ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Повече не стъпвам в този магазин!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:57 / 23.03.2024Коментари (22)111176
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанка е останала недоволна от обслужването и коректността на магазин за техника в града и реши да изрази възмущението си във Фейсбук групата "Забелязано в Пловдив - Seen in Plovdiv", видя Plovdiv24.bg.

Публикуваме цялото й становище без редакторска намеса:

"Приятели, никога и нищо не купувайте от този магазина на бул. "Санкт Петербург" 133, близо до Метро! Защото, ако се окаже, че стоката има брак, то нито парите ще ви върнат, нито стоката ще ви я сменят.

Купихме безжични слушалки (които не са евтини), но вкъщи разбрахме, че не се свързват с телефона. Решихме да ги сменим в същия магазин. Не можахме да получим адекватен отговор повече от час: ту са били разопаковани (интересно как щяхме да разберем, че те не работят, ако не ги разопаковаме), ту се сменят само стоки, купени онлайн, ту още някакви простотии.

Когато стана въпрос за правото на потребителя да се върне стоката в рамки на 14 дни, те отговориха, че може да ги вземат за "техническа проверка", която трае месец. Във всички страни действа правило за възможност да се върне стоката в рамките на няколко дни.

От момента покупка не са минали и два дни. Касов бон също запазихме. Естествено, разбрахме, че никаква проверка няма да има. Магазинът не цени своите клиенти! Не се грижи за своята репутация и не заменя некачествена стока!"

Потребителите на социалната мрежа подкрепиха гражданката, но много от тях изразиха скептицизъм към оплакването й.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе хора! В повечето случаи търговците са некоректни с нас потребителите. Щом не й пасва с телефона връщаш на момента с касовата бележка, така е в цивилизовани свят. Защо защитавате търговците, изненадана съм, не сте ли били на мястото на жената. Много е неприятно, а не коства нищо на магазина, това е практиката по света.
+1
 
 
Връщал съм стоки няколко пъти в този магазин, включително и слушалки. До сега не съм имал проблем с рекламациите, винаги служителите са били изключително любезни и отзивчиви.
+2
 
 
Вариантите са два....ако сте си го закупили и не става за вашият телефон, лошо....но . Ако заявите в магазина, че консултантът Ви е казал, че слушалките стават за този модел, тогава Ви е подвел и ако не Ви върнат парите , Агенцията за защита на потребителите ще им разкатае майката, ....този метод (с препоръка от консултанта ) се нарича подвеждане или заблуждаване на клиента!?
0
 
 
Баси и основанието за връщане....не се сдвои с телефона ми....
0
 
 
Представете си консултантите какви олигофрени обслужват някаква проста овца си купила слушалки от 20 лв и иска целия свят да се занимава с нея много с много прости селяни се напълни Пловдив мислят си че всички са им длъжни да беше прочела търговския закон поне ??
0
 
 
Тая другарка потребителка (а и вие писачите на статии и дописки тук - също) да вземе да прочете Закона за защита на потребителите! Там ясно и точно е указано, че "правото на потребителя да се върне стоката в рамки на 14 дни" важи САМО и ЕДИНСТВЕНО при продажба от разстояние или извън търговския обект, сиреч - при ОНЛАЙН продажба! Аман от разбирачи!
-1
 
 
Как един не защити жената а само тъпи коментари как в цяла Европа всичко се връща само при нас не .пример Медия Марк Германия купих си телевизор 72 инча когато го монтирах в къщи видях че е голям за стаята обратно в кашона и в магазина а там само ме попитаха дали има дефект И нищо повече взех си разбира се по малак това е в една бяла държава. Пример 2 Техномаркет Пловдив копувам микровълнова за вграждане и то не евтина отварям монтирам не работи връщам се в магазина и ми заявяват че до един месец ще е ремонтират но на мен ми трябва сега а не след един месец защото тогава бях само 10 дена в отпуска след скандал в магазина все пак е взеха за ремонт другата седмица се прибирам и се надявам да е готова но тя вече не ми трябва защото още същия ден си купих друга от съседния магазин . Само в България обикновения потребител е никои а би трябвало клиента да е господ
+1
 
 
Ако не са били евтини, със сигурност няма как да не се свържат с телефон или някакво друго устройство. Авторката на жалбата да вземе да си отвори упътването на слушалките и да види кое как става. Защото съм имал подобни случаи с мои познати, които намериха 500 лева за слушалки, но не и 30 секунди да видят аджаба как се случва сдвояването. Предполагам, защото по подразбиране това им е под достойнството на потребители.
+4
 
 
"окаже,че стоката има брак"...В случая Вашата "има развод"с телефона. Хора пишете нормално, моля.
0
 
 
Истината е че всичко е батал.....ХАХАХАХА.....телевизор за 1600 лева на 2 месец дистанционно не хваща,дойдат от кабелната...,разтроят го,после 2 години не може да му върнеш настройките....колите същото....чисто нова кола,гумите на 20000 са леш.....през ден настройваш безжичния телефон през радиото.....,през година ти сменят антифриза,спирачната,понеже се скапвали....на ДЖУГАНА 30 години само доливаш и още пали от раз.....купиш телефон, след 1 година вървя със зарядното като ненормално....ХАХАХАХА.....купиш Лед крушки....уж спестовна, а не мога да платя тока
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Олиото стигна цената на зехтина
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: