ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
От днес употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 07.11.2010Коментари (16)6403
© Plovdiv24.bg
Употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция, която удостоверява тяхната техническа изправност. Това става факт след като днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков подписа тристранен меморандум с Асоциацията на вносителите на автомобили и Комисията за защита на потребителите.

С меморандума ще бъде подобрен контролът и качеството на продаваните автомобили в Република България, като се акцентира върху тяхната безопасност, техническа изправност и гарантиран произход. Клиентите ще получават гаранция от минимум 3 месеца за закупения автомобил, която ще бъде давана от автокъщи, които са членове на Асоциацията на вносители на автомобили, обясни Александър Цветков. Това се удостоверява чрез сертификат и стикер, който се залепя на предното стъкло на автомобила, допълни министърът.

В случай, че някоя от автокъщите продаде неизправен автомобил и откаже да отстрани повредата или да възстанови парите за ремонт на клиента, съгласно вътрешния етичен кодекс на членовете на организацията, ще понесе санкция, която може да достигне 5 000 лв.

В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места и потребителите могат да избират между повече от 10 хиляди автомобила, които вече са със гаранционни условия от продавача. Организацията е отворена и за нови членове, като по този начин ще бъде разширено предлагането на употребяване автомобили с гаранция.

От страна на Комисията за защита на потребителите меморандума подписа нейният председател Дамян Лазаров, а от Асоциацията на вносителите на автомобили - Цветелина Цанева, която е изпълнителен директор на организацията.



Още по темата: общо новини по темата: 2
17.11.2010 »
16.11.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Никой от коментиращите не се сети да оцени по достойнство тази инициатива!Явна ,вече на нищо не се вярва след толкова години лъжи!Така очакваната промяна към по-добър живот и условия,трябва да се случи първо в главата на човек и после на яве.Гаранцията, която се въвежда е стъпка в правилната посока и е нещо нормално за белите държави!Правителството може да въвежда правила и доколкото може да контролира спазването им, останалото си зависи от нас.Каквото сами си направим и сме си направили , това ще е реалноста ни.
-2
 
 
Прекаляват вече с тези стикери! От многото стикери се намалява видимостта. Ако си купувам кола, първата ми работа ще е да поискам от продавача нов ангренажен ремък, предни колодки за спирачките и антифриз безплатно към колата. После за моя сметка в автосервиза сменям ангренажния задължително, сменям антифриза, проверявам щангите и накрайниците за кормилното и окачването за луфтове и т.н. а за кола на възраст над 8 години задължително сменям всички гумени маркучи и всички кабели по електрозахранването. Защото през изтеклия период гумата на тези маркучи е остаряла и не е така гъвкава, дава пукнатини с риск да се скъса в неподходящ момент. За същия период изолацията на електрическите кабели също вече е взела дала.
-1
 
 
3 месеца гаранция на спирачна и кормилна система и че не е крадена ...жив т@шак от който никой не се вълнува защото няма кола без спирачки или разлопани кормилни щанги. Проблема е в издухан и замаскиран мотор другото като тръгнала гарнитура, блокирал термостат ангренаж който аха да се скъса са бели кахъри за които никой сериозен купувач няма да се цигани.
0
 
 
1. Ще се вдигнат цените с оправданието че има гаранция и всичко е изправно.2. Става въпроса само за 82 автокъщи (а е възможно да намалеят заради въведената гаранция)3. Дори и да стане проблем с "гаранционна" кола ще бъде изкаран купувача за виновен - и ще почне едно безрезултатно обикаляне по институции и жалби ... 4. То и досега се даваше гаранция за "бай бак" коли от дилърите на нови коли - но цената им не е като от автокъщитеАбе с две думи - тая няма да я бъде ...
+1
 
 
Видяхме какво стана със "Стара планина" за храните. Сега очаквате ли нещо друго?
+2
 
 
Много бързо ще му намерят цаката ще препродават колата на някой познат и той после ще я продава като частно лице и хоп без 3 месечна гаранция...
-1
 
 
Това ще накара търговците или да спрат да внасят 10 годишни коли, или да станат по-набожни от папата и да палят свещи на всеки "таралясник" кога ще му свърши ресурса на някоя част. ;)) Реално и новите (гаранционни) коли дефектират, какво остава за старите. Но пък това е добре дошло за потребителите на автокъщите имащи СЕРТИФИКАТ. Друг е въпросът за "автоджамбазите" в сивия сектор, тях какво ще ги правят? :))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: