ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ДКЦ - 5 пред затваряне, Кожният диспансер със заплати до март
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:23 / 22.02.2011Коментари (14)7174
© Plovdiv24.bg
"Общинските здравни заведения се намират в изключително тежко финансово положение", алармира днес зам.-кметът Александър Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Като най-тежко Константинов определи положението в ДКЦ-тата на града. Всички те имат дела със Здравната каса. Най-големи задължения има 5-то ДКЦ - 600 хил. лв. Тревожното е, че ако Здравната каса започне да прихваща тази сума, то буквално ДКЦ 5 трябва да затвори врати.

Друг парадокс, в който попадат ДКЦ-тата в Пловдив е това, че продължава практиката от миналата година, въпросните здравни общински заведения да научават, колко направления трябва да получат, след като вече са ги приели и обработили от пациентите.

"Държавата във финансовия натиск, който упражнява върху ДКЦ-тата, спира пациентите да ползват медицинските услуги предлагани там, затова те напоследък са празни", констатира възмутен Александър Константинов.

Подобно е положението с бившите диспансери в града. Най-тежко е състоянието на Кожно-венерическия диспансер. Управителят на диспансера г-жа Дякова е поискала от Общината 600 хил. лв. за издръжка на диспансера, при все, че леглата на здравното заведение от 30 са намалени на 10.

"Община Пловдив не може да осигури тези пари, защото ги няма и Кожно-венерическият диспансер стои под угрозата през месец март да няма пари за заплати", категоричен бе зам.-кмета Константинов.

Малко по-добро е положението в Психо и Онкологичния диспансер. Според Ал. Константинов пациентите взимащи протоколи от Онкодиспансера попадат в пълна безизходица, тъй като след това те не могат да представят съответните протоколи пред Здравната каса и съответно да получат своите лекарства. Причината е, че Онкодиспансера няма подписан договор с касата поради някакви техни неуредици.

И трите болници в Пловдив също са в незавидно икономическо положение. Най-тежко е състоянието на Белодробната болница, която освен, че приема всички болни от Пловдивско, тя приема и насочваните от Смолян пациенти с белодробни заболявания. Болницата дължи на доставчици около 2 млн. лв. и в момента се водят дела за това. От здравното са поискали от общината минимум 800 хил. лв. безлихвен заем, които обаче няма как да получат, понеже общината няма откъде да осигури тази сума.

Другите 2 болници "Св. Панталеймон" и "Св. Мина" са малко по-добре от Белодробната, но и те имат задължения към различни доставчици.

Константинов цитира задълженията на тези две болници за първите 6 месеца на 2010 г. 1 млн. и 800 хил. лв. дължи "Св. Панталеймон" и 1 млн. и 400 хил. е цифрата при "Св. Мина".
Зам.-кметът предполага, че оттогава досега едва ли има някаква значителна промяна в тези цифри.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 12
15.02.2012 »
24.02.2011 »
31.01.2011 »
18.08.2010 »
10.08.2010 »
22.07.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Това е показател за управлението Ви г-н Александров и г-н С(Г)лав(ф)чо Атанасов!!! Където сте се допряли, всичко се е скапало!!! Изчезнете по-бързо ливадиии!!! Кажете на хората за нагласените обществени поръчки: за храна, за улци и улично осветление, за горива и т.н.!!! Поне да можехте да управлявате и контролирате по-добре! БЕЗСРАМНИ КРАДЦИИИИ!!! Града ни СЪСИПАХТЕЕЕЕ!!!
+2
 
 
Абсурд е да се остави цяла Тракия без ДКЦ, та там дори няма болница или друго здравно заведение! Нека се търсят изначално къде са причините за това положение - в административното управление ли са или някъде другаде!?
+2
 
 
Докато главчо атанасов ни побратимяваше с Диарбекир, общинското здравеопазване умря. На тези, които иска да емигрират - препоръчвам първо да пробват в София - там общината заделя всяка година милиони за общинските здравни заведения.
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 22.02.2011 г.
+3
 
 
Много лошо щом се стига до затваряне на здравни заведения.....Ало Общината направете нещо
+3
 
 
Да се премахне Кожния диспансер и да се върне отново Родилния дом. Целия квартал е роден там, а сега цигани болни от венерически болести и разни клошари, болни от обриви и екземи. Да се измести извън града!
+2
 
 
Няма да затворят абсурд,било празно дрънки ,пълно е,и как така задлъжняха като е пълно с народ -това е цяла Тракия?какво ще стане с квартала,вместо да отворят и спешен център към дкц5 те ще го затваряли
+7
 
 
Успех и на двамата в "бягството". Там вече на спокойствие може да коментирате колко са смели хората, които протестират в Близкия изток, Северна Африка и къде ли не. Без изблици на комплекси и угризения...
+5
 
 
Точно в кожния диспансер се вземат пари за всичко, независимо дали си с направление или не, това се знае от всички!!! Наскоро лекари от кожния имаха наглостта да поискат за преглед на детето на мои познати /обрив/ да платят за избор на екип!!! Да не говорим как от втория път вече си поканен в частния кабинет на съответния лекар и как той ти пробутва срещу парички, мазила, които е получил като мостри, без да е плащал за тях! Всички знаят това!
+3
 
 
браво - ще си стягам багажа за някоя друга страна.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: