ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обществен комитет негодува срещу начина за провеждане на срещата за кино "Космос"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 15.02.2011Коментари (10)3857
© Plovdiv24.bg
В редакцията на Plovdiv24.bg пристигна писмо-становище на Обществен комитет против разрушаването на кино "Космос, който недоволства от некоректното отношение на Илко Илиев и Александър Долев относно провеждането на срещата с граждани за съдбата на киното. Ето и пълния текст на писмото:

От публикации в медиите вчера, 14.02.2011 год., разбрахме, че общинската власт в лицето на Илко Илиев и Александър Долев организират обществен дебат за съдбата на бившето кино "Космос".

С изумление установяваме, че в двете публикации са посочени различни инициатори - в едната Илко Илиев, председател на ОбС, а в другата Александър Долев - зам.- кмет.

Възмутени сме от факта, че видни представители на общинската власт си позволяват да сметнат за нормално да поканят гражданите, като съобщят за срещата по - малко от 24 часа преди провеждането й.
Опасяваме се, че г-н Илиев и г-н Долев умишлено уведомяват протестиращите граждани в последния момент за среща, която са организирали доста по - рано и на която би могло да се предположи, че ще присъстват поканени от организаторите симпатизанти на политическите сили, които те представляват, както и общински служители на трудови и граждански договори.

Интересно защо е избран най - неподходящия час на срещата 10, 00 часа в работен ден, а не примерно в 18, 00 часа след работно време (в който час по - голяма част от гражданите, които работят биха могли да дойдат на дискусията) ?!
Липсата на предварителна разгласа, уведомяването в последния момент на обществеността, както и неподходящия час хвърлят много сериозна сянка на съмнение за целите на организаторите.
Имаме основания да предполагаме, че се цели да се организира дирижирано от властта формално обсъждане с поканени предварително удобни за властта хора, на която протестиращите да не успеят да присъстват по обективни причини и формално да се удовлетвори препоръката на Министерство на регионалното развитие и благоустройство изпратена с писмо с изх. № V8-59/ 04.02. 2011 год. до Областния управител г-н Иван Тотев и г-жа Пенка Попова.
Казано по- ясно това най - вероятно е поредното "отбиване на номера" от страна на местната власт с цел поддържане на илюзията за демократичност и съобразяване с общественото мнение и задоволяване на интересите на бъдещите купувачи на парцела от 2,5 дка в центъра на Пловдив на неизгодна за общинския бюджет цена.
Отново искаме да припомним твърдото ни убеждение, че разрушаването на най-голямото кино в България, което е и емблематичен за историята на града архитектурен обект, за да се построи на негово място огромна бизнес сграда с паркинг с 12 500 кв.м. РЗП и височина над 30 метра , както и бъдещата продажба на притежаваната от гражданите на Пловдив собственост на безценица /справка: приетата от ОбС програма за разпореждане с общинско имущество/ е безобразен акт от гледна точка на политическия морал и обществения интерес.

Настояваме общинската власт в лицето на Председателят на Общински съвет и Кмета на Община Пловдив да организира реално, а не проформа, обществено обсъждане по проблема, което да бъде обявено поне 10 дни предварително в пловдивските медии и да бъде отворено за тяхното присъствие, в удобен за гражданите час след работно време.


ОБЩЕСТВЕН КОМИТЕТ ПРОТИВ РАЗРУШАВАНЕТО НА КИНО "КОСМОС", СТРОЕЖ НА БИЗНЕС СГРАДА НА НЕГОВО МЯСТО И ПРОДАЖБАТА НА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ОТ 2,5 ДЕКАРА



Още по темата: общо новини по темата: 120
14.03.2024 »
13.03.2024 »
22.02.2024 »
14.01.2024 »
14.11.2023 »
18.10.2023 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пловдив има нужда от бизнес, но не от бизнес сгради, които да стоят празни /примери за това много/, а от реален бизнес - производство. А такъв бизнес се прави извън градовете, поне така е в цивилизованите държави, към които искаме да се причислим, нали? А да, там и МОЛ-овете също са извът градовете.
+3
 
 
Да живеят великите "бУзинесмени" от ИВН-ето, Комуникационни хиени и т. н. Да не ги изброявам! Целта е прозрачна-Да се превземе териториалното сърце на Пловдив! И съответните комисионни за безпросветните ни временно управляващи! Браво Резон! Бизнесът/изключвам услуги и търговия/ няма място в центъра на Пловдив! Има такива измислени общини с много земя -"Марица," Родопи" и други. Предприятия се правят извън центъра на нормален град! Там пак ще работят пловдивчани! На Пловдив му трябва Зеленина , тишина, спорт и КУУУУЛТУУУРА!
+1
 
 
Типично по "воеводски"-ченгетата друго и не знаят...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: