ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Войната на хипермаркетите загрубя! Плъзнаха шпиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 29.11.2010Коментари (16)7912
© Plovdiv24.bg
Търговски шпиони обикалят хипермаркети от веригите на конкуренти и следят ценовата политика, за да могат работодателите им да реагират с по-ниски цени. Репортер на вестника попадна на две групи "шпиони" в един от магазините. В първия случай двама младежи с листчета обикаляха щандовете с основните хранителни продукти и описваха промоциите и цените. Гъбите можем да ги свалим до 3,20, на лука ще му пуснем 10 стотинки надолу, уточняваха помежду си шпионите, а след малко звъннаха на някого и издиктуваха наличните цени. Имената на стоките не се споменаваха, а вървеше само низ от цени вероятно подредени по предварително подготвен списък, който се намира у двете страни. Буквално минути по-късно репортер се сблъска с друг "агент", който с хендсфри също щъкаше край рафтовете. Картинката беше смешна, защото този младеж си говореше сам: "Краставиците са по 99 стотинки, има моркови по 35 стотинки, поркотали по 99." Тъй като не приличаше на психичноболен, целите на монолога му по-скоро не оставяха съмнения, че предава цени до неизвестен получател в реално време.

Охраната и служителите ни са предупредени в подобни случаи да помолят "шпионите" да напуснат магазина, а ако веднъж ги засечем, посещенията им в нашия магазин вече са нежелателни, разказа управителка на супермаркет. Стигало се и до конфузи. Така например гардовете обезпокоили мъж, който отмятал дълъг списък, а после се оказало, че 30-те позиции в него били поръчка от жена му. Извинихме му се, защото от асортимента ставаше ясно, че не е шпионин, обясни мениджърката. Агентите обаче били изобретателни, някои използвали мобилни телефони, други заснемали цените с камера, сложена небрежно в количката, трети пък използвали диктофон.

Източник: Монитор



Още по темата: общо новини по темата: 16
21.12.2018 »
18.11.2017 »
11.07.2017 »
05.01.2011 »
04.01.2011 »
12.12.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
мошенници!! Пак умуват как да ни клатят.
+1
 
 
що за ненормалници сте всички, дето ходите като обезумели мисирки да чакате по 1.45 мин за няква хлебопекарна от 20 лв... вместо да свършите полезна дейност, висите по опашки като ненормални, сякаш сте умрели от глад. Смях, срам и резил... не народ, а мърша..
0
 
 
Нищо ново под слънцето ..това се прави откак ги има Метро и Билла в Пловдив и не виждам нищо лошо . Това "надцакване" е само в интерес на крайния потребител...само да не вземат да се "конкурират" с бомби-самоделки, залагани в клетките за ръчен багаж, че тогавасиебамайката...Имаше такъв случай преди години в САНИ, но тогава веригите бяха 3-4, а сега са около 10 ако не се лъжа..... Колкото ди "шпионите" , управителите нямат КЬОРАВО законово основание да изгонят който и да било ....Могат да си седят цял ден пред щандовете и да си записват :)
0
 
 
Днес Лидъл ме загубиха като клиент! От днес 02.12 можете да прочетете , че има на промоция Хлебопекарна. Отиваме в 8 30,чакаме на опашката 30 мин и хоп...няма вече хлебопекарни. Търсиме, питаме и най-любезно служителката им Елисавета Велчева заявява ,че са свършили. А часът е само 9 30! Че кога успяха да свършат ,господа от Лидъл. Да не би да пуснахте само 2 бройки ?За да не ни обвинят в лъжа съпругът ми купи нещо дребно, за да имаме касова бележка! Писах официално в сайта на Лидъл да потърся обяснение,но една ли ще ми отговорят! Разочароващо, много разочароващо!
+2
 
 
ами тази война е само в наша полза ще поевтинеят много стоки по-добре конкуренция отколкото договорките между магазините за еднакви цени
+7
 
 
Най-после конкуренцията в полза на клиента. Нека свалят цените. След като си слагат по 300 % печалби при промоциите просто цените си идват на място. Защо в Германия, където работника в хипермаркета получава 2 000 Е заплата цените на много продукти са по-ниски от тези в България при 200 Е заплати на служителите тука? Никаква логика, а спекула и картелни цени.
+5
 
 
Интересна статия, при положение, че в България един хипермаркет да следи цените в друг е практика от поне 7г.-8г.!
-1
 
 
айде бе толкова ли съм умрял за някакви банани и краставици, за да ходя и да се блъскам там и да се унижавам, защото това е повече от унижение, близки са ходили и ни разказваха как хората са изнасяли бананите смачкани , едвам са си излезли, щели са да ги смажат , с малко дете са били! Толкова ли е гладен този народ? Не , не е просто ме свикнали да ни правят на маймуни, ходете в тия магазини на промоциите, аз пък ще си хрупам краставиците за 2.80 , но поне с достойнство , че не съм се сбил с някоя бабичка за тях! Глупави хора! Единственната верига Метро, не направи намаления , толкова големи, ето това е фирма, която винаги ще има клиенти, да за фирми е , но не ходят само те! Верига, която не се крепи на банани до следващото откриване! Банани .... агенти?! хаха , тях ги има и в малките квартални магазинчета, така е който сам не може да си направи сметката, копира от други
на 29.11.2010 г.
+6
 
 
Това го има в цял свят и не откриваме топлата вода но за нашите условия мисля че играта ще е по груба
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: