ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето причината за безпрецедентното пускане на Капитана на свобода
Автор: Цвети Тончева 11:12 / 25.04.2024Коментари (22)23451
© Plovdiv24.bg
"По делото липсват данни, обосноваващи наличие на реална опасност от извършване на ново престъпление". С такива мотиви Районен съд Пловдив пусна на свобода Иван Райчинов - мъжа, който в събота следобед, с над 3 промила алкохол в кръвта, блъсна жена на паркинга на ресторант "Южен полъх" до бившата Полиграфия.

Съдията по делото Димитър Кацарев е преценил още, че, след като Райчинов има постоянен адрес, чисто съдебно минало, трудово и социално е ангажиран, то отпада опасността от укриване и опасността от извършване на друго престъпление. Освен това той изцяло е признал вината си, поради което оставя без уважение искането на прокуратурата за задържането му под стража, разбра още Plovdiv24.bg.

В такива случаи обикновено съдът налага друга, по-лека мярка за неотклонение като "домашен арест" или "парична гаранция". В този "специален случай", според нас, това липсва. Просто няма друга мярка за неотклонение и Райчинов беше оставен от съда да си се прибере у дома "ни лук ял, ни на лук мирисал".

По време на съдебното заседание, което остана закрито за журналисти по разпореждане на съдията по делото, адвокатът му е изтъкнал, че той полага грижи за непълнолетното си дете и работи на трудов договор. Причината за произшествието била свързана с детето, без никакви други пояснения. 

Самият Иван Райчинов - Капитана не е давал никакви изявления в съда. Явно е бил много засрамен от деянието си.

Сега остава да се надяваме на справедливостта на прокуратурата, която трябваше да обжалва мярката в тридневен срок.

Това вече е факт, мярката за неотклонение е обжалвана от прокуратурата и делото ще се гледа отново в Окръжен съд на 30 април, от 15.30 часа.

Припомняме, че пострадалата жена е настанена в клиниката по "Неврохирургия" в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и оперирана, състоянието и, за щастие, е стабилно. 

По информация от сина и, тя има счупен прешлен, контузии на раменния пояс, мишницата, травми на корема и долната част на гърба и таза, както и контузия на гръдния кош. Според медиците това е средна телесна повреда. Съдебен лекар вече трябва да е описал травмите ѝ.


Още по темата: общо новини по темата: 9
30.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Само аз ли не срещнах никъде какво става с автомобила му ? Нещо като сваляне на табелите, конфискация !?! Нищо ! Да не би и него да са ''пуснали на свобода'' барабар със собственика му ? ПРАВОсъдие ? НЕ! КРИВОсъдие !!!
на 25.04.2024 г.
0
 
 
Не се заблуждавайте. В България корупцията е почти нулева.
+4
 
 
Чичко Паричко е минал и е оправил нещата.
+5
 
 
А, значи той се е качил на джипа - кьоркютук-пиян - затиснал е жената, счупил й прешлен, обаче "липсват данни, обосноваващи наличие на реална опасност от извършване на ново престъпление". Какъв точно сигнал дава съдът на обществото!?: Всеки от нас може да извърши каквото и да е престъпление (дори и убийство), но когато "няма реална опасност от извършване на ново престъпление", тогава всичко е ОК. Ако имаше данни за опасност от НОВО престъпление - едва тогава човек носи отговорност. Така ли е за всеки, че нещо не разбирам!?...
+1
 
 
Българската съдебна власт получава всяка година над 10млн.лв. "подкрепа" от Америка за България. "Най-доказаните съдии" получават безплатно обучение в САЩ всяка година по един месец. После чакай да има независима съдебна власт и да има реална съд и присъда за престъпниците.
+3
 
 
Ако счупен прешлен е средна повреда, то какво остава за тежка? От друга страна съда може и да е прав, защото по документи човека изглежда ок, а пък ние сме свикнали да съдим по външният вид. Все пак една парична гаранция няма да го бутне.
+4
 
 
Страха е голямо нещо… Това е малка част от пъзела за българската действителност в държавата ни… Жалка работа … корупция, измами и липса на контрол върху законите и 0 степен за човечност и морал …
+6
 
 
Имам две деца и се грижа за тях. Колко хора имам право да блъсна ?
на 25.04.2024 г.
+3
 
 
Посел при следващо нарушение, а такова ще има, трябва целия град да се съберем и да му разпорим а***а на съдията.
+5
 
 
Ей тва е...средна телесна, 3 промила алкохол и смехотворна мярка за неотклонение на татуирания бабаит, но не бива да се учудвате...съдията живее в махалата и симпатизира на бабаитите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: