ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасно кръстовище стряска родители пред училище "Петър Берон"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:52 / 05.11.2010Коментари (20)4604
© Plovdiv24.bg
Опасно кръстовище пред пловдивско училище буди непрестанен страх у родители на деца учащи в него, за това научи Plovdiv24.bg след сигнали на разтревожени граждани. Става въпрос за кръстовището пред училище "Петър Берон" в Пловдив.

За родителите всеки ден е истински ужас и изпитание да опазят децата си и самите себе си и да преминат без каквито и да е поражения през опасния участък. На мястото има светофари, но много малко коли се съобразяват с тях или, ако случайно има спряла кола и някой се престраши да премине, веднага отнякъде ще изникне друга неинтересуваща се от преминаващите хора, възмущават се родители.

Притеснените хора искат на това кръстовище да се сложат "легнали полицаи". За възможностите, които евентуално могат да се предприемат за прекратяването на своеволията на шофьорите в района, наш репортер се свърза с кмета на район "Централен" Райна Петрова.

"Запозната съм с проблема, на това място не може да се постави "легнал полицай", единственото което мога да направя е да уведомя органите на реда да вземат някакви мерки за сигурността на гражданите по кръстовището, другото вече не е в правомощията на районния кмет", това каза Райна Петрова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Къв подлес ве...Трябва да разберат че днешно време в Българските градове няма безопасно кръстовище. И що за родители са ако ги оставят сами да се прибират ? Гледам по на долy kолеги които са учили там едвали през тогавашното време е имало инциденти с деца това говори само за "Въzпитанието" С 2 думи родители стягайте се стига мрънкахте
на 06.11.2010 г.
+1
 
 
Това не е частен случай и не бива да се концентрира вниманието на този точно пешеходен светофар.В града има множество/сигурно около 20/ светофара от подобен тип със бутонче и масово червения сигнал се пренебрегва,както от леките автомобили така и от рейсовете на градски транспорт.Задайте си въпрос защо колите спират на кръстовището Руски със шести септември и на кръстовището Априлов със шести септември,но не спират на Берона? Е? Стигнахте до ужасяващ отговор нали? На въпросните две кръстовища ако не спреш от страни ще те нацели някой бетоновоз и от там пътя е кратък към рогошките гробища.От друга страна на берона като не спреш най-много да претрепеш някое хлапе и да лежиш година две и то при положение че някой те е видял,иначе ще излъжеш,че малчугана е изскочил да гони топка и не е видял че пешеходеца му е червен! Ето това сме днес скъпи приятели,не народ а мърша.Винаги съм казвал че в този град колите са много повече от колкото е нужно,моля органите на КАТ да направят така,че да ги съкратят с около 50%.Няма да е трудно,нужно е да вземат за по 1 година книжките на онези които шофират пияни и на онези,които минават на червено.
0
 
 
Какви полицай, какви камери, тям трябва да има подлез. Струва пари верно, но живота на децата е безценен.
+2
 
 
малко преувеличават майките но решението е много просто слага се една камерка и които неспре у тях глобата поне 100 лева и да видим другия път дали пак няма да спази
+2
 
 
това не е решение на проблема,после ще имат проблем шофьорите
+5
 
 
защо да слагат легнали полицаи да тормозят нас съвестните шофьори, да се погрижат как нарушителите да си понесат санкциите а не как да вгорчат живота на хората
0
 
 
Тука даже не обясняват кое е това кръстовище?!? Или аз нещо не схващам? Като се каже пред, се има в предвид входа от ул. "Ген. Д. Николаев", а там няма кръстовища и светофари :) Да не става въпрос за пешеходната пътека на бул. "6-ти септември" срещу футболното игрище на даскалото? Какво ти кръстовище ако е това :) До сега не съм видял там да не спират колите на светофара откакто го има и съм минавал де - дори и да няма пешеходци. Не знам какъв е проблема тогава ...
+2
 
 
К'во ще рече "не всеки спира на светофара"? Един поуицай или направо камера се слагат и проблемът е решен вовеки веков. В крайна сметка 30 секунди изчакване до следващото зелено излизат далеч по-евтино от 50лв. глоба.
+5
 
 
И аз съм учил в това училище. Мястото винаги е било проблемно. Това, че са сложили светофар е добре, но при днешната култура на движението, не е достатъчно. Легнал полицай решава проблема, но пък става предпоставка за задръстване на и без това натоварената улица. Според мен най-доброто решение е като допълнение към светофарите да се поставят видеокамери там в двете посоки да засичат нарушителите и да им друсват яки глоби, включително и отнемане на книжката в случаите на рецидив. Въобще цялата транспортна схема на движението в града плаче за контрол с видеокамерите!
0
 
 
Абсолютно правилна констатация. Почти всеки ден минавам от там и виждам как много шофьори не се съобразяват със сфетофара. По едно време имаше и представители на КАТ, които глобяваха. Май най-доброто решение е "легнал полицай" колкото и да е натоварен булевардът. Все пак става дума за живота и здравето на децата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: