ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВМРО: Всяко повишаване цената на тока е незаконно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 02.02.2011Коментари (14)4827
© Plovdiv24.bg
На днешната пресконференция на ВМРО-НИЕ стана ясно, че лидерът на партията Петко Атанасов ще внесе сигнал до главния прокурор с искане за пълна проверка на електроразпределителните дружества, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Държавата се грижи за финансовия уют на компаниите, а не за българските граждани, като подпомага непрекъснато исканото увеличение на тока, заяви Петко Атанасов. Според него, въпреки гръмките думи на премиера, проверка как бяха приватизирани ЕРП-тата няма.

"Въпреки гръмките обещания на премиера Бойко Борисов от април, миналата година - проверка за това как бяха приватизирани ЕРП-тата и защо в продължение на пет години не са внасяни дивиденти, очакваната сума от която бе 450 млн. лв. - няма. Вместо да се уплашат от гръмките думи на премиера от ЧЕЗ внесоха 41 млн.лв., от ЕВН - 1.6 млн.лв., от Е.ОН - нищо", посочи Атанасов.


"Дружествата формират сериозна печалба, в същото време с възможни доводи и с помощта на държавния регулатор се иска непрекъснато увеличаване на цената на тока", заяви лидерът на ВМРО-НИЕ. Той напомни, че в приватизационния договор няма заложена първоначална инвестиция. Напротив - има заложена гарантирана печалба - в началото 16%, на този етап-12 %, при средноевропейски стандарт - 5 %. Средната работна заплата в ЕРП-тата е 1500 лв. "Нещо повече - едно от големите нарушения, констатирани в одит, е увеличаването близо на 100 % на плащанията на консултантските услуги на ЕРП-тата към дружествата-майки, което поражда сериозни съмнения за източване", допълни Соня Кавърджиева, член на НИК на ВМРО-НИЕ. На специални семинари, организирани за електроразпределителните дружества членове на ДКЕВР получавали солидни хонорари като лектори.


"Няма никаква икономическа причина цената на електроенергията да се повишава", заяви след поредица от факти, посочени и в сигнала до главния прокурор, лидерът на ВМРО-НИЕ. По думите му държавата вместо да се грижи за българските граждани и български фирми, се превръща в помощник на ЕРП-тата, вадейки всевъзможни доводи за непрекъснатите искания да се вдига цената на тока. Лидерът на ВМРО-НИЕ напомни изявление на изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов, че се иска поскъпване на тока с цел финансов уют на компанията. "В същото време през последните няколко години именно поскъпването на електрическата енергия е изправило пред фалит много български фирми и производства, отразило се е изключително тежко върху българските домакинства", посочи Петко Атанасов. Той бе категоричен, че ако държавата не предприеме нужните действия по-добрият вариант би бил договорите с електроразпределителните дружества да се развалят.


По повод на последната акция на МВР за разбитата фабрика за правене на нелегални цигари в с.Патриарх Евтимово, Петко Атанасов допълни, че още преди 1 година ВМРО са предрекли загубата от над 1млр.лв. от контрабандата с цигари. 

"Глупавата политиката на министър Дянков със скъпия акциз докара тази контрабанда", категорични бяха от ВМРО-НИЕ.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 6
15.11.2011 »
20.09.2011 »
13.09.2011 »
09.02.2011 »
08.02.2011 »
29.11.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нито водата, нито токът, нито газта, нито горивата ни са скъпи. Доходите са ни ниски. Това е проблемът и това е насоката, в която трябва да работят тези чукундури. Защото за последните години нито една голяма компания не е стъпнала в Пловдив.
-3
 
 
Идиотите от МВРО пак се вихрят предизборно! Първо, повишаването на цената на тока е напълно законно. Не е приятно, но е така. Друг е въпросът, дали е необходимо и дали не може да се избегне. Но, МВРО няма никакъв ресурс, за да защити интересите на гражданите и всичко ще си остане само с приказките. Второ, вдигането на акциза беше абсолютно необходимо и това е една от най-правилните стъпки на правителството! Сега, ако се овладее контрабандата, всичко ще си дойде на мястото. Скъпите цигари ще откажат много хора от вредния им навик!
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 03.02.2011 г.
0
 
 
всяко едно повишение на цените е незаконно в БГ!!!
0
 
 
ЕВН България АД е 70% собственост на ЕВН АГ Австрия и 30% собственост на НЕК, т.е. на държавата ни. Което на практика означава, че нашата родна държава в съюз с чуждия инвеститор краде от всички нас! Затова възприемам с ирония всички закани на Бат Бойко срещу ЕВН, ЕОН и ЧЕЗ! По-голям клоун от агент Буда като премиер не сме имали в своята история!
0
 
 
Наближават избори и циркаджийте наизкочиха. Всички клоуни да се чувстават поздравени и да започват да ни забавляват с предизборни действия и обещания :) Сега е наш ред да гледаме сейр :)
егати новия облик-мн.е мрачен
на 02.02.2011 г.
0
 
 
Добре де,а каква икономическа причина имаше,че вдигнаха цената на водата?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: