ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От общинския инспекторат ще санкционират дори при хвърлен фас или билетче
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 09.11.2010Коментари (8)3790
© Plovdiv24.bg
Двадесет и два екипа от общинския Инспекторат започват масови проверки в Пловдив от 1 декември, съобщи вчера шефката на дирекцията Сияна Кехайова. До тази дата инспекторите от тъй нареченото общинско ФБР трябва да научат в детайли десетте местни наредби, чието изпълнение те ще контролират под лупа. Обучението е насрочено за 19 ноември в една от залите на общината. Няма да ходим на хижа "Здравец", разсея съмненията шефката на Инспектората Сияна Кехайова. От бюджета и без това са дадени пари за вътрешното освежаване на къщата в Цар Симеоновата градина. Тук доскоро се помещаваше администрацията на "Градини и паркове", а в сряда се настаняват контрольорите от Инспектората начело със зам.-директора Иван Знаменов. Сияна Кехайова ще командва ФБР-то от кабинета на бившия зам.-кмет по обществения ред и сигурност Руси Панчев на пл. "Ст. Стамболов" 1.

На 30 ноември инспекторите ще държат тест по наредбите. Ако издържат, пускам ги на проверки от 1 декември, обясни Кехайова. Градът е разделен на 13 зони, които ще се зачислят на екипите. Очаквам от служителите ефективна работа, а който прави компромис било заради връзкарството или за пари, на секундата ще бъде дисциплинарно уволнен, предупреди Сияна Кехайова. Тя призна, че познати и дори общинари се опитват да ходатайстват, за да анулира съставените актове. При мен тези номера не минават, декларира шефката на Инспектората.

За две седмици контрольорите от новата дирекция са хванали 69 нарушители предимно на наредбите по опазване на околната среда и търговия. Само на 18 са съставени актове, останалите са се разминали с констативни протоколи. Скоро ще бъдат отпечатани квитанции за по-дребни глоби за 10 - 50 лева. Така ще санкционираме дори и тези, които хвърлят фасове или смачкани билетчета върху тротоара, увери Сияна Кехайова. Тя е убедена, че има полза от драконовски мерки. След като на строителен обект в Кючук Париж беше съставен акт за замърсяване, втората проверка показа, че там вече старателно се мият гумите на камионите, разказа Кехайова.

Горещият телефон, на който гражданите ще подават сигнали за нарушения на обществения ред в града, ще заработи вероятно от 15 ноември. Той е с номер 032 61 11. От областната дирекция "Полиция" са поканили Инспектората да участва в съвместни проверки по нощни заведения. Техните управители ще бъдат поканени на среща в общината, за да обсъдим как да се преборим с шума извън дискотеките и баровете, каза зам.-кметът по обществения ред и сигурност Георги Титюков. Градската управа ще задължи собствениците на нощните заведения да имат охранители отвън, които да не допускат викове и пиянски разправии на клиентите.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 19
02.12.2011 »
20.12.2010 »
11.12.2010 »
01.12.2010 »
22.11.2010 »
16.11.2010 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
да стане като в европейските страни - глоби яко и това е,а сега гледам разни майки с деца в парковете - пуснали си децата да играят и чоплят семки там където им са децата - такива патки само за глоби плачат
0
 
 
Дето има един лаф : "А дано, но... надали." ;) По-вероятно ще е да съберат по някой друг лев от така наречените "домоуправители" , че зима иде а с нея и снегопочистването. Да видим сега кой ще чисти около блоковото пространство при положение, че има набедени хора да отговарят за това и овластени хора да налагат санкции.
+3
 
 
Само са пропуснали да кажат, че може да се глобява САМО ако напушителят си предаде личните данни (лична карта) доброволно. Испекторатът нямат право да ги изискват принудително.
+3
 
 
Това сме го чували и друг път. Дано най-после стане факт! С толкова мърлячи по улиците, ако се глобява реално - общинският бюджет може да изпревари държавния. ;)) Как да повярва човек, че не се отчита дейност само на думи (както винаги), а в действителност - нищо. Трябва да се санкционират ДРАСТИЧНО служителите, които си затварят очите, иначе няма да стане - само още "айляци" на заплата от данъците ни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: