ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на летище "Пловдив": Спрените линии на 100% бяха успешни, причините са други
Автор: Цвети Тончева 09:37 / 23.03.2024Коментари (3)12652
©
За последната година се появиха нови дестинации до летище Пловдив. Това каза в интервю за Plovdiv24.bg директорът на летището Дойчин Ангелов

"Това е линията до Манчестър, скоро обявихме и линията, която ще тръгне до Бирмингам, линията до Истанбул. Това са няколко нови линии, които се появиха. Така че нещата се развиват, но не с темпото, което се очаква", каза Ангелов. 

Според него, една от основните причини за това е сравнително по-бавното, по-мудно присъединяване на общини към Фонда за развитие на Летище Пловдив, тъй като това е основният инструмент, с който се преговаря, за да стартират новите дестинации.

"Това бавно присъединяване естествено рефлектира върху по-малък финансов ресурс във Фонда, и това е една от причините, поради която се насочихме да търсим помощ и от българските общности на определени места, където ги интересува да има дестинации, за да могат да пътуват удобно, както и за да има туризъм. Това е една от основните причини", каза Дойчин Ангелов.

Другата причина е, че хората най-вероятно смятат, че след като се проведе разговор с определена авиокомпания, линията ще тръгне на другия ден, или след един месец.

В момента в полезрението на ръководството на летището са няколко нови линии до Испания. Това са Барселона, Валенсия и Аликанте, след петиция на повече от 100 000 българи, които пребивават там.

За Италия нашите сънародните също са направили петиция, по подобие на тази в Испания.

"Искането е от района на Милано, по-скоро Бергамо, докъдето имаше полет преди време, успешен, който се опитваме да възстановим. Успоредно с това започна комуникации и същото се случва практически и в Австрия, във Виена. Разбира се,  работим по възстановяване на полетите, които бяха до Германия, до Дортмунд и Меминген. За Франция също се очертава да се случи нещо подобно, като засега две дестинации са в полезрението ни. Едната е в Марсилия, където има голяма българска общност в района, както и Париж като голяма туристическа дестинация.

Предстои да проведем разговори с норвежката компания Norwegian Airlines. Имаме разменени имейли. Най-рано това ще се случи към 20 април, на форум от европейския формат. Там ще разговаряме за възможността освен в България да летят сезонно, лятото до морето, да им предложим и да обсъдим каква възможност има да летят до Пловдив, като отново ние работим не за чартъри, а за целогодишни редовни линии", каза Дойчин Ангелов.

По думите на директора на пловдивското летище, авиокомпаниите планират – това е системата, по която те работят - от лятото за следващото лято, от зимата за следващата зима. Така че технологичният период да се случи една нова авиолиния е сравнително една година, след като се е стигнало до споразумение и съгласие с авиокомпанията, че дадена дестинация е изгодна. 

Линиите, които ги е имало и са спрени, на 100% са били успешни линии, каза още Ангелов. Те не са спрени заради липса на пътници, а това са решения на авиокомпаниите.

"Не ги спираме ние, нито сме в състояние да ги започнем, ако авиокомпанията не прецени, че дадена линия е изгодна за тях. Всичките тези линии - до Франкфурт-Хан, двете дестинации, които доскоро ги имаше, до Дортмунд и Меминген, както тази преди време до Брюксел, до Дъблин, това са решения на авиокомпаниите и гарантирам, че не са заради слабо натоварване на самолетите и липса на пътници. Това е станало по техни виждания, тъй като авиокомпаниите си правят мрежа, в която насочват, спират, започват на други места. Това са изцяло техни решения. По някой път причините дори са технически, но не е заради липса на пътникопоток", уточни Дойчин Ангелов

Според него не е достатъчна и нашата реклама.

"Това е предмет на доста колективно усилие и в никой случай не е по силите на едно летище да осъществява рекламата за даден град, или за даден район. Бих казал, че както в национален план отдавна се отчита, че в сравнение с другите държави около нас - Турция, Гърция, рекламата на българския туризъм не е достатъчна, респективно и за нашия регион. Като част от този български туризъм, рекламата категорично не е достатъчна.

Засега, ако няма някакво нелогично прекъсване, нещата са много динамични и аз съм оптимист, че много скоро дестинациите до Пловдив и региона ще станат доста повече", каза още Дойчин Ангелов.


Още по темата: общо новини по темата: 471
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Иначе тази манджа я претопляха всеки месец ,сега по често.
0
 
 
Да знаеш само колко си прав. Само, че този наглец от многото интервюта да се покаже колко е велик, сам се оплете като пате в кълчища. Доскоро тезата му беше, че той открива линиите, а като ги закриват, той нищо не знае, да се питат авиокомпаниите. Сега вече откриване и закриване е решение на авиокомпаниите. Ами защо продължаваш тогава да си правиш екскурзии, уж да "пускаш" и възстановяваш линии??? Жалкото е, че тия дето те сложиха са същите. Говорят колко мислят за хората, а си гледат само собствения интерес. И на първо време да спре с платениете интервюта.
+1
 
 
Шефът на летище Пловдив продължава с празните приказки и да си прави самореклама. Летището е безгласна буква и всички решения са на авиокомпанията. ТОй обаче заблуждава хората, за да трупа дивиденти. Аман от този пиар на летище Пловдив, летището с най-лошо обслужване в България и на Балканите. Много приказки и пиар за нищо! По резултатите ще ги познаете!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: