ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спряха полетите от Пловдив до летище "Жирона" още преди те да са започнали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:15 / 16.02.2011Коментари (31)12803
© Plovdiv24.bg
Полети от летище "Пловдив" до испанското летище "Жирона" няма да има, научи Plovdiv24.bg от официалния сайт на авиокомпания "Райънеър". Новината идва изневиделица, тъй като официално полетите между двете летища трябваше да стартират през месец март. Новината потвърди и директорът на пловдивското летище Дойчин Ангелов.

"Много неприятна вест наистина. Тази сутрин получихме уведомление от "Райънеър", че прекратява полетите от летище "Жирона" до 19 дестинации, в които влиза и Пловдив. Доколкото съм запознат фирмата има някакъв спор с правителството на Кат
©
Ето и пълния списък на прекратените дестинации
алуня и затова се е взело това решение", каза Ангелов.

Той заяви още, че сега се чака ново предложение за дестинация от "Райънеър" което трябва да е готово в рамките на 2-3 дни.

Парите на хората, закупили билети за дестинацията Пловдив-Испания ще бъдат върнати лично от фирмата.


Още по темата: общо новини по темата: 471
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
обичам да си говоря с вас но тръгвам веднага след всеки който направи нещо друго освен да коментира ,аз съм прост човек и не ми идва на акъла какво но ще го подкрепя първо физически и колкото мога макар и скромно финансово!!!!!
+1
 
 
Както виждате, причината не е София и гадните софиянци, а правителството на Каталуния, които не са подписали договор с авиокомпанията при изгодни условия. За да може на нас клиентите да ни предлага ниски цени на билетите, Райън Еър договаря ниски цени на летищните такси. Иначе ще пълним джоба на нечие правителство, което да ги преразпределя за нещо друго. При това тези неданъчни приходи, косвени данъци (ДДС, акцизи), държавни такси и т.н. са основните приходи на всяка държава - много повече от данъците като Данък общ доход, с който повечето държави се перчат, че бил нисък и съответно данъчното бреме било ниско. Но това е друга тема. А иначе гадното българско правителство одобри специално за вражеския Пловдив наполовина по-ниски летищни такси, отколкото в София, Варна и Бургас - именно за да привлечем Райън Еър на нашето летище. На по-глупавите ще препоръчам да бъдат по-малко глупави - за тяхно добро е.
0
 
 
Причината за преждевременното анулиране на полетите е прекратяване на петгодишния договор между "Райънеър" и испанското летище. Причината е, че новото правителство на Каталуня не е одобрило споразумението между превозвача и аерогарата, обявено в края на миналата година. Затова ирландският превозвач спира полетите от испанското летище до 18 дестинации, сред които и Пловдив. Останалите са Орхус, Дюселдорф, Гданск, Хамбург, Ибиса, Кришанстад, Лансароте, Лил, Лондон, Мадрид, Осло, Перуджа, Поатие, Севиля, Шчечин, Тенерифе и Вастерас. Освен това ще бъде намалена и честотата на полетите по още 17 маршрута. Причината е, че компанията ще изтегли и 5 от самолетите си в Жирона, които ще работят по други дестинации в Европа. "Райънеър" съжалява, че новото правителство на Каталуня не одобри петгодишното споразумение с летището Жирона, въпреки че то беше изготвено след консултации с предишното правителство. За съжаление това ще доведе до значително намаляване на трафика на летището", каза мениджърът на превозвача Майкъл Коули, цитиран в сайта на компанията. Той добави, че заради това решение на местното правителство "Райънеър" ще съкрати 1700 работни места и ще загуби 100 полета от това летище на седмица.
0
 
 
за6то не вземат да пуснат до виена наи добре.еи слав4о недеи спи ами деистваи.после 6опите виновни
+1
 
 
А бе писна ми вече от такива простотии..току се зарадвахме, че най-сетне това летище ще заработи.Не е нормално София да обира парсата.В южна БГ няма летище с пътнически полети.Това е срамно и комично!!!!
на 17.02.2011 г.
0
 
 
Ползвал съм многократно полетите на Райънеър Цените им са ниски и стават за фукари като българите Специално за Барселона да не съжаляваме , защото Жирона е на трънкината си от Града ; твърде е далече и неудобно за превоз. Самите Райънеър имат и кацания на Ел Прат , но за полети от Западна Европа. След като такава опция не се предвиждаше за Пловдив , по-добре да я няма. Райънеър могат да помислят за Орли Париж.
0
 
 
аве незнам ама на мен тази авиокомпания не ми харесва особено, с който и да си говоря ми казват да ги избягвам. Все пак смятам сега април да ги видя що за стока са и да летя до Пловдив. ба*ти и нискотарифните.... 137 евро от Лондон.....
-1
 
 
неееее а какво ше стане с моя план за Барца trip
+1
 
 
Дано да е пак до Испания новата дестинация и ако може по на юг ;Р
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: