ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Внимание! Хипермаркет мами пловдивчани с фалшиви оферти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 13.11.2010Коментари (31)9427
©
Клиент на популярен хипермаркет се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да алармира за подвеждаща реклама и измама, на която е станал жертва преди няколко дни.

Нашият читател попаднал на брошура на хипермаркет "Mr.Bricolage", на която се рекламира, в промоция за периода 6 - 25 октомври, стенна печка с производител Елит на цена 49.99 лв. На въпросната подвеждаща брошура, която можете да видите като приложена снимка, бе изобразена печка с дисплей, под която имаше цена 49.99 лв. "В магазина обаче реалността беше различна. На тази цена се предлагаше същата печка, но без дисплей. Тази, която беше изобразена в брошурата им всъщност беше на цена 66.99 лв", разказва подведеният ни читател.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Големите вериги хипермаркети са на принципа - ИСКАМ СТОКАТА ДА Е ТАЛКОВА ПАРИ. Няма значение храна ли е, техника ли е. Смятайте сами за тази цена, какво получавате и от хранителните продукти или от техниката? Икономия на всичко което може да се икономиса или замени за да може и стоката да е на печалба за производителя, и в магазина да е такава цена!
+3
 
 
които ме познават знаят че си мъкна всичко от чужбина, не е по-скъпо, но е истинско, напоследък се блазня и с храната така да правя, чак ме е срам, :-(
на 13.11.2010 г.
+4
 
 
Ще ви дам друг пример от този скъпарски,но за сметка на това измекярски магазин! Преди най-много година имаха брошура в която се предлагаше ъглошлайф Bosch 2 kw -голям за цена 120 лева.Не че ми беше упряло яйцето на г*за аз си имам 900 ватов Елтос-Ловеч дето главата си слагам че е по-добър от Бош-а ама си викам бе за тия пари нека си взема и един голям да не мъча малкия за по-дебели детайли.Отивам в деня на промоцията в 10 часа,натъртвам на 10 а не на 22 и на въпроса ми къде е шлайфа? Момчето малко ехидно и срамежливо ми каза,че свършили !?! Промоцията беше за поне седмица а те свършили за 2 часа.Викам си добре де ами ще доставят ли още че да дойда пак? Той ми каза че би трябвало да има пак и аз си заминах.След два дни отивам пак и тоя път първо се загледах по щандовете и ах... гледам моя ъглошлайф го има,има и цена 230+- 10 лева/не помня точно,но не под 220 лева/ !!! Отивам до входа,взимам брошурата и право при момчетата които обслужват.Викам тоя ъглошлайф от промоцията къде е ? Тоя път бяха други но и те се споглеждат нещо.Единия ми вика свършиха а аз питам пак а други ще докарат ли? Тоя ми вика съжалявам повече няма да има и бяха до изчерпване.Тогава аз му показвам брошурата и му викам я ми покажи разлика между този шлайф и онези трите там на рафта.Пак настана смут,защото разлика имаше само в цената-почти двойна иначе кълна се машините бяха еднакви до последната запетая! И тогава-ми мън мън мрън ние имахме десетина залежали бройки и още в първия ден като отвориха магазина мигновенно ги изкупиха а тези вече са нова доставка и затова са на такава цена.Викам абе момче знам,че не си виновен за нищо,ти си тука един работник а тия магарии идват от някои мазняри от ръководството в София,но що ли ми говориш тия простотии за залежали бройки,това да не е зарзават та залежали и пресни,кажи че не е имало изобщо и това е-той просто повтори "съжалявам".Наистина в този момент не бях ядосан на момчетата,сигурно не съм бил единствения дето са се чудели какво да му казват завалиите.Яд ме е че не съм се сетил да пиша до сайта,пък и оттогава там почти не ходя-не ходете и вие,цените в Алати и Рила са далеч по-приемливи.
-1
 
 
Аз пък мися,че тези дето живеят в Русе са по дефолт по-простички.
-1
 
 
Всъщност, това е принципа на търговията - да излъжеш някой, за да купи, това което продаваш. Отделно в големите вериги не е никакъв проблем да си върнеш закупеното, ако имаш съмнения в качеството му или в цената. Печки не се купуват всеки ден и е можело да избира въпросният "читател". В един друг магазин, на кантарите има надпис, че виждате ли, те / магазина/ не продавали стоката с опаковката, но преди да я сложат /стоката/ - натрупват хартии и кутийки за поне 50 ст. на кантара! Сигурен съм, че всеки един от нас, пазаруващите в тази верига, сме платили повече от една печка, но не се оплакваме излишно..
на 13.11.2010 г.
0
 
 
Нека Алиса да публикува имената на тези елитни магазини, където никога, ама никога няма да ни излъжат, на ползу нам простите. Предварително благодаря. На всички други писах +. Не забравяйте за Комисята за защита на потребителя, Асоциация на потребителя и вече има една он-лайн с безплатен адвокат, който бързичко отнася проблема до Европейската комисия за защита на потребителя- допълнително ще пиша как точно се казва. На мен ми помогна в една борба срещу Луфтханза и спечелих, макар че не бе болка за умиралка. Наскоро остисах пари и от един друг арогантен превозвач, но там случайно попаднах на адреса на едно голямо началство, което държеше за отличен кастъмър сървис.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 13.11.2010 г.
0
 
 
Аз отдавна съм свикнал с тези неща . Така е , така е било и така ще бъде .
-3
 
 
И практикер, и баумакс правят същото постоянно. На снимките в брошурата има едно, а в наличност - друго. Даже и цените се разминават често. Съвсем нормална практика - прави се от мързел ("щото сега такава снимка имаме") и на принципа "ако мине". Е, почти винаги минава. Просто клиентите на въпросните хипермаркети са по дифолт по-простички от останалите хора. Тъй че - нищо чудно няма.На "подведения читател" бих препоръчала да спре да се заглежда в т. нар. промоции, ако не иска да го лъжат. :)))
+5
 
 
Е стига де, сериозно ли правят такива неща... ИЗМАМНИЦИ!
+5
 
 
преди 2 години май беше имаше пак такива печки на дипломат във практикер.е взехме 2 и двете дефектни.едната не отчиташе вярно температурата,а на другата и беше заминал термостата и не изключваше когато достигне желаната температура,а другата дето термометъра не бачкаше показваше постоянно 25 :) нито надолу нито нагоре мърдаше
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: