ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Училищните лавки пред фалит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 07.01.2011Коментари (26)5460
© Plovdiv24.bg
Училищните лавки буквално са пред фалит на прага на втория учебен срок заради Наредба 37 за здравословното хранене, която им забрани да продават банички и чипсове в школата. Между 10 и 20 на сто от наемателите вече са затворили павилионите заради ниските обороти в резултат на ограниченията. Приблизително същият е процентът на фирмите, които чакат да им изтекат договорите и не смятат да ги подновяват. Те се жалват, че забраните за заведенията на територията на училищата са в пъти по-сериозни от останалите. Ние сме потърпевши, а учениците пак не се хранят здравословно, защото в междучасието тичат в магазина или баничарницата срещу училищната ограда и пак ядат каквото не трябва, обясняват наематели.

Затова пък програмата "Училищен плод" върви много успешно, хвалят се училищни директори. Два пъти седмичното децата хапват пресен плод или зеленчук. От земеделското министерство са пратили гатанки и игрословици, свързани със здравословното хранене, които да мотивират децата да да не се тъпчат с тесто и шоколад.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Да но малко деца спортуват. Аз също имам проблем с наднорменето тегло. И нямам време да спортувам. И далеч не съм ученик. Почнах да дебеля точно в училище. Сългасен съм че не трябва да се продават чипсове, понеже наистина са адски вредни както и разни други газирани напитки (най вече тия на Гергина и тем подобни). Но децата все пак трябва да ядат нещо. Не виждам в закуските какъв е проблема. Да не говорим, че като се приберат в тях си децата които не са се наяли си наваксват. Единствените които могат да упражнят някакъв контрол са родителите.
+2
 
 
Немога разбера какво са виновни училищните лафки за наднорменото тегло на детето.Когато детето спортува баницата и шоколада няма да бъдат абсолютно никакъв проблем.На днешните деца им липсва всякакво физическо възпитание и култура.Ако едно дете иска да яде баници,шоколади и прочие храни ще изтича точно 50м извън училище и пак ще си ги набави.След това обаче ако отиде да спортува точно 40м няма и да има помен от вредните вещества в организма му.И аз ям дюнери,пици и прочие,но нямам наднормено тегло интересно как.
0
 
 
i_caka1 какво общо има междо спорта и баниците
0
 
 
как така резон не е коментирал,цяло чудо :))))))
+1
 
 
Децата няма да се хранят здравословно , ако родителите не ги научат ... и пак вероятноста да ядат боклуци не спада ... до моето училище имаше лавки , магазинчета пици, кебапчийници и какво ли не (на гарата е за това) , никой не ходеше за плодове въпреки , че имаше доста евтин магазин точно до него ... всички бягат да пресичат за някаква си пица .. така че никой не е виновен ако не се хранят здравословно , освен самите те ....трябва им спорт както казаха по - долу , но като гледам как искат да спортуват ...мале мале
+4
 
 
спорта му е майката не да се чудят кво да спрат а да вземат да ги насърчават да спортуват да има всяка седмица цъстезания между училищата и така на татък то детето като иска баница ще си купи от другаде
-2
 
 
Вай заваллиите,щели да фалират!Ами това че продават всичките си неща от лавката на супер надути цени на децата никой не го споменава! Айде стига са плакали!Освен това много добре знаем каква е борбата между търговците да спечелят такъв обект до училище...-сигурна клиентела,гарантирано надути цени и пр. и пр.!!!Така че нещата не опират до баниците...
+4
 
 
Няма нищо лошо в баницата (и шоколада) ако е направена а добри продукти. Щом децата се движат и растът имат нужда от енергия. Родителите са отговорни за наднорменото тегло, не училищието. Детото трябва да играе и да се движи (не да гледа телевизия и да стой пред компютъра непрекъснато). Няма нездравословна храна.
+4
 
 
Културата на хранене е задача на родителя, който трябва да отработи с детето си!!!!!!!! Вярно е, че тичат до баничарницата или магазина и то не само в голямото междучасие, и какво от това, че програмата "Училищен плод" е в действие?!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: