ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Над 3000 ученици парализираха движението по централни улици и булеварди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:25 / 03.12.2010Коментари (165)17391
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученическите протести срещу орязаната коледна ваканция парализираха движението по ул. "Гладстон" и "Пещерско шосе", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

След като първата агитка от 50-ина тръгна от Автото, докато стигне до Математическата гимназия протестното шествие се разрастна до над 3000 ученици.

"Не ни пускаха в междучасие, за да не избягаме, но не можаха да ни спрат. Искаме си ваканцията. Нямат право да ни я съкращават наполовина", почти в един глас разказаха Теодора и Антоанета от СОУ "Св. Паисий Хилендарски".

"Стига само учене, искаме ваканция", "Стачка! Стачка!", скандираха сред ентусиазираната глъчка протестиращите, ескортирани от полицаи. Ако не им се чуел гласът, щели да продължат с протестите и най-сетне сами да си дадат ваканция.


Още по темата: общо новини по темата: 12
21.07.2011 »
20.07.2011 »
03.01.2011 »
03.01.2011 »
14.12.2010 »
13.12.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
За неграмотността сте прави. Но и децата имат право. Не става въпрос за ваканцията. Въпроса е, че имат смелостта да го направят, да се опълчат на системата. Това им прави чест.Ето срещу какво ще имат да се борят всички днешни деца по света.Думите на Майкъл Елнър най-добре казват това:"Just look at us. Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality" --Michael EllnerЗа тези,които не знаят английски превеждам:Само ни вижте. Всичко е на обратно, всичко е с главата надолу. Докторите унищожават здравето, адвокатите унищожават справедливостта, университетите (това в пълна сила важи и за училищата) унищожават знанието, правителствата унищожават свободата, масмедиите унищожават информацията и религиите унищожават духовността.Ето до тук сме я докарали. Аз бих добавил и още: "Парите унищожават морала".
+2
 
 
и така, нека да ви кажа и аз няколко работи спрямо вашата, как да я нарича, некомпетентност по някои въпроси. 1.Нека да не казвате на всеки ученик, че с разлика във ваканцията с 2-3 дена ще забравят едва ли не каде да поставят запетайки и точки, при положение, че на незнам ви колко си години сте всички, половината бройки явно ви избягват от погледа. 2.Както Илияна каза, по закон, гласуван от ВНС(Великото Народно Събрание(за тези, които все още не знаят това съкращение)), учебната година се дели на определен брой учебни седмици.НО ние учим с 2 седмици повече от този план и ТОВА Е ФАКТ, приятели мои.Ако имате познати учители или са ви роднини, попитайте ги и млъкнете, моля, защото вашите коментари са с липса на най-малка компетентност, както вече казах. 3.Един въпрос: Ако догодина, недай си боже, 31 януари се падне понеделник, да не би тогава пак да трябва ходим на училище..?(Това е риторичен въпрос(не ми отговаряйте(да поясня))). 4.Всички учители, лично от моето училище ни подкрепят. 5.Сега, ако сте гледали репортажа по телевизията от Варна от вчера, едно момче говореше как за има-няма 9-10 дни ще получи 150 задачи по математика, 10-тина есета по бълг.език, и не знам си колко доклади и проекта по други предмети.Относно това всички ще получим все някаква домашна и не е задължително да е толкова голяма, но все пак трябва да се подготвим за всички класни работи(най-важният тест за срока), повечето от които са през месец януари и то в първите 2 седмици.А сега, аджаба, не ми коментирайте, пак повтарям, некомпетентно. 6.Не си ли мислите, че точно всички новинарски емисии и репортери и журналисти и прочие, ще изберат някой не толкова подготвен с исканията ни да говори пред камера, защото ще изглеждаме някак си смешно(нищо лично), отколкото да говорят с някой по-подготвен.Все пак търсят сензация, за да им гледат материалите...Честито на всички, прочели всичко до край.
+2
 
 
В днешния дебат откроих двата "полюса" на образованието у нас - полюса на грамотността (LP 1936 FC) и полюса на тъпотията (Михаела К.). Лошото е, че стремежът към положителния полюс почти липсва у повечето ученици, докато на отрицателния има стълпотворение...
+1
 
 
Публичният протест сам по себе си е нещо полезно за традиционно апатичната българската действителност! На младежите пожелавам да си намерят и истинска кауза /напр. нещо в защита на българската нация от нейната собствена "политическа класа"/!!!
+6
 
 
Каква пародия на народ сме само. Хората ,които трябва да излезнат на протести ,си седят най-спокойно и оставят да бъдат тъпкани по какви ли не начини. Тези ,които излизат на протест (повечето от тях даже не знаят защо го правят ,просто намират поредната причина да отсъстват от час) ,излизат да защитават кауза ,която е в техен ущърб.
+2
 
 
Бармани и сервитйорки излизат на протест щото учениците ги няма (в час де) хе-хе
+1
 
 
абе ей,тапаци малки,какви са тези ваканции?Нали се сещате,че като ви удължат коледната,ще намалят лятната,както е в цял свят.
0
 
 
Нямали някой най сетне да спре тази простотия на учениците и да бъдат ученици.Защо нямат респект от училището а обратно всички са за Дискотеки иБарчета.Така Даржава несе строи.
-4
 
 
Защо всички възрастни, "грамотни" мишкари не си гледате мишкарския живот. Решили сме, че не ни харесва, протестираме - ще си извоюваме това, което ни се полага. На вас това не ви харесва, не ви харесва, че "неграмотните деца" сме по-смели от вас, че остояваме правата си, а вас ви е страх да го правите. Ревете, че сме бъдещето на България, ревете после пък, че сме били неграмотни. Разправяте, че през социализма било по-добре, а, у, тогава защо вдигахте грандиозни митинги да изгоните комунистите и да дойде демокрацията. Докарахте демокрацията и какво стана - пак не ви харесва. Просто сте едни фурнаджийски лопати, после "неграмотното младо поколение" ви е виновно. Вие сте виновни, че е такова, вие с вашите действия и по-точно бездействия сте ни докарали до този хал. Защото правите така, че шепа мутри, селяни и турци ви се подиграват и ви ограбват най-безцеремонно - а вие си мълчите и не искате да им се опълчите. Добре, мълчете, но не съдете младите, които не искат да бъдат роби като вас.
-2
 
 
хахах еи , дърти комплексари , иска ви се да сте ученици и вие ! Оставете децата да си правят шоуто!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тенис от Пловдив и региона
Аматьорски футбол
Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: