ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първата ВИП-болнична стая откриха в Университетска
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 18.11.2010Коментари (17)14797
"Всички болнични стаи в една европейска държава трябва да изглеждат като нашата първа ВИП-стая. Дано след няколко години и другите станат такива", пожела си ръководителят на Клиниката по уши, нос, гърло проф. Илия Йовчев при официалното откриване на новата придобивка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Високите стандарти, на които отговаря ВИП-стаята, потвърди и изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Георги" доц. Карен Джамбазов. Той и доц. Диляна Вичева, президент на клуб "Сороптимист интернешънъл", с чието съдействие бе подготвено новото място за болни, прерязаха лентата.  

Луксозното помещение разполага с две легла, ново оборудване и модерен санитарен възел.

"С предоставена от дарители сума от 5 хил. лв. са подменени цялата ВиК инсталация и интериорът на санитарния възел - поставени са плочки, както и всички удобства за ВИП-престой. Обновени са и централните кислородна и аспирационна инсталации", разказа проф. Йовчев.

Стените са боядисани с антисептична мазилка, а подът - с подходяща за медицински условия настилка. Стаята разполага с хладилник и телевизор, а терасата към нея е отделена от останалия стационар със специални парапети и стени.

Еднодневният престой в помещението е 30 лв. на легло, като таксата фигурира в ценоразписа на болницата. Наличието на ВИП-стая ни доближава повече до добрите европейски практики, където пациентът има право да избира как и къде ще протече неговото болнично лечение, коментираха лекарите.

Предстои поетапен ремонт на всички 20 стаи в клиниката.


Откриха ВИП-статята в клиниката по УНГ на УМБАЛ "Св. Георги"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това, че някъде е по-хубаво от тук, не е причина да спрем да се стремим към по-добро, а напротив. Ако проферсор Йовчев и компания не отклоняваха пациенти към частната си клиника Козма и Дамян, всичко стаи щяха да са такива в държавната болница.
0
 
 
бях в англия и кво да ви кажа няма база за сръвнение-тук,че имаме 1 хубава стая в цялата държава трябва всички новини да говорят за това и да се радваме.е*ати мизерната държава.трябва да падне една бомба тук да измрем всички до един и тогава,ще се оправим.
-1
 
 
Хората са казали- " Кучето скача според тоягата" ... Най-тъпото е,че сме толкова залюхан народ,че дори при нещо позитивно,макар и малко, всеки започва да плюе и пак да се оплаква. За съжаление сме праклено далеч от западните страни и едва ли скоро ще наваксаме в какъвто и да е аспект,но какво пречи поне веднъж да кажем "Честито,пожелавам успех" ;/ Освен това,като се замисли човек,кое в България наистина е ВИП? Фолк фуриите? Ами че то на нас цялата ни работа е фолк фурия...Вие сте седнали за една обновена стая да мрънкате...
0
 
 
Това ли е критерият за вип ?- ДА -това едвали е вип (:
+4
 
 
Най-обикновена добре изглеждаща стая.Но на фона на мизерията в цялата болница-с право са я нарекли ВИП.
+2
 
 
Каква "ВИП" стая, цялата ви болница трябва да изглежда така . А в МБАЛ Пловдив една такава стая струва 35 лева . И какво , искат от една нормално изглеждаща стая да печелят. По логика в една болница трябва хигиената да е на първо място , а не да се рекламираме , че имаме една единствена стая. С това е даже срамно да се парадира . Похвалете се със качество на обслужване на пациентите , въведени нови методи на лечение , но с един ремонт . Това е много жалко .
0
 
 
ххххахаахахах ква вип стая беееее ???? не се излагайте !!! пак и тая дума ВИП ее бъхтии пародията в чела бг само випажиии станаха
0
 
 
абе как "ВИП" стая бе?!?! Тази стая просто е измазана и има нормална тоалетна! "ВИП" стаята е по-зле от всяка една нормална стая в нормална държава...
0
 
 
.Предизвиква Жалост! .Отвръщаваща е тази стая. .До главата ти бучи някакъв хладилник. .Няма нищо общо сys стаята на някоя "обикновенна" не ВИП болнична стая в Испания или Германия . Същинска цигания ,...
0
 
 
Хаха, какъв вип, какви 5 лева, това е нормална стая, не долнопробно подобие като останалите, ако това ни е вип-а просто не знам... няма да се оправим скоро. Май само дигаме шум за пред камерите (както винаги)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: