ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Погват пловдивчани за такса "куче", нередовните платци с актове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 30.11.2010Коментари (56)6402
© Plovdiv24.bg
Администрацията на Община Пловдив напомня на собствениците на домашни кучета, че съгласно законовите разпоредби, за притежаване на домашно куче следва ежегодно да се заплаща такса. Размерът на годишната такса, която е определена от Общински съвет - Пловдив е 20.00 лева.
При административната регистрация, данните за всяко домашно куче и неговия собственик се вписват в Електронен регистър.

Справка от електронния регистър показва, че за 124 от регистрирани в предходни години домашни кучета не е заплатена годишната такса. Собствениците на тези кучета са получили уведомление-покана за заплащане на дължимите суми в кметството по местоживеене.

От Общината припомнят различните глоби съгласно местната нормативна уредба: За липса на издаден ветеринарномедицински паспорт, ваксинация и обезпаразитяване - глобата е от 50 до 100 лв.; За неспазени условията по извършване на регистрация на домашното куче и неплатена такса за притежаване на куче - глобата е от 100 до 300 лв.; За деклариране на неверни данни и обстоятелства, и/или данни водещи до намаляване или освобождаване от заплащане на такса за притежаване на куче - глобата е от 300 до 1000 лв.; За непредставяне на ветеринарномедицински паспорт и удостоверение за платена такса за притежаване на куче при проверка от упълномощените длъжностни лица - глобата е от 100 до 300 лв.

От отдел "Екология" към Общината призовават всички собственици на домашни кучета, които все още не са регистрирали в районната администрация своя домашен любимец и не са заплатили таксата "куче", да направят това до края на календарната година.

В началото на календарната 2011 г., списъкът с нередовни собственици на домашни кучета ще бъде предоставен на Пловдивски инспекторат за съставяне на актове за административно нарушение.


Погват пловдивчани за такса "куче", нередовните платци с актове


Още по темата: общо новини по темата: 9
28.06.2013 »
26.06.2013 »
15.11.2011 »
01.05.2011 »
31.03.2011 »
15.03.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Кучетата ли са най - големия проблем на Пловдив ???? .....наркомани , хулигани , крадливи общинари , престъпници .....първо се справете с тях , а после ми говорете за кучетата и техните стопани !!! щото аз като си разхождам кучето ежедневно съм на щрек да не настъпя някоя спринцовка .....какво предпочитате детето да ви настъпи кучешко изпръжнение , или да се набоде на игла от някой гаден наркоман !!!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+1
 
 
ся кат платя и ще разкарвам ку4ето навсякаде където иска да сере нали за тва си плащам
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+4
 
 
Кефи ме. Ако някога си си платил таксата - в списъка и ходят да те гонят. Ако не си - НЕ! Какъв стимул да си плащаш. И за хората дето много мрънкат относно това, че кучетата акали по градинките. Повечето хора които имат кучета се стараят да ги водят по места където не играят деца. По принцип. За сметка на това просто умирам от кеф като видя някоя "маминка" как е фанала детенцето и го "изхожда" до някое дръвче на детската площадка. То на дечицата им миришат на цветенца и розички вие какво знаете...
0
 
 
Аз ще се оплача от дискриминация....за кучета може, а за зайци не ! :) :) :) ле леее Наистина неразборията ни е голяма.
-3
 
 
Категорично да се забранят всякакви кучета в апартаменти! Максимум някои декоративни породи! За да гледаш голяма порода - ДОКАЗВАШ НАЛИЧИЕ НА ДВОР! Писна ми от псевдо-кучкари, които изхвърлят мастиите си на улицата, като им писне да ги гледат. И кога скапанат община и миризляка Славчо, ще започне пак да лови мастиите? Имам 4 пред блока и след 3тото позвъняване не дойдоха да ги вземат, защото били маркирани....малоумен народ, малоумни защитници на помияри, малоумни защитници на мангали....ще ми избие чивията и ще почна да стрелям на месо.....както вече правят в някои квартали в София...
+3
 
 
Да се направят повече паркове за кучета, пък после да ни взимат парите.. не може само на вятъра да си даваме с труд изкараните пари пък без да има полза от това. най близкото място където мога да си разхождам кучето е на 3 км, що да не ги извървявам всеки ден, за тва ли си плащам... Не си заслужава да се плащат всички измислени такси, които на всичкото отгоре след максимум една година ще се променят, щото на някой си му е дошъл акула. Първо да приберат бездомните кучета, пък после да гледат моите!
+7
 
 
А вие много интересно къде видяхте правопропорционална връзка между таксите, глобите и лайната на кучетата??? Или сега ги чистят, ама не им плащат ли? Ако има глоби за лайната - аз съм за, но да плащаш просто ей така, заради самото плащане - твърдо против!!!
+1
 
 
Много мрънкате, ама още не съм видял тези, които си разхождат кучетата, да си носят торбичка и лопатка, че да им събират лайната кога серат на улицата или в градинката. За разлика от Прага или Виена. Оста е много прав, опитайте се да вникнете в това, който той ви написа!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: