ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 08.05.2024Коментари (50)28889
©
Видеоклип към песента "Альоша“, заснет по инициатива на Ирина Яровая в защита на паметника на съветския воин-освободител в Пловдив, обиколи мрежата. Заместник-председателят на Държавната дума Ирина Яровая предложи на агенция ТАСС и фондация "Хуманитарни свят“ да се проведе акция в защита на паметника Альоша. Художници от цял ​​свят и депутати от Държавната дума се обявиха за запазването на паметника на съветския войник-освободител в гр. Пловдив.

"Паметниците на нашите войници са вечни мълчаливи пазители и свидетели на истината за Втората световна война и подвига на нашия народ, който спаси света от фашизма“, каза заместник-председателят на Държавната дума Ирина Яровая.

На 10 януари тази години общински съветници от Пловдив предложиха паметникът Альоша да бъде демонтиран до края на 2024 г.

"Паметникът на съветския войник-освободител "Альоша" е един от най-известните военни паметници в Източна Европа. Той е визитната картичка на Пловдив", казва още Яровая.

Патетичният видеоклип представя групово изпълнение на различни певци от Русия, Сърбия, Еквадор, Гърция, Бразилия и др.

Редуват се кадри от самия хълм, шествието на "Безсмъртния полк", забелязва се и присъствието на Румен Радев

Общото въздействие, което авторите на клипа искат да постигнат, е че българите искат да бъде запазен паметникът.



Още по темата: общо новини по темата: 116
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 09.05.2024 г.
0
 
 
Аз имам един въпрос , към всички дето тука се правят на патриоти - айде покажете ми нещо , което изградено в града през последните 23 години. Освен да се руши и да се строят сгради , които с времето ще се превърнат в гета - защото нито улици има , нито парко места , нито има хора , които ще купят жилищета ... Но видиш един паметник вие проблем???? Пълна пародия сте ...
+1
 
 
Е, певци от Русия, Сърбия, Бразилия и Еквадор ли ще ни казват, какво да правим с родният си град и какви символи трябва да има на едно толкова централно и видно място? А тъпанарите които още въздишат по соца виждат в това някакъв символ, че това недоразумение трябва да си стои. Да разбираме ли, че ако певци от Литва, Латвия, Естония, Полша и най-вече Украйна - държави видели толкова много зло от Русия, ако те изпеят песен срещу това недоразумение, изродите които защитават паметника на окупацията ни, ще се съгласят той да се махне от там?
-3
 
 
Акъл от селяни дошли с кучетата в Пловдив? Развалихте хубавия град.
-2
 
 
Голями “западняци " се извъдихте, няма що. Американците не ви знаят дори къде се намирате на картата. Никой не ви кара пак да се хващате с Русия, обаче не си играйте с огъня. Това е най - лесният начин да накарате Путин да ви дойде на гости.
Сподели какво ново....
на 08.05.2024 г.
+1
 
 
Това ли е "Певци от цял Свят" - няколко цървула от най-насраните държави, които избиват собствените си хора. Да се бута още днес тая купчина говна !
+2
 
 
това ,какво казва някаква руская блядка не ангажира никой.Като си го харесва да си го вземе.Такова грозилище не трябва да е най-големия паметник в Пловдив.
+1
 
 
Русия не може да преглътне горчивия хап, че вече Империи няма, че Окупираните територии отхвърлиха Окупацията, че не може да нарежда на половин Европа как да живее! Моралното Наследство оставено у нас от Келеша още ни тежи като воденичен камък на шията и ни пречи да излезем от тинята в която живяхме 48 години, още гоним и не можем да настигнем останалия свят, в който нямаше Келеши и Тотеми на Съветската армия.
на 08.05.2024 г.
-4
 
 
Не че нещо , но чета как всички само за разруха мислят - нещо което показва и текущото състояние на държавата, пълна разруха - всеки иска да маха паметници , да руши , да унищожава дълголетна история и после всички ми мякате за патриотизъм ... Нали до преди година на никой не му пукало за този паметник - дойде ЕС и каза махайте паметника , махайте си валутата и напрактика махайте всичко ще свързано с вашата история ... И какво правим - махаме , събаряме и нищо не градим и после викаме , че руснаците ни са поробили ?!?! WTF ... В какво се преърнахте в едни прости , тъпи и озлобени зомбита ... И какво ни даде ЕС и НАТО - настрои хората едни срещу други , не признава никаква история освен тази , която те пишат ... Айде поне малко размърдайте тези тикви , дето носите на главата си ... И тук не става дума за защита на паметника - но на кого пука - ПАМЕТНИКА е виновен , че сме най-бедната страна в ЕС , че нямаме нищо модерно ....
+1
 
 
Келеша! Иди дамой! Над града на седем хълма. В Перлата на древноста. Хвърля сянка окупатор. Стиснал шмайзер във ръка! Кой ли вятър го довея Кой посрещна го с цветя? И за него песни пеят Сякаш той е всьо и вся! Някакъв мужик незнаен Символ на Режим суров. С искане да го признаем Като Символ на Мира! Той с ботушите прегази От Урал до Бранденбург. И отвори много рани Да кървят и днеска тук! Докога ще го търпим? Докога ще всява страх? Докато не го свалим. Винаги ще носим грях. Долу в ниското се гуши Скромен бюст на Син Велик! Дякона стои послушен В Сянката на Чужд войник! Окупаторе, Альоша Хвърляш сянка ти над нас! УБери свои галоши! Ухади дамой сейчас!
+3
 
 
Келеша и гнусната песновка натрапена като химн на Пловдив, отдавна трябваше да са премахнати и забравени! От какво ни е освободил Келеша? Колко загинали у нас руски войници има?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: