ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съученик тормози момиче с ТЕЛК в училище в Пловдив, родителите се хванаха за гушите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:50 / 25.03.2024Коментари (6)10977
©
Омбудсманът на Пловдив - инж. Борислав Стаматов представи своя отчет на дейността си като Обществен посредник на територията на община Пловдив през изминалата 2023 година, предава Plovdiv24.bg.

Ето един от най-сложните казуси, постъпили в институцията:

Предаден ни като конфликт между две деца беше повод един от родителите да посети нашата приемна. Деликатната ситуация е била изострена в момента, в който неговото дете е било диагностицирано с диабет и то вече притежава решение на ТЕЛК. Родителят е личен асистент на своето дете.

Той ни разказа за поредица от факти и обстоятелства, които могат да се считат като тормоз от страна на един от съучениците към тяхното. Информацията включваше обидни подмятания, включително и за това, че тази болест носи смърт, че семейството й е бедно, че тя носи износени стари дрехи, включително унищожаване на лични вещи в училище, заплахи през приложението Viber, притеснителни действия при посещение на тоалетната.

Последствията от всичко това бяха, че детето се е свило и станало необщително, престанало е да посещава училищната тоалетна и се е криело от всички, а когато се е налагало да приема глюкозна таблетка, е изпитвало страх, че другите съученици ще му се подиграват.

Беше ни предадено, че са водени многократни разговори с директора на училището, психолога, педагогическия съветник, класния ръководител и родителите на другото дете. След една от тези срещи родителите на другото дете са заплашили със съд нашия жалбоподател поради психологическите атаки, които според тях се предприемали и отправените необосновани обвинения. По-късно конфликтът прераства вече и между родителите, които започват да сипят взаимни обвинения. Отчаяният родител към онзи момент не чувстваше подкрепата на ръководството на училището.

Във връзка с описаните събития от наша страна бяха проведени в нашата приемна отделни срещи с родителите на другото дете и с директора, психолога и класния ръководител на училището, както и още една среща с жалбоподателите, които като времетраене бяха доста дълги. Явно имаше какво да се обсъди още и да се доизкаже от всички страни.

Към днешна дата конфликтът, като че ли има добра развръзка, защото след тези проведени срещи и обсъждане на различни варианти за благоприятен изход и за двете деца, в крайна сметка жалбоподателите взеха решение да преместят детето си в съседен клас, възможност, която те първоначално отхвърляха при началните ни контакти.

В благодарствено писмо към нас те ни описаха първия учебен ден на детето им, като то е било посрещнато с балони и специални игри в негова чест. Детето се чувствало много добре, притесненията му са изчезнали, научило е ново хоро и вече има нови приятели.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Поредният пример, за това, как злото побеждава. Хората с агресираното дете са се оттеглили и са преместили детето си. Родителите на агресиращото дете, които са и преките възпитатели и подбудители на поведението му, са потвърдили и насърчили поведението му. според мен трябва да бъде търсена наказателна отговорност от родители на деца с агресивно поведение.
0
 
 
Нямям думи.Значи детето което е тормозено от някакво пед..че е преместеното в друга паралелка,и сега пед....то се мисли за голяма работа.Какво да очакваме от него в бъдеще щом за родителите му той не е виновен.
0
 
 
Нали знаете, че не е работа на учителите да възпитават децата ни, а на нас - родителите. Когато родителите са дебили, то и децата ще са такива. Учителите и трябвало да се намесят много по-рано, за да не ескалира така конфликта. Но като виждаме какви са съвременните родители, сигурно ги е било страх. Та все пак сега родители на неграмотни гаменчета ходят да се карат с учителите, защо неговото лекенце има забележка или ниски оценки.
+2
 
 
Като знаем масово каккви дебили работят в образованието, как да очакваме да реагират адекватно?? Само дето им вдигнаха заплатите за няма нищо. С много сериозни конкурси трябва да ги пресяват в тая система
0
 
 
Изключване за всички агресивни деца, без втори шанс. В живота е така, урок за тъпото дете и за слабоумните му родители. Дисциплината си е дисциплина, след като не са я дали на детето, да си сърбат попарата. Жалко че това са просто моите фантазии и такива нагли хора и отрочетата им никога не посрещат последствията от действията си. Вместо да изхвърчи агресора, преместили детето, което е било обект на тормоз в друг клас, гениално, просто гениално.
+6
 
 
КЛАСНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ,ПСИХОЛОГА КАК НЕ РЕАГИРАХА,ТА СЕ СТИГА ДО ТОЗИ ТОРМОЗ?ПРАВЯТ СЕ НА НЕ ВИДЕЛИ,НЕ ЧУЛИ.ПЕДАГОГА Е СРЕД ПЧЕЛИЧКИТЕ И ВСЕКИ ЗВЪН ОТ КОШЕРА ТРЯБВА ДА МУ Е ЯСЕН!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: