ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Минимум 15 мъже са станали жертва на романтична измама, жена ги оплете в мрежа от любовни чатове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 05.04.2024Коментари (1)13093
©
Служители от пловдивския отдел "Икономическа полиция“ задържаха авторка на "романтична измама“ по интернет. Разследването е проведено под надзора на Районна прокуратура – Пловдив, а според събраните до момента доказателства ощетени от престъплението са 15 мъже с общо над 20 хиляди лева.

До разплитане на случая се стигнало след получен наскоро сигнал в отдел "Икономическа полиция“ в пловдивската дирекция на МВР. Мъж от областта разказал, че в началото на годината приел покана за приятелство в социалната мрежа от непозната жена. 

След първото съобщение двамата започнали да се опознават взаимно с чатове в интернет, а после кореспонденцията им се прехвърлила и през мобилно приложение за видео и адуио разговори. Скоро мъжът добил впечатление, че неговата събеседничка изпитва искрени чувства и се съгласил на предложението й да заживеят заедно в дома му. 

В деня, в който жената трябвало да пристигне, получил телефонно обаждане от нея. Силно притеснена тя съобщила, че по пътя е закъсала с автомобила си. В разговора се намесил и мним автомонтьор, който обявил, че повредата е много сериозна и поискал около 6000 лева за спешното й отстраняване.  

Без да се двоуми, потърпевшият превел сумата на посочена банкова сметка и останал в очакване на партньорката си, която обаче повече не се появила и станала неоткриваема. По образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК са проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. 

В резултат на задълбочената професионална работа е установена самоличността на извършителката – на 33 години, от плевенско село. При спецакция в сряда тя била задържана, а при претърсване в дома й са намерени и иззети различни веществени доказателства. В началния етап на разследването са документирани 15 случая, при които жената е оплела в мрежите си мъже от цялата страна, отнемайки от тях около 20 хиляди лева. 

Основно предлогът, под който им искала пари, бил свързан с автомобила й - за ремонт или ползване на пътна помощ, за зареждане с гориво, плащане на глоби или наложен запор. Активната работа на служителите продължава, а от направения анализ на събраните до момента материали се предполага, че потърпевшите от престъплението са много повече – около 50, а сумата възлиза на над 70 хиляди лева.

С постановление на наблюдаващия делото районен прокурор 33-годишната извършителка е привлечена като обвиняема, а срокът на ареста й – удължен до 72 часа. С решение от днес на Районен съд – Пловдив на жената е наложена постоянна мярка "задържане под стража“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Доста пут*ко поклоници са се навъдили ,изглежда жена не са видели.Имали пари ,дали.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: