ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мрежата съсипа колоездач заради две ситуации в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 03.04.2024Коментари (17)10231
©
Колоездач се оплака от лошото и агресивно поведение на няколко автомобила при предвижването си в града, видя Plovdiv24.bg във Фейсбук.

Публикуваното видео от регистратор е озаглавено "Животът на колоездача в Пловдив!" и показва две ситуации на рискови за живота и здравето на велосипедиста маневри. 

От кадрите се вижда, че колоездачът не е притеснен от действията на автомобилите, които минават на метри от самия него. Вероятно в последствие е разсъдил и осъзнал сериозността на ситуацията и е пожелал да предпази и други участници в движението.

Потребителите на социалната мрежа, сякаш не са на същото мнение като него:

"Преди 20г. Като карах колело се пазихме ние от колите и пазехме пешеходците, сега тези "байкъри" са навсякъде с предимство."

"Колоездачът може да се сърди само на себе си в случая, не сигнализира, сигурно някой трябва да хвърля боб че да разберем къде иска да ходи. Ако беше толкова ербап, можеше да мине отдясно на "хитреца" с БМВ-то и да му застане отпред."

"Тротоарът е сравнително добър, до колкото виждам, защо не кара там?"

"Пичага, те мотористите се пазят в пъти повече от тебе, а са с пъти в повече мощни.Ти някакви сигнали за завиване даваш ли? Караш без ръце, пляскайки на човека, че си е преминал успешно ли? Не виждам да си натиснал спирачка, да те е забавил. Отделно си длъжен при пресичане на кръстовище да буташ. Отделно, че БМВ-то е в лента за надясно и дава направо ще е последното нещо, което коментираме. Сменяйки лентата, вместо да пляскаш, може да я пуснеш встрани и да сигнализираш престрояване! Докато не почнат да ви глобяват Вас и огромна част от малоумните пешеходци, няма да се научите. Искате някой да ви плаща цял живот явно и да ви лежи, щото сте малоумни и нагли".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Буса леко му отнема предимство (левия завой там е малко крив, та колите бързат да хванат всяка пролука), а БМВ-то без ляв мигач му пресича пътя. Пича се огледа 2 пъти преди да завие за лява лента, която на този участък на Пещерско е за ляво-напред. Дясната е само за на дясно и за рейсове нали щото те са над всичко. Бавареца като светне оранжево ще настъпи да дръпне всички на първа и да се престрои джигитски за напред. Та недейте така бързо да плюете колегата с колелото ;) Днеска на Йегерхоф кръстовището едно софийско БМВ зави ляв на червено аз спрях с колелото и дигам ръка в недоумение. До мен спря бусаджия и той се шляпна по челото и го чувам как говори къде е полицията сега да види ... За какво говорим
+4
 
 
Първо, велосипедистите могат да се движат по пътното платно най-вдясно. Тук не виждам проблем. Второ, бусът засича - няма спор. Трето, БМВ-то кара както 99.99% от БМВ-тата в тази държава - арогантно и над правилата. Това, както виждам, е Пещерско шосе. Точно там дясната лента е само за десен завой. Видях най-малко две нарушения от черното возило и нито едно от велосипедиста. Гледам май само аз съм на това мнение. Жалко.
на 03.04.2024 г.
+2
 
 
И аз нещо не разбрах в какво точно се състои "...лошото и агресивно поведение на няколко автомобила..." аз лично виждам нагло и неадкватно поведение на колоездача , който по принцип гази всякакви правила и се оплаква и накрая се натика между колите - WTF и аз доста често ги виждам дебилите от Глово и всякакви там видеове доставки дето за тях няма червен светофара или коли в насрещното - всички трябвали да ги пускат - Как ли пък не
+4
 
 
гадни долни мръсни камери.Ти се оплакваш че те натискат те те хващат ча си измисляш.С буса-натиска пе*алите да покаже че му отнемат предимството и показва среден пръст и после и пуска кормилото.С колата само се оглежда назад,но не вдига ръка да покаже ,че иска да се престроява.Е какво очакваш всички коли да набият спирачки и да пуснат селянина с колелото.Няма как да стане.
+3
 
 
Нагъл и опасен за всички участващи в движението. Аман от неадекватни перковци с велосипеди и тротинетки всекидневно създаващи конфликтни ситуации ! Сякаш са ни малко щъкащите и пресичащите където им свари пешеходци.
+3
 
 
Буса като тръгна да завива и почна да се набира на пе*алите
-1
 
 
С тези маневри, няма и да трябва да го лежа, 6 месеца условна таван, а той ако има късмет ще остане само инвалид
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: