ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сметка или не? Ботев и ЦСКА 1948 със стратегически хикс на "Колежа"
Автор: Тодор Благов 19:40 / 07.04.2024Коментари (7)6042
Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха наравно 0:0 в мач от 28-ия кръг на Първа лига. Срещата се игра пред около 2500 зрители на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, предава репортер на Plovdiv24.bg.

Днешното равенство може да бъде определено като стратегическо в борбата за седмата позиция. Ако някой от двата отбора беше взел пълния комплект точки щеше да влети с разлика на шестата позиция, но след хикса под тепетата това не се случи.

Два кръга преди края на редовния сезон ЦСКА 1948, Арда и Крумовград са с по 39 точки, докато "канарчетата" са с 38 точки. Това ще са тимовете, които ще решат кой ще бъде шести и кои ще спорят за седмото място, даващо право на бараж за европейските клубни турнири.

Двубоят стартира равностойно, с лек домакински натиск. В 10-ата минута Талис отправи опасен удар, който мина над вратата на Хидайет Ханкич.

В 22-ата минута Георги Николов получи контузия и бе заменен принудително от Мохамед Брахими. В 26-ата минута Педриньо отправи силен удар директно от фаул, който бе уловен от Ханкич.

В ответната атака мощен шут на Николай Минков бе избит от стража на гостите. В 35-ата минута Самуел Акере пробва удар от границата на наказателното поле, който също бе отразен от Петър Маринов.

Малко преди края на първата част "канарчетата" осъществиха красива атака, в края на която Самуел Акере имаше възможност да стреля от средна дистанция, но ударът мина далеч от целта.

Второто полувреме стартира с неточен удар на Реян Даскалов от въздуха. В 57-ата минута Константинос Балоянис отправи удар от фаул, но той не бе достатъчно силен и бе париран от вратаря на "червените".

Четири минути по-късно Самуел Акере прати кълбото високо над напречната греда. В 70-ата минута Симеон Димитров отправи слаб, но точен удар, който бе спасен с лекота от Хидайет Ханкич.

При ответното нападение удар на Мохамед Брахими бе блокиран от бранител. Последва добавка на Кристиан Нвачукву, но шутът на юношата на Виста не затрудни стража на "червените".

След по-малко от 120 секунди се стигна до първата отлична ситуация за гол. Мохамед Брахими проби отляво и отправи техничен удар от ъгъла на наказателното поле, вратарят на гостите бе преодолян, но кълбото се спря в напречната греда.

В 80-ата минута след серия от рикошети топката се озова в Реян Даскалов, който отправи удар от границата на наказателното поле, а топката профуча покрай страничния стълб.

2 минути по-късно Бирсент Карагарен опита да спечели дузпа, а заради бурните претенции си навлече гнева на бултрасите, като към терена полетяха предмети и бутилки.

Последваха две интересни ситуации пред двете врати. В 85-ата минута удар на Педриньо бе избит от Ханкич, а секунди по-късно вратарят на гостите отрази шут на Ивелин Попов.

В третата минута на добавеното време Педриньо отправи два опасни удара. Първият бе избит от Хидайет Ханкич, докато при втория кълбото мина на метър от страничната греда.

Дълбоко в продължението се появи много дискусионна ситуация около наказателното поле на ЦСКА 1948, при която Фаустас Степонавичус бе задържан, но съдията подмина претенциите на "канарчетата".

Ботев: 1. Хидайет Ханкич, 17. Николай Минков, 5. Йонас Там, 79. Атанас Чернев, 38. Константинос Балоянис, 15. Джеймс Етоо, 6. Дилан Мартенс, 16. Самуел Акере, 10. Ивелин Попов, 31. Уме Емануел, 93. Георги Николов

Резерви: 32. Матвей Игонен, 4. Ехидже Укаки, 7. Мохамед Брахими, 14. Фаустас Степонавичус, 18. Димитър Папазов, 30. Лъчезар Балтанов, 40. Кристиан Нвачукву, 42. Ивайло Видев, 44. Бисер Бонев

Треньор: Душан Керкез

ЦСКА 1948: 1. Петър Маринов, 15. Симеон Василев, 14. Теодор Иванов, 3. Росен Божинов, 19. Стив Фуртадо, 22. Реян Даскалов, 21. Емил Ценов, 8. Педриньо, 7. Талис, 10. Радослав Кирилов, 25. Евгений Сердюк

Резерви: 12. Леви Нтумба, 6. Радослав Илиев, 9. Бирсент Карагарен, 20. Антонио Вутов, 31. Том Рапнуи, 28. Неделко Пишчевич , 87. Симеон Димитров, 91. Райън Бидунга, 92. Пиер Нгуинда

Треньор: Валентин Илиев

Още по темата: общо новини по темата: 1185
29.04.2024
29.04.2024
29.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
предишна страница [ 1/198 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
2 хил човека на Колежа, 1000 от които циг@ни. Феновете на Ботев са циг@ни
0
 
 
При наличието на Ман.Юн.- Ливърпул,да идеш да гледаш негрета или цинганета от Лаута си е мазохизъм! А дори и да не играят майсторите,какво да зяпаш на нашите стадиони- негри,негри,негри които се учат да ритат топка,а някакви селско тарикати искат да ги продадат на цената на един апартамент и да се хвалят,че са големи бизнесмени... Спрете да ходите на тия нискоразрядни продукции,това е единствения начин да се пооправят малко нещата.Кога ще имаме пак Славков и Антим,Бонев и Гочо,Пашев и Гецата,Бащата и Сотиров.... А сега - ...един не знам от тия...
-2
 
 
Индианци, нали ви казах, да не ходите щото ще гледате поредния ТОТО спектакъл. Ама бяхте се събрали 2000 селстаци. Цирк.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: