ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Автобуси по линия №99 не спират по спирките, чалгата кънти до дупка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 26.02.2011Коментари (67)15523
© Plovdiv24.bg
"Редовно ми се случва автобусите по линия № 99 да не спират
по спирки и да им гледам задните номера, а на всичкото отгоре чалгата вътре звучи на MAX", е част от писмото на читател, което получихме в редакцията на Plovdiv24.bg.

Читателят уточнява, че като цяло това се случва предимно вечер в район "Тракия". От писмото му става ясно, че шофьорите, явно забързани да се прибират към гаража си не спират по доста спирки, при все, че на тях чакат хора. 
"В крайна сметка ние си купуваме карти за пътуване, а сме ограничени да ги ползваме", възмутен е гражданинът.

Репортерът ни се свърза с Димитър Чолаков, шеф на фирма "Автотранс Чолаков", която обслужва автобусна линия №99, за да бъде направена проверка по случая. Той поясни, че в автобусите от неговата фирма постоянно има наблюдаващи контрольори, които да следят за работата на служителите. 

"Тези нарушения се случват явно, когато шофьорът на автобуса види, че наблюдаващият вече го няма", уточни още Чолаков и допълни, че поради разбираеми причини не може да се осигури много голяма бройка наблюдаващи. Той бе категоричен, че по случая ще бъде направена проверка и ако бъде установено нарушение, ще има наложени дисциплинарни наказания.

"Всеки трябва да спазва правилата. Недоумявам как на фона на тази безработица може човек да не си върши работата", възмутен бе шефът на "Автотранс Чолаков". 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еми те шофьорите са най-големите селяндури, какво ви учудва? От както се помня все е така - пропускане на спирки и чалга на макс :) Добре, че отдавна не използвам ГТ. Как пък не се намери един шофьор на автобус, който да слуша нормална музика...
егати новия облик-мн.е мрачен
на 27.02.2011 г.
+1
 
 
Идеята им е явно да изгонят всички,пътуващи с билетчета.То и без друго рейсовете /с много малки изключения/ пътуват вече почти празни.Клиенти ще останат учащите и пенсионерите с карти и нямащи друга алтернатива поне засега.Така оборотите ще паднат още и ще почнат вайкания,че приходите намалявали,че нямало хора и т.н.А всъщност каква ще е причината?
+1
 
 
ти първо да беше написал каде е това -тук при нас- а може би е само в главата ти !?!и тогава да коментираш моя правопис,снимки мога да ти сваля отвсякъде!
на 27.02.2011 г.
0
 
 
Общината може да направи икономии като глоби фирмите със селски шофьори-например като не им плаща субсидията Сигнали със номерата и часа на въпросните автобуси може да се пращат на някакъв адрес и чалгаджиите да си карат тогава без заплати
+4
 
 
Е как да нямат право хората да взимат отношение по повод музиката в автобусите?!Ти луд ли си бе,Слави?!Нали именно пътниците са клиентите,а както всички знаем клиентите поръчват музиката.Като иска да слуша циганската си чалга,шофьорът може поне да я намали.Няма нужда всички да му търпят лошия вкус.Айде всички цървули по един шут в задника и обратно в кочината!
0
 
 
Като гледам коментарите ,май повечето от вас трябва да са се родили в Париж или Лондон
+4
 
 
Нашите са еко...... Зимата вътре вали, лятото се пукаш от жега!
+1
 
 
Тук при нас в автобусите не се слуша никаква музика. Има женски глас, който обявява спирката, на която сте в момента. След тръгване се обявява следващата спирка. Понякога се обявява и друга важна информация, като тарифната зона и дали следващата спирка е последната и т.н.Освен това има екрани, които показват новини и информация, както и други по-малки екрани с GPS информация за спирката и часа на пристигане.До сега не съм видял шофьор или ватман да пуши в трамвая или автобуса. Всички са облечени в униформи, без изключение, а не с анцузи, потници, джапанки и т.н.Автобусите и трамваите се мият всеки ден след прибиране в гаража и всички са подходящи за инвалиди и майки с колички.Отвън изглеждат ето така - Отвътре ето така - или така Ето и трамваите - Така изглеждат отвън - Да не забравя. Целия градски транспорт е държавен, няма никакви частни фирми. Всички са климатизирани, зимата топло, лятото прохладно. Винаги ароматизирани. И също така идват точно на минутата, която е обявена на разписанията - хартиени или електронни, които ги има на всяка спирка, дори и на най-безлюдните. Смея да кажа, че е удоволствие да си закупиш месечна карта, при такъв транспорт не ти трябва автомобил в града. За това и хората тук не използват автомобилите си, а си използват градския транспорт.
0
 
 
Даже във един от рейсовете бях виждал Бас каса (Туба) закачена за тавана отпред
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: