ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех поканата да бъда издигнат за кандидат-депутат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:38 / 30.04.2024Коментари (5)20153
©
Тодор Батков, син на на бизнесмена и бивш собственик на Левски, обяви в социалните мрежи, че ще се кандидатира за народен представител на предстоящите парламентарни избори от област Смолян.

Ето какво написа Тодор Тодоров Батков във фейсбук профила си.

Без да се замислям приех поканата на ПП ГЕРБ да бъда издигнат за кандидат за народен представител от гражданската квота на предстоящите парламентарни избори от Област Смолян. За мен този избор е въпрос на дълг към родния край!

Потомък съм на родовете Баткови от с. Левочево и Ихтярови от Чепеларе. Прапрадядо ми, Христо Ихтяров, е построил пътя между Асеновград и Чепеларе, а през 30-те години на миналия век е построил и дарил паметника на загиналите във войните за национално обединение в град Чепеларе (Малката Шипка).

Дядо ми Костадин Батков, е бил един от най-изявените журналисти и публицисти от Родопите, автор на множество публикации и книги. Брат му, проф. Анастас Батков, е бил един от най-видните хидростроители в България – бил е двигателя за изграждането на ВЕЦ Асеница, Баташкия водносилов път, каскадата Белмекен – Сестримо, ПАВЕЦ Чаира, язовир Бели Искър, съвременното водоснабдяване на София и други. Много са инициативите в Родопите, осъществени с подкрепата на моето семейство – храмовете в Пампорово, Смолян, Загражден, Левочево и редица други. Майка ми, до ден днешен, е председател на Сдружение "Св. Висарион Смолянски“, което стопанисва катедралния храм в Смолян. Семейството и роднините ми са земни и скромни хора, които независимо от успеха си, не са загубили връзка с корените си и обичат Родопите. От малък съм закърмен с любов към Родината, към родния край, към родопски песни и обичаи, и към родопчани! Аз съм със самочувствие, че съм един от тях!

Това чувство ме мотивира да поставя на заден план личните си интереси и бизнес, и да се посветя на каузата да поставим Родопите там, където им е мястото на картата на България и на Европа! Родопчани сме горди и работливи хора, не молим за помощ, не свеждаме глава, а се борим. Но някой трябва да се бори за нас в София!

В момента, Ропите са изправени пред уникален исторически шанс да станат привлекателно място за живеене, за създаване на семейство и за изграждане на социални връзки. Повече от 60 години, Родопите системно се обезлюдяват поради липса на икономическа и социална перспектива. Така нареченият "възродителен процес“ прогони и обиди десетки хиляди честни и работливи родопчани, които бяха принудени да се заселват в чужди земи, на непознати места, сред непознати хора, далече от роден дом и родна стряха. Демокрацията, вместо да създаде възможност този прекрасен край на България да се възроди, допълнително принуди нова вълна от хиляди родопчани да загърбят родното си място и да отидат на гурбет, за да си осигурят насъщния.

Пандемията от Ковид показа, че все повече професии позволяват дистанционна работа, а все повече европейци и българи бягат от големите градове и избират чистия живот сред природата. С помощта на европейските фондове и чрез реализация на основни инфраструктурни и социални проекти, Родопите могат да станат райско кътче, с добре платени работни места, сигурна среда, качествено образование, добър социален живот и свързаност с останалия свят. С общи усилия, можем да отворим Родопите за България и света и да върнем нашите братя и сестри в родния им край!", пише Батков в профила си.


Още по темата: общо новини по темата: 263
20.05.2024 »
20.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Просълзи ме!Поредният лапач, който е решил да се облажи от келепира!
+3
 
 
Само малоумници са в Парламента и затова държавата е на това дередже.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: