ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Милион за Локо, 600 000 за Ботев и 2 милиона за юношески комплекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 07.01.2011Коментари (117)13657
© Plovdiv24.bg
Днес бяха обсъдени парите за спортни съоръжения, които ще се отпускат от парите за боклука, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На срещата в общината при кмета по спорта Георги Титюков дойдоха Атанас Узунов от Локо, Марин Бакалов от Ботев и Георги Колев от Спартак. По необясними причини срещата пропусна Георги Фиданов от Марица.

Всеки от клубовете обясни за какво са му необходими средства и колко точно.

Узунов обясни, че изграждането на осветлението на "Лаута" е приоритет за клуба. За да отговаря на стандартите на УЕФА, при изготвен вече проект, осветлението ще струва точно милион в лева, толкова поискаха от Локомотив и най-вероятно ще им бъдат дадени. Другият вариант за изразходването на тези пари е реконструкция и изграждане на нова Северна трибуна, позната още като сектора под таблото.

Ботев поискаха 600 000 лева от парите. Те са нужни за изграждане на помещения от дясно под централната трибуна. Там трябва да бъдат изградени стая за допинг, д


(с) ПОТВ
елегати и т.н., все помещения, нужни, за да може стадионът да бъде лицензиран за мачове на ниво "А" група.

Георги Колев от Спартак заяви, че те нямат право да ползват от тези пари, тъй като стадионът е взет на концесия. Той обаче предложи на стадиона в Коматево да бъде изградена нова спортна база, с основен терен с изкуствена трева, трибуни за 2000 човека, съблекални и помощни игрища. Като идеята е тази база да се използва и от четирите клуба, както за подготовка, така и за официални мачове.

Този проект обаче би струвал минимум 2 милиона лева и е трудно осъществим.

Титюков е имал среща вчера с Фиданов, на която ръководителят в Марица е поискал да му бъдат отпуснати средства за ремонт на общежитията на английската гимназия, където да нощуват младите таланти от школата. Марица не може да ползва общински пари за стадиона, тъй като той е частна собственост.

Парите за клубовете ще бъдат отпуснати само ако на сесията на ОбС се реши това да се случи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ЛОКО Пловдив Е НОМЕР 1 ЖЬЛТИТЕ СЕЛЯНИ МОЖЕ ДА ДОИДАТ ДА ПРОБВАМЕ НА КАКВОТО СИ ИЗБЕРАТ
на 08.01.2011 г.
-1
 
 
Шанса тези пари да влязят в пловдивския футбол аз го оценявам на не повече от 15%.Това е поредния фишек.Къде са тези 4 милиона? Все още са в София,за тях спомена ванчо тотевия и сега с тази лакърдия Славчо си прави пи ар,обаче после паричките като не дойдат клубовете ще се наострят срещу поредното му неизпълнено обещание и това според мои прогнози ще се случи в края на лятото и началото на есента...абе баш за изборите,да си го думаме направо.Стадионите построени от софийски отпадъци винаги се оказват нестабилни и бързо рухват,а полза от статията все пак има,тя ни даде възможност за пореден път да установим процентното съотношение на дебили сред населението в града!
+2
 
 
абе то много хубаво че нарязаха баницата, но много е под въпрос дали изобщо ще има баница !
+1
 
 
Стадион "Пловдив" е една голяма болка и надежда за целия град! Трябва да се довършат външната мазилка и новите входове. Пилоните за осветлението са поставени, трябва да се монтират само лампите! По същата схема да се монтира козирка и на новите трибуни, за да се изпълнят изискванията на УЕФА! И в този спортен комплекс, състоящ се от лекоатлетически стадиони, тренировъчни терени, тенис кортове, гребен канал, парк , паркинги- никое европейско жиголо няма да посмее да не го сертифицира като подходящ за дори големи футболни финали! Малко трябва,ама първо шопите ще ни пречат, а после - нашите продажни политици, най-вече тези от ГЕРБ, защото са слуги на пожарникаря! А той като бивш кмет на София мисли само за там!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 07.01.2011 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+4
 
 
опитват се предизборно да ни замажат очите!истината е една!и двата отбора на стадион" Пловдив"!като в Рим,Милано и Мюнхен!
+2
 
 
сарсето зваждам лякотомотив пише на него?бай мангаол
+5
 
 
Добре,ама нищо не казват за стадион "Пловдив"?Той не е ли спортно съоръжение,не е ли комплекс,не е ли база?То се видя че шибаните шопи ще си правят втори национален стадион и въобще не ги е грижа за нашия!Не може ли от парите за боклука да се отдели сума която е необходима поне за частично необходим ремонт?!Май няма да може,а?Причината е че идват избори и трябва да се хвърли прах в очите на хората за да се излъжат да гласуват.Пловдив е футболен град и те се възползуват от всичко това.Нужни са им гласове за да могат да се нагушат отново.Ето това е истината?!После ще започнат разтягане на локуми как отново няма пари,как все ще липсва някой документ,подпис или съгласие от някоя си личност за отдаване под наем,концесия и т.н.Тези вафли сме ги яли веднъж със станиола!Иначе подкрепям статията но всичко това е една игра и борба за гласове.Вчера едно "председателче" на общинския съвет контрира идеята а днес има зелена светлина по въпроса?!Решили са единодушно да се лишат от някой лев в името на "гласа народен" а после ще си ги приберат в десеторен размер!Така е вече 20 години за жалост!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: