ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
НАП пуска на търг правата върху марката на ПФК "Ботев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 19.01.2011Коментари (59)7383
© Plovdiv24.bg
Комбинираната търговска марка на ПФК "Ботев", която е с почти 100 годишна история, обяви на търг Териториалната дирекция на НАП в Пловдив. Подобен вид интелектуална собственост, запорирана заради публични задължения на притежателя й в големи размери, се пуска за пръв път на търг от Националната агенция за приходите. Марката е притежание на Професионален футболен клуб "Ботев 1912 - Пловдив" АД. Има платен патент в съответното ведомство до края на месец юли 2017 година. Предвид естеството й на комбинирана марка с нея са защитени словните и графични изображения, свързвани с клуба, като този, който я закупи, ще може да я използва в образователни, развлекателни, спортни, културни, рекламни и застрахователни дейности. Ще има право да обозначава с нея спортни артикули, рекламни материали като шапки, играчки, печатни и пластмасови материали, и дори домакински прибори.

Запазеният еталон на "Ботев" бе запориран от публичен изпълнител при ТД на НАП - Пловдив заради задължения към бюджета, по-голямата част от които са данъчни. Освен, че има заведено изпълнително дело срещу едноименното акционерно дружество, от юли миналата година спрямо него е открито производство по несъстоятелност, инициирано от публичните изпълнители на НАП - Пловдив.

Макар към момента "Ботев" - Пловдив да излиза на терен с друга отличителна емблема, която обхваща много от характеристиките, защитени от продаваната търговска марка, дългогодишните му фенове знаят най-добре жълточерната емблема с червен надпис на клуба и годината на основаването му 1912-та. Именно под тази марка отборът е спечелил най-големите си спортни успехи през годините. Два пъти е бил шампион на България - през 1929 и 1967 година., два пъти вицешампион и два пъти носител на Националната купа. В Пловдив, където всъщност започва историята му на 12 март 1912-та, клубът е бил 7 пъти градски и 4 пъти областен първенец. Бележил е победи над "Байерн Мюнхен", "Барселона" и "Атлетико" Мадрид. С фланелка на жълточерните са играли прочутите Георги Аспарухов-Гунди, Динко Дерменджиев-Чико, Георги Попов-Тумби, Георги Славков, Георги Харалампиев и други.

171 990 лева е първоначалната цена, съгласно експертната оценка, от която ще започне наддаването за марката на ПФК "Ботев". То ще се проведе на 3 февруари в залата за търгове в малката сграда на ТД на НАП Пловдив на ул."Скопие" 106. Освен марката, заради задлъженията на клуба, на търг ще бъдат предложени и вещи, собственост на трето лице, което ги е предоставило за обезпечение. Желаещите да участват в търга, могат да научат още за него от електронната страница на НАП www.nap.bg в рубриката "Продажби".

Още по темата: общо новини по темата: 4
25.08.2011
25.02.2011
21.02.2011
03.02.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Никой не се интересува от миналото особено ако е свързано с Христолов!Излагат се от НАП чудят се откъде да вземат пари !Смешни са!Едва ли някой ще се запише за смешния търг
+1
 
 
BULRTAS_91, за какво е на клуба тази христолова емблема??? По твоята логика дай да купим и емблемата на брокера александров понеже няколко години сме имали тогава друга емблема. В момента отбора е с оригиналната емблема с която е основан през 1912 година. Няма нужда от повече емблеми...
-1
 
 
най добре ще бъде ако може новите шефове в БОТЕВ да купят тези права защото те са част от нашата история ,а ако е купи някои друг и реши да си прави отбор какво прави два отбора ли ще има с името БОТЕВ и да са от Пловдив ... поне за мен ще е най добре као има възможност да се купят правата ...
-1
 
 
НАЙ- ДОБРИЯ РАЗУМНИЯ И ПРАКТИЧЕН ХОД НА НАП ЩЕ Е ДА ЗАБРАВИ ТАЯ ЦИФРА И ДА ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД КАТО Я ПРЕДОСТАВИ - ЕМБЛЕМАТА - НА ОТБОРА ЗНАЕЙКИ ЧЕ ПРАВИ ТРУДНА КРАЧКА ОСОБЕНО КОГАТО СА ИЗМАМЕНИ И ЛЪГАНИ ТОЛКОВА ГОДИНИ И ТЕ И ВОДЕЩИТЕ ФУТБОЛНИ СРЕДИ - ТАМ Е УСПЕХА
+2
 
 
Е нема такова животно,статията е за феновете на БОТЕВ,а тук пълно с буфери.Тия момчета що не си четат за Карвальо,ами пак са тук.
0
 
 
Все пак множко са 172 бона за нещо, което без клуба е всъшност само едно понятие. В случея да процедурата е такава - търг, но след като никой не се яви мисля НАП трябва да ни покани да се споразумеем. Защото и да се намери някой да купи т.нар. търговска марка, освен да си я има кото колекционер няма да може да я използва.
0
 
 
Разликата между новия и стария Ботев е че новия ще чества 100 годишнина след горе долу 100 години хаха :П според мен трябва да се купи емблемата
на 19.01.2011 г.
+6
 
 
няма никакво значение кой ще я купи ,ние вече си имаме емблема и клуба е автентичния както каза бакалов.това е христоловата марка която е създадена когато селския взе отбора за да не плаща дълговете на автентичният клуб.така че който иска да купува ,нищо няма да се случи .а пук и много отбори променят емблемите си през определен период от време това се прави с комерсиална цел ,така че нищо лошо няма в това че и нашата е променена .буферите да духат на тото динев и тва е ,аре бегом в гетото .
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Ботев в огромно задръстване на магистрала "Тракия"
КПБП: Ние сме Ботев - най-яркото нещо в българския футбол!
Атанас Пашев: През ум не ми минава, че няма да вдигнем Купата! Ще има над 15 000 ботевисти в София
Махнаха емблемата на ПФК Ботев от "Колежа"
Големи премии в Ботев при спечелване на купата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: