ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шофьорът на автобуса е виновен за трагедията в Лим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:53 / 05.10.2004Коментари (1)4260
©
Шофьорът на автобуса, който потъна в река Лим, отива на съд. Илия Измирлиев е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил катастрофата на 4 април 2004 г, при която умряха 12 български деца в Сърбия. Вчера приключи следственото дело за катастрофата и днес трябва да бъде изпратено в прокуратурата.
Заключението на експертите е, че автобусът е бил технически изправен преди катастрофата и всички повреди по него са станали при падането му в реката.
"В петък бях в София при следователя, който ме уведоми, че ще внесат обвинителен акт срещу мен. Прочетох всичко, което са събрали. Предполагам, че някой се опитва да си измие ръцете с мен и да скрие истинската причина за катастрофата, но не мога да кажа точно кой", коментира пред "Монитор" 51-годишният шофьор Илия Измирлиев, който е карал автобуса при катастрофата.
Близките на загиналите деца, които вчера направиха панихида за 6 месеца от трагедията, заявиха пред "Монитор", че и според тях повредите по рейса са станали след катастрофата.


"Автобусът наистина е стар, но не мисля, че това е пряката причина за инцидента", заяви пред "Монитор" бащата на едно от загинали деца.


Шефът на Националното следствие Ангел Александров заяви, че заключението, което е направено, е дело на високвалифицирани експерти и лично той се е запознал с него. Ето защо в никакъв случай заключението не би могло да бъде подлагано на съмнение, допълни директорът на националното следствие.
Вчера беше оповестен и докладът на временната комисия към парламента, която трябваше да разследва трагедията в река Лим.
"Установихме грубо и недопустимо смесване на учителския и директорския състав, свързани с организиране и провеждане на екскурзията", коментира пред "Монитор" Мариана Костадинова, зам.-председател на ПГ на НДСВ и председател на временната комисия. Тя допълни, че е учудена от факта, че заключението на следствието не е било предоставено на депутатите от комисията.
"Основното заключение в нашия доклад е, че съществуват сериозни нарушения при организирането на екскурзията, преподавателския и директорския състав на училището в Свищов са изпълнявали несвойствени за тях функции като посредници на туроператорски фирми, предоставящи туристически услуги", допълни Мариана Костадинова.


Депутатите от комисията предлагат ученическите екскурзии да бъдат включени в училищния план, към сключените туристически договори да се въведат ограничителни клаузи, с които да се регламентират тези пътувания, да се ограничат дългите разстояния и да се намалят нощните пътувания. Ученическите екскурзии да бъдат провеждани най-малко с трима шофьори и на място задължително да присъства лекар. В доклада се стига до извода, че този трагичен инцидент е следствие от цялостна деградация на условия, изисквания и ценности в сферата на образованието, възпитанието, взаимоотношенията в семейството, училището и бизнеса, която следва решително да бъде спряна, защото става въпрос за живота на нашите деца, допълни Костадинова.


Още по темата: общо новини по темата: 6
13.12.2017 »
04.04.2011 »
28.12.2009 »
04.04.2006 »
13.06.2005 »
24.09.2004 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.10.2004 г.
0
 
 
Нещата са много ясни.Жалко за прекъснатия детски живот.Нищо не можем да направим за тях но отговорните трябва да си поемат вината.
Къде е морала на тези хора?
Директор,учители и най вече всичките им роднини. Ужас!
Знаете ли, това е направено за тях.Решили да се поразходят и да си понапазаруват за чужда сметка.Никаква отговорност.
Тези хора са за разстрел.Как е възможно вобще да продължава тази директорка да изпълнява такава професия.Ако институциите не се намесят трябва обществеността да го стори.Тези възрастни хора са там за да се грижат за децата.Истината обаче е друга.Има и друго че са взели и пари за това.За организиране на такова мероприатие се дава комисионна.
Питам се как ли съществуват тези хора на фона на трагедията?
Пари пари и само пари.Пълна човешка деградация.Безчувствени егоисти отървали кожата и печалбари.
Ние сме все можещи и знаещи и какви ли не ....велики, но лошото дано не е у нас....
С такова мислене до къде ще стигнем?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: