ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище грози центъра на града близо 90 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:29 / 06.05.2024Коментари (9)8772
© Акция фото Пловдивъ
Все още има пловдивчани, които помнят, когато пред Централна поща имаше спирка на градския транспорт. За разлика от сега, когато пл. “Централен" и Главната улица са пешеходни зони и дори за забранени за колоездачи, то преди 60 години те са били отворени за движение на автомобили.

“Още едно емблематично място за срещи "пред пощата при телефонните кабини“ и по-късно "под часовника на пощата“, който часовник на снимката още го няма!", написа мъжът, качил снимката във фейсбук групата “Акция фото Пловдивъ", видя Plovdiv24.bg.

“Хубава снимка. И къщата на Кудоглу е още цяла (долепена до пощата) Много жалко че сринаха такова архитектурно бижу", коментира наблюдателен пловдивчанин.

“Лично мнение - една от най-грозните сгради в красивия Пловдив. Огромното й постмодерно туловище грози центъра на града близо 90 години. От друга страна, интериорът й се разпада. Таваните в тъмните й фоайетата са опасни. На площада около пощата винаги е зверска жега, обяснимо - комунистите не са оставили едно дръвче около това бетонно недоразумение. Емблематичен е бил домът Кудоглу - не само с архитектурата, но и с историята си", гласи един от по-острите коментари под снимката.

А друга жена добавя:

“Никога не съм харесвала сградата на пощата, както и Партийния дом. Според мен и двете загрозяват тази част от центъра на Пловдив."

Ето и още коментари по темата: 

“Ужасно нещо е тази сграда. Цирей!"

“Единственото нещо хубаво в пощата е мозайката на Георги Божилов Слона".

“Изключително грозна и нефункционална сграда".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Идеална е за Исторически музей на Пловдив. И баш около нея е Форума. Само трябва да се откупи от държавата ,която я продаде ,като актив на БТК.
0
 
 
Единствения начин ,това архитектурно "творение" на СоцА е да се адаптира на мястото на което е. Тъй или иначе е изсрано на мястото на древния Форум ,тъй или иначе вече му се е изчерпала функцията. Пък си е и в центъра. С огромни помещения и стабилна конструкция. При подходящ проект и адаптация би станал Исторически музей на Пловдив с археологията от музея на пл.Съединение. Защото там е тясно за артефактите ,които има във фонда и не виждат бял свят. Още повече тук може да се обединят няколко сбирки ,разхвърляни по други обекти. Достатъчно голяма сграда е и то на историческия център на древния град. Така и зоната около музея ще е част от комплекса. Но затова общината трябва да инициира среща със собствениците и да поиска сградата да я откупи. До колкото знам държавата също притежава определен процент от нея чрез пощите. Може да се кандидатства по европейски програми ,както за всеки един исторически обект,който е в близост. И голямата Базилика и "Ейрине" и малкия Форум ще бъдат част от това ,което всеки турист ще види в древния Пловдив. Античния театър и Римския Стадион са на по 5-10 мин.пеш.Източната порта и малката Базилика също. Сегашния Археологически музей е на място ,което е по далече от това ядро на древния град ,пък и сградата му е свързана исторически с друга част от историята на Пловдив. Там може да се направи разширение музея на Съединението.
0
 
 
Тая пловдивчанка , да вземе да се покаже , да я видим тя как изглежда ...големи архитекти и професори се извъдихте !!! Ганьо му дай махна да намира и сеир да гледа !
0
 
 
Пловдив се запълни с бетонни грозни чудовища и пришълци със съмнителен вид ,централна поща била проблема на града. Смешно и тъжно едновременно!
0
 
 
И вашите тлъсти татуирани телеса загрозяват Пловдив, но какво да направи човек - да ви отстрелва ли? Трябва по-скоро да приема днешните реалности. За което ви съветвам и вас. От Пощата става чудесен музей. Но там трудно се краде. Друго си е нещо да бутнеш и построиш отново. Там се режат дебели филии, които се намазват с тлъст слой хубаво краве масло и червен хайвер.
0
 
 
Радват ме коментарите на тези които съдят за постройката по покрива... и не са запознати с това което крие тя в останалите си 8 етажа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: