ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив
Автор: Ивет Калчишкова 12:56 / 14.05.2024Коментари (4)4482
© Plovdiv24.bg
Британският гражданин Ахмед Ариф, който през октомври 2021 година след нарушение на правилата за движение е причинил жесток челен удар с мотоциклетист, се изправи пред Апелативен съд Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Не ми харесва медийното внимание. Ако е възможно, искам журналистите да напуснат", бяха първите думи на Ариф в зала. Съдът му разясни, че заседанието е публично и молбата му е несъстоятелна.

Студентът по медицина в Тракийския университет в Стара Загора е осъден за смъртта на моториста Младенов на 6 години и 6 месеца лишаване от свобода, а книжката му е отнета за срок от 7 години.

Делото днес бе образувано по жалба на защитата на Ариф, която желае по-лека присъда.

Фаталният инцидент е от 03.10.2021 г., в Стара Загора, на кръстовището на бул.“Генерал Столетов“ и ул.“Цар Иван Шишман“. При управление автомобила си Ариф нарушава знаците поставени на светофарната уредба и навлиза в еднопосочна забранена улица. Там се сблъсква с идващия му насреща мотоциклетист. Следствие на удара той е изхвърчал на 40 метра и загинал от нараняванията си.

С тялото си мъжът e изкъртил два от паркинг колчетата, които наранили чакащите да пресекат на пешеходна пътека момиче и мъж, които пострадали също тежко. 

Защитата на британеца обжалва наказанието му под претекст, че вината за ПТП не е изцяло на Ариф, но и на загиналия Младенов.

Представителя на държавното обвинение пък уточни, какви са фактическите обстоятелства преди настъпването на удара между колата и мотора. По думите й Ариф е имал възможността да предотврати ПТП и освен това е завил наляво при ясно поставени знаци на движение за напред или надясно, не е спрял на "Стоп", както и е навлязла в забранена улица. В зала бе разяснено, че при единствения кръвен тест на Ариф е било намерено наличие на амфетамин и метаамфетамин. 

Въпреки това Ариф е признат за невинен на предходната инстанция, за това, че е  извършил престъплението след употреба на наркотично вещество – амфетамин, поради което е оправдан по повдигнатото му в този смисъл обвинение.

От своя страна мотористът се е опитал да избегне удара с Ариф, като е направил спасителна маневра, но тя не е била достатъчна. 

Според прокурорът поведението на Ариф е нехуманно спрямо професията на лекар, за която се е обучавал. Напротив мъжът е избягал от мястото на инцидента и не се е обадил на 112.

Защитата на Ариф контрира думите на прокурора. Той допълни, че в кръвта на моториста Младенов също е открито наличие на алкохол и наркотици, както и изтъкна, че скоростта на моториста е била в пъти над надвишената. Адвокатът му пожела минималния размер на присъдата, а именно 3 години.

"Не смятам, че катастрофата е изцяло по моя вина. Съжалявам за хората, пострадали в нея.", бяха последните думи на Ариф в зала.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мъж почина в "Кючук Париж"
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: