ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Костадин Язов: Топката за проекта за водопроводната мрежа е в Общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:30 / 08.02.2011Коментари (0)4135
©
Добре е най-накрая кметът на Пловдив да разбере, след толкова смени на висши кадри от общинската администрация, че начинът му за подбор вероятно не е най-работещият. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ в 16-ти МИР Пловдив-град Костадин Язов по повод на вчерашните изявления на заместник-кмета Георги Търновалийски. Така нареченият от зам.-кмета "Воден проект" всъщност се казва "Рехабилитация на водопроводната мрежа, северно от Марица".

Трябва да се знае, че срокът на консултантската фирма е удължен с идеята да бъде доразработен въпросният проект в посока решаване на проблемите с пречиствателната станция. Това първоначално не е влизало в задълженията на немската фирма и ще се прави напълно безвъзмездно, обясни народният представител от ПП ГЕРБ, който е и член на Парламентарната комисия по околна среда.

Относно консултациите по основната част на проекта, на последната среща в Министерството на околната среда и водите, на която освен мен присъстваха предшественикът на Георги Търновалийски Ганчо Колаксъзов, заместник-министър Ивелина Василева, експерти и представители на консултантите, стана ясно, че работата на фирма "Кокс" по основната част на проекта е свършена, обясни Костадин Язов.

Той уточни, че консултантите са предложили на Община Пловдив 4 варианта за изпълнение на проекта и усвояване на евросредствата, като единственият ангажимент на общината е бил да избере един от тези варианти. Последвало е писмо от Колаксъзов до МОСВ със становище от фирма, наета от общината, в което се дават "ценни съвети" на консултантите на МОСВ по въпроси, които вече са решени. Това допълни народният представител от ПП ГЕРБ Костадин Язов. Той подчерта, че е поел личен ангажимент по този проект и не веднъж е водил разговори с ръководството на Министерството на околната среда и водите. Това може да потвърди и съпартиецът на г-н Търновалийски - депутатът от БСП Захари Георгиев, каза още Язов. Той апелира заместник -кметът да прочете цялата кореспонденция между МОСВ и Община Пловдив вместо да прави изказвания пред медиите. Винаги, когато пожелае, г-н Търновалийски може да осъществи контакт с мен и да получи личното ми съдействие и подкрепа за реализирането на проекта, защото всички сме наясно, че ако не се стигне до финализирането му, тези средства ще бъдат изгубени за Пловдив без значение кой управлява общината.

Много приказки се изприказваха за този проект може би, защото той е единственият проект на община Пловдив, който има реален шанс да се случи. За момента топката е в ръцете на общинската администрация, която не трябва да допуска да проектът да не се осъществи, заяви народният представител от ПП ГЕРБ Костадин Язов и апелира управляващите от ВМРО-НИЕ и БСП за по-голяма инициативност относно изработването на европроекти. За сравнение той посочи, че само за една седмица в началото на годината Община Баните има внесени 10 проекта по различни оперативни програми.


Още по темата: общо новини по темата: 308
11.04.2024 »
05.04.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
28.02.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: