ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Главен комисар Чонов се извини публично на бития студент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 26.01.2011Коментари (20)6644
Случаят "Бофиров" се изясни. Това стана ясно днес на пресконференцията на ОДМВР Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Резултатите бяха представени от главен комисар Тодор Чонов и комисар Николай Кирков.

Припомняме, че на 06.11.2010 г. след кражба в пловдивски хотел на сумата от 1100 лв., полицаите от 2-ро РПУ разпитват много граждани, сред които е и студента Бофиров. След като е разпитан от служители на МВР, той е освободен. Първоначалната версия на момчето, потърсило съдебна медицина е била, че е бит от неизвестни лица, но впоследствие Бофиров си изкарва медицинско, според което му е спукано тъпанчето на едното ухо, заради нанесен върху него побой от служители от 2-ро РПУ. 

По жалба на Бофиров, че върху него са извършени неправомерни действия от служители на 2-ро РПУ  на 08.11.2010 г. по заповед на главен комисар Тодор Чонов е назначена комисия, която да разследва случая. След стартиране на производството е бил изпратен екип от Дирекцията на МВР с доклад за министър Цветан Цветанов. На базата на тази проверка са наказани са 3-ма служители на полицията: Мазманянов, Дренски и Гачев.

От вътрешният министър е назначено и дисциплинарно производство с цел изясняване на всички обстоятелства около случая "Бофиров". Във входа на това производство са разпитани над 20 човека, в това число и журналисти.

"Вчера излезнахме със становище по случая и то е: Налагаме дисциплинарно уволнение на колегата Добрин Дренски за това, че е допуснал дисциплинарни нарушения, превишил е правата си и не е спазил етичният кодекс на МВР (всички служители на МВР се запознават подробно с него и накрая документират това с подпис) и по този начин уронва престижа на институцията. Другите двама наказани са началник групата на Криминална полиция към 2-ро РПУ Павел Тютюков и служителя Самаров, които получават порицание за 1 година. Служителят Мазманян е оставен без последствия и без наказание", каза гл. комисар Тодор Чонов.

И тъй като не стана много ясно за какво точно е уволнен Дренски и дали не е всъщност изкупителната жертва в случая, възникнаха естествено въпроси установено ли е, че Бофиров е бил наистина бит.

Комисар Чонов отговори: "Не 4-та служители са виновни. Имаме доказателства, че Дренски е виновен. А по въпроса за побоя имаме като цяло дума срещу дума и събития, случили се между 2-ма човека. Относно това дали Дренски е спукал тъпанчето на Бофиров, ще се произнесе съдът, тъй като се води следствено дело за извършване на престъпление, а проверката от МВР се води за нарушаване на етичният кодекс на МВР и превишаване правата на служителя". 

Уволненият служител може да обжалва решението на комисията и да бъде възстановен на работа. Засега Дренски не възразява срещу резултатите от производството.

Комидар Чонов се извини на Бофиров от негово име и от името на Дирекцията на МВР и счита, че за в бъдеще такива инциденти няма да се случват.



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 16
27.02.2012 »
12.09.2011 »
12.08.2011 »
12.08.2011 »
11.08.2011 »
20.07.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
комплекси някви :) дано на вас драскачите не ви се случва,че тогава друга песен ще пеете
-5
 
 
На мястото на студента щях много да внимавам да не се прибирам по тъмно и да си изяждам всичко на закуска и да си режа ноктите ......,абе , щях много да слушкам от тук нататък!
+2
 
 
и аз бях там в тва районно и аз ядох бой
на 26.01.2011 г.
+4
 
 
А студентът с това спукано тъпанче дали е чул извинението?
Тежка катастрофа между поне три автомобила автомобила до изхода на мебели Арон.Има ранени.
на 26.01.2011 г.
+4
 
 
-"Битият си е бит а е****я си е е**н".Какво го грее момчето едно извинение?
-5
 
 
Малко ли Ви е,че комисарят се извини,за нещо,което не е много сигурно,но и хвърля петно върху цялото 2-ро ПУ и в частност на един наистина Достоен ЧОВЕК какъвто е началникът им!Няма угодия на Българина!!!
+2
 
 
браво - достойна постъпка на комисаря - добре, че не покриха всичко с извинението "имаме дума срещу дума"
+2
 
 
Ха така....Следващата крачка е студентът да предяви граждански иск за нанесени морални щети и нанасяне на средна телесна повреда...!!!А,ако загуби слуха си..!!?? Другия начин е да вземе от ченгетата пари на ръка,ПОЛИЦАИТЕ знаят как се прави...!!!
+4
 
 
Ето де! Извинил се е човека, което е достойно и е обещал, че повече няма да ни бият без причина!:)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Двойно убийство в Пловдив!
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: