ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Китай ни подарява 3-метрова статуя, кметът иска да върнем жеста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 28.02.2011Коментари (28)4905
© Plovdiv24.bg
Триметрова статуя "Поезия" ще дари на Пловдив кметството на китайския град Чан Чун, съобщи Славчо Атанасов. Умаленото копие на скулптурата ще пристигне при посещението на официалните делегации. Оригиналът от бронз и мед с височина 320 сантиметра ще бъде изпратен по-късно, се казва в уведомлението, изпратено до кмета. Делегациите са две - на 7 март идват китайски бизнесмени, а на 11-и - заместник-кметът на Чан Чун. Тогава ще бъде подписано и споразумение за побратимяване, разказа Славчо Атанасов.

Статуята "Поезия" изобразява известния китайски калиграф Ми Фу от династия Сун, обясняват дарителите. Неговото истинско име е Юан Джан. Той и още трима калиграфи са наречени "Четири фракции на династия Сун". Скулптурата представлява мъж, замахнал с четка. Автор на творбата е Уан Кегин, известен китайски скулптор, професор в Китайската академия за изящни изкуства, правителствен съветник в Пекин, почетен професор в руския колеж по изкуства "Репин".

Статуята много ми харесва и мястото й трябва да бъде в центъра на Пловдив, но ще го определи Общинският съвет, каза Атанасов. Той е категоричен, че общината трябва да върне жеста на побратимите. И ние ще изпратим скулптура, но тепърва ще мислим каква, допълни кметът. В Чан Чун имало парк на побратимени градове, които с Пловдив били 12 на брой.

На 29 март градоначалникът заминава на посещение в Истанбул, който е също град побратим на Пловдив. Поканата е от кмета Кадир Топбаш. Няма да скрия личните си връзки с него и ще се възползвам да го помоля за подкрепа при кандидатстването ни за Европейска културна столица, планира кметът. Турската страна поема всички разходи на Атанасов до 3 април.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе не можеше ли 3 милиона долара да ни подарят? У нас безмислени статуи колкото искаш - имаме и за износ: Альоша,Филип Македонски,Забърсващият си задника Ленин(дето беше пред Панаира) Самурая с надървения меч (в градската градина)и тн...
+2
 
 
Подкрепям напълно the_plovdivian! Имам само едно допълнение за конкурса " Какво да изпратим на братята китайци".Предлагам да им изпратим Батаклиев. Да им реши транспортните проблеми и след това да приема поздравления от благодарните китайци в градската баня!
+2
 
 
Но най-голям ефект ще има, ако им подарим самия Славчо Атанасов. Него ще го вържат на площад Тян Ън Мън и ще му залепят на главата табелка с надпис (на китайски) - НАЙ-ТЪПИЯ И СМЕШЕН КМЕТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ, придворен шут на свинаря Гергов, почетен консул на Русия в България.
+4
 
 
А може да им подарим заместник кмета Гогова. Нея ще я показват гола на стадиона на осъдените на смърт китайци, които ще се строполяват в зверски мъки мъртви на терена.
+5
 
 
Може да им подарим заместник кмета Долев, да го показват по панарите в китайските села и да плашат с него малките китайчета, ако не си изяждат кашата. Яж мамо, да не те дам на онзи лешояд, ще викат китайските майки на децата си. А малките китайчета ще се пулят, ще издават жестоки писъци, ще ги побиват тръпки и бързо бързо ще си изяждат кашата.
-1
 
 
браво и си е 3 метра ако беше малко по малка можеше да я сложим до мильо но ако почнат да се снимат с нея а не с мильо тогава кофти да не умуваме ние пловдивската управа ще реши да видим какво ние да подарим да върнем жеста всеки би решил куче да ама не бат Боико нема да даде има опасност да не го използват по предназначение ами сега мисля че е добре да ги дарим с земя българска например с цалапишкото сметище или с некои затворен пловдивски завод има доста такива та тогава да ни е сигурно побратимяването с град Чан Чун а и от Тошово време беше добре с виятнамците дошло е време и за китаици не е зле май са и водеща икономика в света ако чичо Сам не реши нещо друго бива да го уведомим и него какво мислим да не би той да е на друго мнение не мога повече размисли щот ми отече нещо в главата а не е мозък та да почина чао на всички и бъдете деини по темата все пак за Пловдив става въпрос
0
 
 
Абе някой да се сеща една единствена полза от тези побратимявания,че аз може да съм пропуснал нещо?!Това,че кметът обикаля света на чужда сметка вече го знам...
0
 
 
от гр Чан- Чун , браво! Това е култура , на един му харесва , на друг - не!!
+3
 
 
На братския китайски народ да върнем жеста с чугунено копия на Альоша, каквото Славчо Атанасов подари на братския Новосибирск. Или пък още по-добре - да им подарим Рендето, което символизира разкъсването на Орфей от вакханките, както любезно ни осведоми автора, а на неговото място на Главната да сложим китайската статуя Поезия, символизираща калиграф с четка в ръка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: