

За другите трима обвиняеми, съдът прие, че има доказателства за приготовление за убийство, което е наказуемо от 1 до 6 години лишаване от свобода, но поради добрите характеристични данни и наличието на постоянен адрес на обвиняемите реши, че мярка за неотклонение гаранция в пари от по 2000 лева на всеки един от тримата обвиняеми напълно съответства на целите на мерките съобразно чл. 57 от НПК."

Припомняме, че на 13 март 2024 г. Ашим Асан внесе в Окръжна прокуратура-Пловдив жалба за това, че четири лица заплашват него и внука му със саморазправа, включително и с убийство. Той е съобщил, че на 4 март 2024 г. в Пловдив, на ул. "Ландос“, по внука му е стреляно от движещ се автомобил

Определението на Окръжен съд – Пловдив да бъдат освободени може да бъде протестирано от прокуратурата, като делото на втора инстанция е насрочено за 21 март от 10 часа в Апелативния съд.

Повече за Айри Мурад - тук.



Още по темата: общо новини по темата: 2
14.03.2024 »
14.03.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе кво ни занимавате с тези мангали? Толкова ли няма какво друго да пишете , че опряхте до тях? Мангала ви се смее а вие го снимате и пишете за него. Оставете ги на воля да се изтрепят та да останат по-малко.
0
 
 
другарят Баков е заслужил 3 килограма злато.Ако не му ги дадат ще бъдат трижди проклети.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: