ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спря строителството на скандалния Мол "Марково тепе"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:11 / 18.12.2010Коментари (105)22925
© Plovdiv24.bg
Недостиг на финансови средства е причината да бъде спряно строителството на Мол Марково тепе, каза за Plovdiv24.bg обезпокоен наш читател, пожелал да запази своята анонимност.

Свързахме се с централния офис на фирма"Мелина ООД" в София. На въпросите на наш репортер: Кога ще отвори врати Мола,  защо е спряно строителството  и кога ще бъде възобновено,  служителката на фирмата ни каза, че актуална информация можем да получим чак в понеделник, тъй като управителят бил в отпуск до тогава. При настояване от наша страна да ни свържат с лице, което е запознато със случая, от рекламната агенция на фирмата любезно  ни обясниха , че пусковият срок на Мол Марково тепе е пролетта на другата година, но за в момента не могат да се ангажират с дата, защото засега нямат официален отговор от техните партньори от Израел.

Нашите въпроси явно притесниха хората от фирма "Мелина" ООД, защото ни се обадиха малко по-късно с молба да им ги изпратим по e-mail, за да имат време да ни напишат отговорите до понеделник. Смешно, защото въпросите ни са достатъчно кратки и ясни, както и отговорите им, но явно са неудобни и целят протакане и отлагане на публикуването на истината.



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 75
22.09.2022 »
10.01.2022 »
17.09.2017 »
15.09.2017 »
28.08.2017 »
17.08.2017 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ово изгледа као стадион Динама из Загреба. ;)) Грозно!
+1
 
 
Зематя беше продадена на строителния предприемач Стоян Сариев за няколкостотин хиляди лева ( колкото струва сега 1 луксозен мезонет в центъра ) от община Пловдив, като на стратегически инвеститор доколкото си спомням преди около10 години с решение на общинския съвет. Тогава при сделката той беше поел ангажименти да строи сграда наподобяваща унищожения хълм , а не МОЛ. Преди около 4-5 години, Сариев препродаде земята на една Израелска фирма на много по - голяма цена ( нещо като 10 милиона май беше ) . После почна строежа на МОЛ, което не беше планирано при първоначалната сделка по продажбата.
0
 
 
Има ли някой инфо дали земята е дадена под наем на тази МОЛ фирма? И за колко години, и на какви условия?
+2
 
 
Погледнат на снимката молът прилича на "Титаник '' в момента на сблъсъка с айсберга,всъщност строящата го фирма и леденото мълчание относно реалния пусков срок.
+1
 
 
Айде да не се гоним на село, че почваме да приличаме на един друг град, където тва е по-модерно :)
0
 
 
Махайте този строителен изрод. Да се направи парк на негово място. Стига унищожаване на центъра с грозни огромни сгради. Градската градина не е достатъчна. Имаме нужда от зеленина в центъра. Пловдив е на едно от последните места по озеленяване на квадратен метър застроена площ.
-4
 
 
аре ве бетонни грамади.. какво означава това.. вижте градовете на запад и тогава говорете пловдив е 2рия.. и 3-тия да е по големина град.. какво очаквате.. гори и реки? като искате природа ходете на село а не стойте в града... още малко ще бутнете и гигантите.. пфффф българска работа.. да, не ни трябва мол но начина по които го казвате е нелеп..
0
 
 
Марково, не Чарково, извинявам се А медалите бяха на: Стоян Делчев, Любомир Любенов, Асен Златев и Петър Лесов. Само спортът на Любенов се практикуваше извън зала
+1
 
 
Като става дума за Чарково тепе, няколко факта. Не претендирам, че давам точните години, затова ще използвам "около" и "между" Вероятно и много други знаят тези неща Това тепе е съборено окончателно през 20-те и 30-те години на ХХвек. След това на мястото му имаше къщи, а празното място срещу "Лайпциг" се ползваше за различни неща. Имам смътен спомен, че преди около 35 години имаше циркови представления. После се реши да се прави Спортната зала. Пловдивчани вече се вайкаха за грешката на Кочо Гяуров, който около 1970 година допусна проектът за зала в Пловдив да се озове във Варна /Дворец на културата и спорта/ с мотив, че може да използваме палатите в Панаира През 1983-1984г яко се разчистваше. Учениците в Икономическия техникум/Търговската/ подскачаха при бумтежи от взривните работи. Да, но тогава вездъсъщите културтрегери като викнаха "Не трябва спортна зала, а културен дом" и нападнаха пловдивския спорт. Начокултуровци и други тях подобни пискаха и ревяха.Поровете се в "Отечествен глас", но май и всекидневникът беше на страната на радните ву там бояджии, драскачи и свиркаджии. Накрая пак се наложиха културтрегерите. Тези пуяци не проумяха ли, че никога една изложба от цапаници не може да събере за година толкова зрители, колкото един двудневен турнир по 30 вида спорт. Реши се те да вземат мястото, а спортната зала да се строи до стадион "Девети септември". И това идиотско решение бе взето след като само в Москва1980 половината българско злато бе на спортисти от Пд. В последните години на БайТошовото време, когато вече си имаше криза, работата спря съвсем, а после знаете - МОЛ Така Пловдив остана без Спортен дворец :(, без Културен дом/хайде, Синдикалният дом може да поеме някои културни събития/. Сега зацикли и МОЛът. Това място май е прокълнато
0
 
 
Да, имаше седем тепета. Дано оцелеят във времето<3 Много тъпо да правиш бетонни грамади.:(*
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: