ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
След 6:0 в Пловдив: Ботев с нов разгром над Локомотив (София)
Автор: Тодор Благов 19:36 / 21.04.2024Коментари (5)6087
Ботев (Пловдив) постигна една от най-убедителните си победи от началото на сезона. В среща от последния кръг на редовния сезон "канарчетата" разбиха с 4:0 Локомотив (София).

Двубоят се игра под непрестанния дъжд на стадиона в столичния квартал "Надежда". Ботевистите записаха нов убедителен успех над този съперник, след като през есента се наложиха с 6:0.

В 4-ата минута Джеймс Етоо пусна страхотен пас към Самуел Акере, който останал срещу вратаря стреля, но топката мина покрай вратата.

След по-малко от 120 секунди Дилан Мертенс подаде към Мохамед Брахими, който напредна и отправи диагонален шут, който не намери целта.

В 8-ата минута Мохамед Брахими отправи първия точен удар, а в 12-ата минута домакините отговориха със сериозно разбъркване пред вратата на Ботев.

В 16-ата минута "канарчетата" като по чудо не откриха резултата. След центриране от корнер Йонас Там бе оставен непокрит и засече с глава, а кълбото профуча на сантиметри от страничния стълб.

3 минути по-късно логичното се случи и "жълто-черните" поведоха. Атака като по учебник завърши с пас на Дилан Мертенс към Константинос Балоянис, който от своя страна продължи към Уме Емануел и нападателят на няколко метра от вратата не пропусна - 0:1.

След попадението темпото на игра рязко спадна, а с това и положенията пред двете врати. Скуката бе разбита в 41-ата минута, когато Кевин Маи се озова на отлична позиция и стреля, но Хидайет Ханкич се намеси отлично и спаси.

От корнера последва мълниеносна контраатака на "жълто-черните", при която Джеймс Етоо изведе Уме Емануел сам срещу вратаря, а нападателят с лекота реализира втория си гол в мача за 0:2.

Втората част стартира с опит за домакински натиск на "железничарите". В първите минути след почивката "червено-черните" изпълниха солидно количество статични положения.

В 63-ата минута Самуел Акере направи всичко по силите си да получи жълт картон, който ще бъде негов пети, а по този начин атакуващият играч ще бъде на линия за полуфинала с ЦСКА-София.

2 минути по-късно "канарчетата" стигнаха и до трети гол. Комбинация между Мохамед Брахими и Мартин Секулич завърши с пас към Дилан Мертенс, а халфът ознаменува добрата си форма с прекрасен шут от границата на наказателното поле, който рикошира в напречната греда и влетя във вратата за 0:3.

В 67-ата минута комичната игра на Локомотив (София) в защита доби невиждани размери. Дилан Мертенс се разходи като на парад през "червено-черните" бранители и с лекота вкара втория си гол за 0:4.

В 75-ата минута Мохамед Брахими също бе близо да запише името си сред голмайсторите, но останал очи в очи с вратаря шутира покрай вратата. В оставащите минути до края двата тима доиграха срещата, без чисти положения пред двамата вратари.

Още по темата: общо новини по темата: 1203
07.05.2024
07.05.2024
07.05.2024
06.05.2024
06.05.2024
06.05.2024
предишна страница [ 1/201 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Мертенс! От първия му ден в Ботев знаех че в това момче се крие голям талант. Често става така със скромните хора, трудно пробиват, трудно показват на какво са способни. Същото чувство имам и за Степанавичус, но там изглежда има “треньорска травма”, или “политически причини”.
+2
 
 
тиа пък кънари само бият . един гол не моеш да им вкараш
+1
 
 
Колкото повече радост,толкова повече спукани злъчки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Директор в Ботев: Финалът да е в Пловдив!
ЦСКА-София постави цел на Белчев, но всичко зависи от Ботев
В Ботев се захласнаха по свой юноша, грабнал шампанското
Бивш нападател на Ботев с асистенция в Швейцария
Ботев попадна в престижна класация с италианския Дженоа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: