ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Пловдивският спорт изпраща година на блясък и разруха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 31.12.2010Коментари (9)3957
©
Пловдивският спорт изпраща една противоречива година.

Безспорно най-големият успех постигна Цветана Пиронкова. Пловдивчанката стигна до полуфинал на Уимбълдън, като по пътя си отстрани едни от най-големите имена в женския тенис. Освен това нашето момиче показа страхотна игра през целия турнир и само малшансът я лиши от заслужен финал. Напълно заслужено, на базата на невероятния си успех, Пиронкова бе удостоена след това с титлите "Спортист на Пловдив 2010" и "Почетен гражданин на Пловдив". Покрай невероятният си успех обаче Пиронкова показа при какви условия тренира и се готви, с какви средства постига успехите си. Тези факти бързо ни свалиха на земята и натъжиха, а световния тенис елит бе направо ужасен, което пък прави успеха на пловдивчанката още по-голям.

Друга пловдивска звезда блесна на небосклона още на крехка възраст и то в спорт, където националният ни отбор е световна величина, а конкуренцията за място в тима жестока. Там обаче място намери школуваният в пловдивския "Виктория волей" талант Николай Пенчев. На крехка възраст пловдивският волейболист проби в националния отбор и то по време на Световното първенство. Дебютът му на такъв форум, срещу световния волейболен елит не го стресна и той показа невероятна игра и талант още с първото си стъпване на игрището. Волейболът в града ни отбеляза успехи и на клубно ниво. Женският Марица се утвърди като един от грандовете в родния волейбол.

Това което обединява всички в спортове в града и трагичната материална база. Светлина в тунела идваше от строежа на многофункционалната спортна зала, но и тази светлина изгасна през годината, ставайки ясно, че строителството е замразено. Изказването на областният управител Иван Тотев тези дни запали отново искрицата на надеждата, но повече подробности ще очакваме догодина.

Друга добра идея, тази на кмета по спорта Титюков, за възраждане на спортните площадки из града срещна неочакван отпор от застаряващата част от населението на Пловдив и е на път и тази идея да пропадне.

Положението на стадионите в града е трагично от години. Стадион "Пловдив" е много болна тема за всеки пловдивчанин и всеки трезво мислещ е наясно, че скоро едва ли този стадион ще бъде реконструиран. Все пак и около неговото възстановяване се зашумя тези дни. Единствено собственикът на Локо Коко Динев реши да налива в бездънната чужда яма, реконструирайки стадион "Лаута" за милиони, без дори да е взет все още под наем. За тази година благодетелят на "черно-белите" има още хубави планове свързани със стадиона и можем единствено да му пожелаем да ги изпълни до край.

Предизборната година, която следва ни гарантира много обещания за възстановяване на спортните обекти в града, но реконструкциите ще броим на есен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Наистина реално Коко наля доста пари на Лаута, дано да продължава де. Мечтата ми е Пловдив на има 3 стадиона на много високо ниво, дано и стадион Пловдив се намери най-накрая кой да го направи. Това ми е коледното пожелание. Весели празници на всички!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+3
 
 
По времето на Стефка спортът беше спорт - да се бориш,да успяваш,да даваш всичко само за да се качиш на почетната стълбичка и да имаш медал на гърдите си.Сега,по времето на Цвети това го няма.Спортът просто е само бизнес и начин да печелиш пари.Много пари!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Трима от Ботев играха за България при победа с 3:0
Пламен Панов откри международна конференция "Спорт за здрава планета"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: