ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тракийци на протест срещу строеж в зелени площи до домовете им
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:12 / 07.02.2011Коментари (43)10146
Масово недоволство е обхванало жителите на блок 155А в район "Тракия", научи Plovdiv24.bg от няколко наши читатели от въпросния блок. Те недоволстват от факта, че се предвижда в зелените площи до блока да се застроят два обекта - автомивка и кафене, при положение, че на около 200 м отстояние има вече една автомивка. Живущите в блока не искат на такова близко разстояние до домовете им да се построяват обектите, от които се предполага, че ще има денонощни шумове, както и факта, че няма да има къде да играят децата им.

Затова недоволните граждани са намерили един нетрадиционен начин за протест. Те ще поставят репродукции на графики с точки върху предвидени за застрояване площи. Хората от блок 155 приканват и всички артисти и творци от Пловдив да се включат в тяхното начинание и да помогнат с рисунките си на мястото.

За да се изясни случая с въпросните строежи наш репортер се свърза с кмета на "Тракия" Гиньо Матев. Оказа се, че той не е запознат с въпросния проблемен обект, но обеща днес да събере повече информация и да я разясни чрез нашата медия на гражданите на района в най-скоро време.

Plovdiv24.bg ще продължава да следи развоя на ситуацията в района.


Още по темата: общо новини по темата: 6
21.07.2011 »
13.04.2011 »
10.03.2011 »
15.02.2011 »
09.02.2011 »
08.02.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Преди много години живеех в "Тракия" /впрочем немалко живях там!/ - газехме кал и се надявахме, че прекрасният първоначален проект един ден ще стане реалност - ще имаме кина, градинки, детски площадки, спортни зали и съоръжения и ще можем да живеем и да отдъхваме в една модерна среда и в градчето-сателит ще имаме всичко.... е, да, да, ама не! Всички междублокови пространства се натъпкаха с кръчми, супермаркети, мивки, сергии, павилиончета..... изобщо "Тракия" от един хубав замисъл се превърна в мърляв, вонящ, ориенталски квартал от покрайнините..... оооо, не бил виновен Славчо!? Я, погледнете в последните 7-8 години що мрачни паметници се притуриха в "Тракия" и колко мизерни кафенета се нароиха....
0
 
 
Жиея на Сточна гара и съм против всяко застрояване на свободните площи в Тракия.Иска се залесяване,детски площадки и спортни съоръжения,за да могат тракийци да почиват.Стига молове,бетонни кули и комерсиални заведения.
0
 
 
Това е единственото,което общината може да сервира на тракийци-площи за сметища и автомивки и кафенета.Някой до сега да е видял пред някой блок красива поляна и на нея дървена беседка,люлки за децата и нещо от сорта. В Тракия отдавна райграса е зеленчук на изчезване.....!!!
0
 
 
Против съм застрояването на зелени площи,но моля ви къде тук видяхте зелена площ,това е една нива.Българина най-после,трябва да разбере,че за да има благоустройство на един район,то трябва да има и приходи,а приходите произлизат от данъците на фирмите и гражданите,следователно без бизнес няма благоустройство това е световно правило.
0
 
 
А как точно да се включим в рисуванет на точки? Дайте по-конкретна информация моля.
+3
 
 
Абсолютно съм против стоенето върху зелени площи, обаче въпросните протестиращи тракийци да ми кажат дали един от тях някога е посадил дори и едно цветенце на въпросните зелени площи, или на някой детето му да е играло там, или пък някога да са направили каквато и да е постъпка в превръщането на тези площи в нещо използваемо (парк, детски играчки ... или каквото и да е било друго). И тук се сещам за приказката, в която се казва, че в ада само на българския казан нямало дявол, защото ако някой се опита да излезне другите го дърпат обратно. На българина все някой друг му пречи, все друг му е виновен, все гледа да натопи другия .... И още нещо - собствеността на жителите на панелки се простира САМО в панелката, нямат и 1 сантиметър извън нея, както и притенции за каквито и да е площи извън блока (дори и на 1 см от стената на блока. А като не могат да се грижат за зелените площи за какво изобщо протестират. Да бяха направили една градина там, да бяха засели нещо пък тогава да протестират.
+4
 
 
Мърлявщината е навсякъде в тоя град, предлагам на кмета да хване една сопа и бой па бой, по немарливи служители. Като гледам снимките и местата който са отредени за застрояване никакъв шанс, да спечели гражданина. В Кючук Париж ни навряха гаражите под носа, на 3 метра от прозорците и пак чиновника прав. Българска простотия
+1
 
 
Не е само в Тракия този проблем . Например в момента в централен по точно на Младежка отново ни се налага да обикаляме община и съд да доказваме че сме собственици на зелена площ която е обявена за застрояване . Проблема е от некадърност , корупция и алчност не само от районите кметства .
+2
 
 
вместо да дават терени на наши хора да им върви кирийката с автомивките,да вземат да мият улиците както трябва,че е толкова прашно,особено лятото, все едно сме на къра,миеш си колата и на другия ден вече може да рисуваш върху нея с пръст,и това е най малкото,този въздух го дишаме всички ние,после защо сме на едно първите места по ракови заболявания
+5
 
 
Три месеца в район Централен се борихме с подобен проблем, но уви, те излезнаха по-силни от нас, поне засега/защото не сме се отказали все още/. Успех на съгражданите от "Тракия". Колкото по-малко успешни такива безумни проекти, толкова повече въздух и зеленина за нас и децата ни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: