ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Полицаите се заяждат с мен нарочно, на червено ли минах тук?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:27 / 18.03.2024Коментари (43)12427
© Plovdiv24.bg
За тенденциозно отношение от полицаи на служба и заснети на видео заплахи съобщава читател на Plovdiv24.bg:

"На 13 март, след като известно време караха плътно зад мен, бях спрян със светлинен сигнал от двама полицаи от ОД МВР Пловдив от Първо районно.

Причината, която ми изтъкнаха за спирането, е, че съм бил навлязъл и преминал на чисто червен сигнал.

След като им посочих изрично видеорегистратора в колата ми, който показва, че навлизам и минавам на жълт сигнал, получих отговор да не се обяснявам и да съм си го гледал този видеорегистратор сам.

Този и още един екип ме спират често и напълно тенденциозно заради мои публикации в социалните мрежи, които показват незаконни и неморални практики, извършвани от охранителна полиция от 1-во РУ в Пловдив.

След като ми бе съставен акт, че съм навлязъл на червен сигнал, което е лъжа, бях заплашен устно от единия полицай, че ако продължавам да снимам, щяло да стане беля, а като станела белята, вече ще е късно...

Записите от видеорегистратора са предадени с възражение в съответното РУ. Но искам да дам гласност на случая, за да се спре тази изключително грозна и недопустима за европейски град практика на налагане на тормоз и рестрикции от униформени лица над гражданите по подобен начин. Подал сигнал в МВР и в момента тече вътрешна проверка".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имаше достатъчно време да реагира и да спре. Като гледам след кръстовището не го задминаха други автомобили, та може да се предположи, че не е имало опасност някой да го събере и да го направи на хармоника.
0
 
 
Заяждане от служители на 1-во РУ е абсурд... или не знаете как да се отнасяте(държите) към тях от към отношение и уважение или сами си търсите белята. Но и ситуацията е реално на кантар. Съдейки по скоростта от GPS приемника Ви, да е що годе относително достоверна. При примерно време за реакция 0.5с от момента на смяната на сигнала, колата ви изминава 2.78 метра, при грубо 9.7 метра отстояние кола, светофарна уредба в момента на промяната. В най добрия и оптимален случай сте щели да спрете върху пешеходната пътека с предницата на прага на кръстовището. Друг стои въпроса и зад Вас дали е имало в близост друго МПС което евентуално е би могло да се забие в Вас при внезапно спиране.
0
 
 
Първо не караш 30, както е правилник преди кръстовище. Второ целенасочено настискаш газта да минеш на жълто, което ти светва 20 метра преди да си навлязъл в кръстовището, което познай- пак е нарушение. Всички го правим понякога, ама не пишем на п24.
0
 
 
Г-не в нарушение си и не си със съобразена скорост преди кръстовище !
-1
 
 
Ако беше тръгнал пешеходец вече да е при свети Петър
-1
 
 
Не знам дали 1-во РУ пише с много профили или с няколко профила се защитава автора на нарушението. Но нека пробва на листовките в ДАИ да попълни листовка, в която се пита разрешено ли е преминаването на жълта светлина от зелена. И да видим какво ще каже системата. Тук е времето да се каже, че броячите на светофарите определено липсват. Ако приемем, че въобще цялата светофарна уредба в България е направена от умствено изостанали, то всичко е наред. В нормалните страни или има броячи, или зеленото премигва преди да смени на жълто. В крайна сметка рано или късно тенденциозно обвиняваният ще сгази някъде здраво лука и в съда разни вещи лица, адвокати и съдии ще му обяснят кое как се прави. Но повечето хора така се учат - по трудния начин.
0
 
 
Да оставим ФОНЧОВЦИТЕ да умуват ,кой е по по най!!
0
 
 
Много зависи с какво превозно средство си и колко е натоварено. Бърза справка в нета : от 50 до 0 ---- 4-6 метра , ако е не е бил натоварен и се е движел с 50 км спокойно е можел да спре! Задължението за спиране при подаване на сигнал с немигаща жълта светлина след сигнал, с който се разрешава преминаването, не се отнася само за водачите, които в момента на смяна на сигнала се намират толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението
0
 
 
Не знам дали полицаите от 1во районно имат тенденциозно отношение към човека, но от клипа се вижда, че тенденциозно не се намаля и съответно спира при подаден жълт сигнал на светофара, преди преминаване на стоп линията
-1
 
 
Е гати и селяка 20 метра преди кръстовището му светва жълто той ми реве.Не глоба ами трябва и кратуната да ти се счупи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: