ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мръсотия в кино "Космос", гражданите държат то да бъде запазено като културна институция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:14 / 09.02.2011Коментари (25)7310
© БНТ Пловдив
Граждани и общественици на Пловдив се събраха на 7 февруари пред кино "Космос" за живо предаване на БНТ-Пловдив по проблемите с киното и неговата противоречива съдба. За символичното отваряне на вратите на сградата се бяха събрали над 100 човека. Гледката на някогашното кино бе покъртителна. То беше осеяно навсякъде с боклуци и мръсотия, малко от хората се престрашиха да влязат вътре. Всеки от присъстващите дошли в защита на кино "Космос", то да не се превръща в поредния Мол, имаше своя гражданска позиция по въпроса.

На живо в предаването на БНТ-Пловдив се включиха част от хората участвали в инициативата "Да спасим кино "Комсомол", както и хора от общинския съвет. Не присъстваше никой от общинската администрация, от които зависи бъдещето на киното. На сбирката беше и някогашната кметица на "Северен" Даниела Желязкова, която защити позицията на хората. Според нея трябва да има обществено обсъждане за функциите на киното.

"Ясно е, че има напрежение по казуса. Аз призовах кмета за разговори с хората по въпроса с киното. Ясно е на всички, че няма как сградата да бъде вече кино, няма желаещи концесионери. Разбирам хората, те искат по-приемливи условия на концесията и сградата да остане една културна институция", каза Желязкова.

Друг от общинските съветници, който присъстваше на живото предаване беше арх. Недевски, който е един от поддръжниците бившето кино да бъде бутнато и на негово място да се построи Мол. Той беше подет от негодуванието на гражданите и не можа да защити конструктивно тезата си за изграждането на Мол на мястото. Засипан от негодуваният на гражданите той едвам дочака приключването на предаването, за да напусне "опасното" място.


Още по темата: общо новини по темата: 120
14.03.2024 »
13.03.2024 »
22.02.2024 »
14.01.2024 »
14.11.2023 »
18.10.2023 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
и аз това имах предвид, но явно съм била разбрана погрешно
0
 
 
Тук само си чешете езиците, безмислено! Много мнения да остане културна институция, хубаво, друг да стане паркинг пак хубаво, ама истината? Истината е в общината, никой няма визия какво да бъде! Концесията е нещо което няма как да стане по следните причини: Първо никой не иска култура с бараки, а пред киното бараки бол, доколкото знам, са върнали терена пред киното на реститут и то от големите пловдивски фамилии. тука работата е сериозна, за да се махне ще иска многооо парички, кинтиии.... Второ, тези дето се пенят културна институция, ами ако го напрвят кино като отидеш с кола къде ще паркираш на Альоша ли? Тогава тези дето живеят до киното пак ще им се стъжни живота. Според мен трябва архитектурна визия за това место, но никой май не говори за това а има и индикации за разширяване на улицата! Нека един кадърен архитект да се изкаже какво може да се направи от сградата или да се бутне и тогава да се построй нещо ново и практично. Сега само пловдивски лафове и мухабети, това го можем най добре!
+2
 
 
Сградата трябва да се възстанови ... да се върне културното й предназначение ...
+2
 
 
И аз протестирам, от тук .. .имам спомени от това кино ... първо да махнат търговските постройки пред сградата, мястото им не е там, стесниха тротоара .... Стига вече с тези МОЛ-ве, паркинги и подобни места, които не обогатяват обществото, а само тесен кръг хора.
+3
 
 
Не разбирате ли какво ще стане!? Фамилията и групировката край нея, от която е и Недевски, завзе пространството пред киното и поби едни преместваеми обекти - и никой не пита защо и как? След един кметски мандат ще се разрастнат и ще сложат ръка и върху киното.... и така малко, по-малко се завзема общинска собственост и се узаконява и т.н. като метастази!
0
 
 
а колко кина имаме в града може ли да ми кажеш ако то остане може да го направят да функционира киното и по приемливи цени на билетите и продуктите до кът гледаш филма и те да бъдат на хубави цени и тогава аз съм за да остане киното
0
 
 
ей к**ко вече си фги имаме заведенията тупете магазини или молове метра карфур били и майната на об6тината
-3
 
 
И какво ще го правим това кино като е потънало в мъсотия, кой ще го поддържа и чисти, да стане най-мръсния пловдивски паметник и накрая да се срути от старотия и да убие някой?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: