ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
460 бездомни кучета са били уловени за миналата година в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 07.02.2011Коментари (10)4938
© Plovdiv24.bg
От хиляда до 2 хиляди лева трябва да бъдат глобявани общините от началото на този месец за всяко безстопанствено куче. Животните трябва да бъдат прибирани и в приюти. Но тъй като няма нито един общински кучкарник, който да отговаря на европейските изисквания от Община Пловдив се надяват сроковете за санкции да бъдат удължени.

Главната цел на Община Пловдив в тази насока е да се проектира приюта за безстопанствени животни. Има договорка с МВР за замяна на терен до Ягодово, но засега се чакат официалните документи. А и за изграждането са нужни близо милион и половина лева. Затова засега въпреки закона кучета ще бъдат обработвани в зооветеринарния комплекс и пускани.

В община Пловдив има 2 екипа за залавяне на безстопанствени кучета, които работят предимно по сигнали на пловдивчани. Последния случай е пред централна поща.

През миналата година са уловени 460 кучета, едно е умъртвено, каза Минков. Екипите на община Пловдив са обработили кучета в Перущица, има поръчки от Пазарджик, Велинград и Хисар.



(C) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 88
25.12.2023 »
17.10.2022 »
08.10.2022 »
04.10.2017 »
08.10.2014 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много лесно го реши бре насе-що не избием ветеринарната служба преди това,която е отговорна за безразборната популация. Ако искаш може да постъпим по същия начин и с циганите-на сапун-и те са точно толкова токсични и вредни колкото и кучетата!!!
0
 
 
Какво означава ''обработвани''? Нима като са само кастрирани,не хапят! Всяка сутрин,отивайки на работа, се натъквам на малка глутница и това е в центъра на града,на самата главна улица! Заради тях заобикалям! Виждала съм как се спускат към една жена,която тичаше към автобусната спирка,явно да хване атобуса!! И пак казвам това е в центъра на града! Не ме интерисува кой пряко отговря за това,искам спокойно да отивам на работа! Но този град си има кмет и това му е поредния пропуск,не обръща внимание на този проблем той,както и подчинените му общинари! Никога града ни не е изглеждал така зле!
-4
 
 
Вината за наличието на бездомни животни (кучета и котки) по улиците е както ПРЯКО, така и КОСВЕНО в Общината! Пряката вина е ясна - няма приют. Но КОСВЕНАТА е по-опасна и определяща количествата животни,които се развъждат по улиците на града, а именно: Чудесно е, че вече има глоба за изхвърлен фас на улицата, но как е възможно да няма санкции за такива, които изтръскват тенджери с помия и мазни попари пред входовете или замерят животните с кости и натопен хляб от терасите си ЕЖЕДНЕВНО? Така "угояваните" животни раждат повече на брой ЖЕРТВИ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ. Колко животни от тях са кастрирани... 5-6 % ??? Заблудени женици си въобразяват, че по този начин помагат на животните (да умират с разпилени черва по улиците - буквално), а от Общината им дават сертификати за "зоодоброволци" на хората поддържащи тази обречена популация и мръсотия по улиците.... безумие! Да си ги отглеждат в къщи, защо ще натрапват мръсотията на околните? И това се случва във време, когато в Европа улиците се мият с пяна - ние газим фекалии и попари по тротоарите, за да ни хапят кърлежи и бълхи по входове, мазета и паркове. Факт е, че изобилието от храна научи кучета, котки и плъхове да се хранят от една паница - като в Столипиново! Е гати хигиента, е гати управата, е гати "зоодоброволците" - едните работят във вреда на града, другите във вреда на животинките..... е, какви туристи да очакваме с мръсотията и размазаните кучешки и котешки трупове по улиците????? Вината за тази действителност е в общинарите и в никой друг!
+1
 
 
само толкова ли, а хилядите други .....?????
-4
 
 
Наистина е така.Винаги поцтрадали са данъкопладците.Никои не се интересува , какво изпитваме като минаваме покраи озъбени и озверели от глад ку4ета!!!!
0
 
 
"...От хиляда до 2 хиляди лева трябва да бъдат глобявани общините от началото на този месец за всяко безстопанствено куче..."Интересни са два момента:1. Кой е органа който ще налага глобата и съответно кой ще я плаща и с какви пари, от данъци ли, от заплати ли (то, не че държавните заплатите не идват от данъци демек пак от нашия джоб - но нейсе) ... ?Съгласете се, че така както е записано "общината" .... т.е. от никой конкретно, е меко казано нелепо. Общината не води на разходки деца в парковете, общината не я гонят лаещи и озъбени песове докато кара колело, общината не извършва уникални спринтове докато иначе си си прави сутрешния или вечерния джогинг из Тракия. 2. Как гражданите да сигнализират някой от целите два екипа ангажирани с проблема? По телефона ли (защо го няма на написан на всяка улична лампа) , писмено ли (примерно с извстие), със снимков материал ли ?Освен това след като е маркирано дадено куче, то безтопанствено ли остава или вече е общинско? Защото ако е безстопанствено - уши няма да им останат на хайваните от маркери, а ако е общинско - ми да си купи една каишка общината и да си го върже на оградата за да си го гледа дето се вика, а не да го оставя отново улицата за да вдига адреналина на данъкоплатците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: