ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След над 30 години мъки и чакане пускат колите по най-новия път в Пловдив
Автор: Диана Бикова 19:21 / 26.03.2024Коментари (11)56148
©
Пробивът "Модър - Царевец" е готов, но няма да бъде пуснат в близките дни, научи Plovdiv24.bg.

Кадрите от дрона на медията ни показват, че строителният обект е завършен. Най-напред бяха приключени локалите, а сега вече целият път е асфалтиран, има хоризонталната маркировка и са сложени пътните знаци. Вижда се новото осветление, монтирано на страничните тротоари и в средната разделителна алея.

Единственото, което към момента буди недоумение, е велоалеята, която не минава под софийската железопътна линия, за да преминават колоездачите между "Южен" и "Западен", а върви покрай локалите и обръщалото над самия пробив. 

Движението по "Модър - Царевец" ще бъде пуснато, когато обектът се въведе в експлоатация, каза заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов в отговор на наше запитване. В момента обектът е пред акт 15, но тепърва трябва да се издава акт 16 за въвеждане в експлоатация. Отделно от това се очаква и окончателния доклад от надзора. 

За утре при Пашов е насрочена комисия с участието на КАТ, ОКТ и строителя, на която ще се обсъжда дали, кога и как да се пуска движението през пробива. На изричното ни отбелязване, че идващите от юг коли ще попаднат в задънена улица, тъй като кръстовището на "Царевец" и "Хаджи Димитър" не е завършено, вицекметът ни успокои, че скоро и това ще се случи.

Улица "Царевец" няма да бъде затваряна заради реконструкцията и трафикът ще продължи да върви по старото платно, а след като се изгради новото западно платно колите ще се прехвърлят там. При всички случаи около месец - месец и половина трите строителни фирми, работещи на пробива "Модър - Царевец", на Южния обходен колектор и на "Царевец" ще работят съвместно, смята инж. Пашов.

Едва след отпушването на движението там ще бъде дадено разрешение за демонтажа на Бетонния мост. Намеренията на общината са това да се случи след Великден, за да има достатъчно време за довършителните дейности по "Модър - Царевец" и самата улица "Царевец", а също и за да не се причиняват излишни неудобства на пловдивчани преди празниците.

"Срокът за събаряне и изграждане на новото съоръжение е 6 месеца и до ноември има достатъчно време спокойно да го направят" - смята вицекметът.



Още по темата: общо новини по темата: 241
12.04.2024 »
12.04.2024 »
12.04.2024 »
11.04.2024 »
07.04.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бетонния мост , трябва да се затвори след пробива под ЦГ. Сега целия град е ужас, представете си и без него :) Крайно време е след тези безумни разрешителни за строежи да започне да се мисли за инраструктурата. Човек вече не може да иде нормално на работа, не може и да се прибере нирмално 2 часа път на ден в града...
0
 
 
Познавам един приятел който живее точно там. Пожелавам успех на всички които живеят в съседство на Модър Царевец като го открият,щото веднага ще започнат да валят оплаквания от шумният трафик
+2
 
 
Пашов смята, че 6 месеца са напълно достатъчни да се бутне и изгради нов бетонен мост. Интересно твърдение. Да му примопним, че Модър-Царевец се строи от 2020, при все че НКЖИ вече бяха направили пробива под релсите. Общината (и нейните строители) над 3 години копаят и асвалтират 500 метра път там.
+1
 
 
Толкова дебилна държава не знам дали ще има даже в коя да е Галактика.30г и аз го помня,за 2-3км път,който скъсява огромно разстояние и облечава супер много трафика на най-големия район в града.30 години го правят !!!!!!!!2 км !!!!! 30 (тридесет) години !!!!! Каква е дебилна държава ???
+1
 
 
Зико щеше да го прави. Още докато беше районен кмет мечтаеше за този проект и как ще го построи, но уви...трябва и акъл. Коцката обещаваше всичко да е готово през Март....после през Април...сега говорят че ще е готово през най-Български месец Май. Бутнал ли бетонния мост ще има да го чакаме не 6 месеца, а сигурно 6 години....ще бъде лъжа след оправдание и пак лъжа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: