ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Жълто-черна" еуфория! Ботев е на финал!
Автор: Тодор Благов 20:42 / 01.05.2024Коментари (47)11160
Ботев (Пловдив) е на финал за Купата на България! Душан Керкез и момчетата му донесоха неистова радост на "жълто-черната" част от Пловдив.

В полуфинален мач-реванш "канарчетата" се наложиха с 2:0 над ЦСКА-София и с общ резултат 3:0 се класираха за битката за трофея.

Двубоят се игра пред над 18 000 зрители на стадион "Христо Ботев", а феновете създадоха неповторима атмосфера. Трибуните се тресяха от мощните песни на "жълто-черните" привърженици, които дадоха тласък на своите футболисти да постигнат знаменит успех.

В 4-ата минута резултатът бе открит. Бърза атака през центъра изведе Ивелин Попов на стрелкова позиция, а капитанът с прекрасен удар не остави шансове на Бусато - 1:0.

Две минути по-късно "канарчетата" бяха близо до втори гол. Пас зад гърба на "червената" отбрана бе продължен с глава от Ивелин Попов към Мартин Секулич, но нападателят се размина с кълбото на метри от вратата.

Точно в 12-ата минута бултрасите впечатлиха с прекрасна хореография в памет на "жълто-черната" легенда Динко Дерменджиев - Чико.

В 37-ата минута Хидайет Ханкич спаси сигурен гол. Контраатака на "червените" завърши с остро центриране към точката на дузпата, където Хайнц засече от движение, но вратарят с феноменален рефлекс изби кълбото над гредата и взриви трибуните на "Колежа".

При последвалия корнер гостите разиграха по земя и отправиха нов опасен удар чрез Фаетон, но и този път Ханкич бе на мястото си и боксира. В 39-ата минута от малък ъгъл и паднало положение Хайнц стреля, но в страничната греда.

В 43-ата минута "червените" бяха много близо до изравняването. Тобиас Хайнц отправи мощен удар от границата на наказателното поле, Хидайет Ханкич докосна леко кълбото и то се спря в напречната греда.

В 47-ата минута Линдсет се озова на много добра позиция, но диагоналният му удар бе избит от Ханкич. В 50-ата минута Балоянис се озова на чиста позиция в наказателното поле, но ударът му бе отразен от Бусато.

В 58-ата минута "канарчетата" на свой ред удариха греда, след центриране от корнер и добре насочен удар с глава на Антонио Перера.

В 73-ата минута контраатака на "канарчетата" изведе Укаки на добра позиция, но Бусато скъси дистанцията и отрази удара.

Ботев уби интригата в 83-ата минута на мача. Дилан Мертенс получи пред наказателното поле и с мощен удар матира Густаво Бусато за кеф на "жълто-черната" част от Пловдив.

Ботев: Хидайет Ханкич, Йонас Там, Мохамед Брахими, Мартин Секулич, Ивелин Попов (к), Джеймс Етоо, Николай Минков, Антоан Конте, Антонио Перера, Уме Емануел, Константинос Балоянис

Резерви: Матвей Игонен, Ехие Укаки, Дилан Мертенс, Самуел Акере, Димитър Папазов, Янис Карабельов, Лъчезар Балтанов, Кристиан Нвачукву, Ивайло Видев

треньор: Душан Керкез

ЦСКА-София: Густаво Бусато, Юрген Матей (к), Сайней Санянг, Тибо Вион, Браян Кордоба, Амос Юга, Марселино, Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет, Матиас Фаетон, Тобиас Хайнц

Резерви: Димитър Евтимов, Емануел Шакич, Илиан Антонов, Мено Кох, Станислав Шопов, Християн Петров, Данило Асприля, Брадли Де Нойер, Георги Чорбаджийски

треньор: Стамен Белчев

Още по темата: общо новини по темата: 239
17.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Туелв, шест вече поехте. Може и дванайсет да поемете.
+2
 
 
Чааветата на Сандукан пак са налазили темата за великия Ботев. Нищо не осмисля жалкото съществуване на лилавите венци така, както срането и мърсенето на всичко чисто и красиво.
-4
 
 
Днес въздухът в Пловдив отново е чист. Селяните се прибраха по родните си места. Днес пак е свежо, приятно, то след Петата и 6те бахура какво да му е на човек:))))
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 02.05.2024 г.
+5
 
 
Такъв препълнен стадион не съм виждала от детските си години!Само Ботев!
+5
 
 
Толкова хора,лилавите могат да се съберат само пред Алброн...бахури-махури,ще го върнем,неизбежно е,но важното е,че отново Пловдив е Ботев и той не умира!
+6
 
 
Столипиновската измет сере кръв. Така ви искам, мамицата ви миризлива. е***е си майката циганска. И Само Ботев Пд!!!
+9
 
 
На всички локомотивци-пловдивчани, които поздравиха Ботев - евала, пичове!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+5
 
 
Лошо ми е бе, лошо ми е.Кога на кашона такава атмосфера ? Никога !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
ФИФА обяви големи промени във футбола, треньорите ще ползват ВАР по време на мач
Преместиха три мача в Трета лига, единият е на дубъла на Ботев
Слави Шопов: Поздравявам Ботев за Купата! Концентриран съм върху работата си в ЦСКА
Докато феновете празнуваха: Дубълът на Ботев гази с 4:0
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: